Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Recepty - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Hydepark (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=45)
+--- Dział: Luźne tematy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=47)
+--- Wątek: Recepty (/showthread.php?tid=494)

Strony: 1 2

Recepty - Polono - 25.05.2022

Korzystał ktos moze ze stron typu naszarecepta? Wiecie czy przepisza benzo? Recepta za 60 to kuszaca opcja

RE: Recepty - Kajabuza - 25.05.2022

Kiedyś korzystałem po tygodniowym ciągu z alko będąc na kwarantannie. Mówiłem, że byłem na detoxie i dawali tam relanium na odstawienie itd itp usłyszałem że "OK" a ostatecznie wykupiona przez kogoś recepta okazała się receptą na już nie pamiętam nazwy ale jakiś delikatny lek pomagający w takich stanach Podobno kultowa

RE: Recepty - Traktorzysta - 25.05.2022

to dzwoni do ciebie lekarz czy jak?

RE: Recepty - Kajabuza - 25.05.2022

Traktorzysta Ty dzwonisz (: i mówisz co Tobie dolega, lekarz dopytuje itd coś jak E-porada Podobno kultowa

RE: Recepty - Maniek - 25.05.2022

Nie przepiszą Ci od ręki benzo. Będą się pytali np. o zaświadczenie lekarskie, że bierzesz benzo lub coś podobnego co zaświadcza, że leczysz się i przyjmujesz tego typu leki.

RE: Recepty - Polono - 25.05.2022

(25.05.2022, 16:07)Traktorzysta napisał(a): to dzwoni do ciebie lekarz czy jak?

Piszesz jakiego leku potrzebujesz ile opakowan i co ci dolega. I kod sms recepty podobno w 5 min nawet

(25.05.2022, 16:19)Maniek napisał(a): Nie przepiszą Ci od ręki benzo. Będą się pytali np. o zaświadczenie lekarskie, że bierzesz benzo lub coś podobnego co zaświadcza, że leczysz się i przyjmujesz tego typu leki.

A nie wiesz czy w przypadku odmowy zwracaja pieniadze?

RE: Recepty - Maniek - 25.05.2022

To zależy od "firmy" która oferują taką usługę (być może trafisz na takiego lekarza, że przepisze benzo bez dodatkowego papierka, ale ja w to wątpię szczerze mówiąc)

Ponoć jedni zwracają, drudzy proponują inny lek...

RE: Recepty - Polono - 25.05.2022

To trzeba bedzie sprobowac

RE: Recepty - Kajabuza - 16.07.2022

Nexpram!!! Znalazłem właśnie w torbie Podobno kultowa

To mi lekarz wypisał o czym wspominałem wcześniej zamiast relanium na odstawienie alkoholu. Smile

RE: Recepty - Mockryształów - 16.07.2022

Przede wszystkim trzeba patrzeć czy dana strona wystawia wgl recepty na benzo. Miałam kiedyś taką sytuację tylko już nie pamiętam co to była za strona.Nie miałam żadnego zaświadczenia ani nic z tych rzeczy chciałam receptę na Alpragen, niestety dostałam odmowę,odmowa opierała się na słowach "Niestety lekarz odmówił wystawienia recepty na dany lek z racji iż jest to lek uzależniający.
Lekarz proponuje Pramolan, Pregabalin lub Hydroxyzinum. Czy wyraża Pani zgodę na jeden z leków? Jeżeli tak, to na który?
" No i byłam zmuszona wybrać któryś z tych bo zwrotu kasy nie ma. Później już ogarnęłam sobie zaświadczenie od psychiatry i spróbowałam jeszcze raz  na innej stronie. No i dostałam to co chciałam po wypełnieniu formularzu,może 15 minut babka zadzwoniła z tej strony spytała od kiedy biorę te leki bo ich długo brać nie można to w chuja ją zrobiłam xD i mówię,że miesiąc a ona a to dobrze zaraz Pani dostanie kod recepty i to na tyle.W sumie skorzystałam z tej operacji tylko dlatego,że psychiatra i rodzinny mieli problem,że tak często przychodzę po recepty  miałam brać 1 tabletkę doraźnie a wpierdalałam jak cukierki xD