Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Pytania i odpowiedzi (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Wątek: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? (/showthread.php?tid=4946)

Strony: 1 2

Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - Venus - 24.11.2024

Jestem rekreacyjnym i sporadycznym użytkownikiem Nepa, ale myślę, że uzyskuję tolerancję. Od jakiegoś czasu myślałem o przejściu na 3-cmc. Czy uważasz, że warto, biorąc pod uwagę jego rzekomą toksyczność? Używam również Tarmadolu na receptę, na chroniczny ból i SNRI. Nie wpływają one w ogóle na Nep, ale czy 3-cmc może zakłócać działanie serotoniny?

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - LOBO - 24.11.2024

Jak sie leczysz to nie cpiej dziecko...podstawowa zasada...bo sie skrzywdzisz...SNRI dziala an sero i noradrenalinę...NEP i 3CMC rowniez na nore

edt Venus z tego co piszesz to kategorycznie musisz przestac cpiec ... pogorszysz tylko swoja sytaucje, ktora i tak nie wyglada za dobrze Big Grin

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - Venus - 24.11.2024

Na chwilę obecną Nep w średnich dawkach sprawdza się u mnie znakomicie. Pomaga mi to bardziej niż SNRI, myślę, że potrzebuję Inhibitora Dopaminy, właściwie po NEP-ie przez tydzień chcę zrobić wiele rzeczy. To jak impuls dla mojej leniwej dopaminy. Wiem, że najrozsądniej jest niczego nie dotykać. Ale mając tylko ISRN, jestem w dupie. Chcieli dodać metylofedynat albo coś na dopaminę, ale z moim NEP-em nie miałem jak dotąd żadnych problemów. Będę nadal czekać, aż doktorzy uzyskają wgląd w mój NEP.

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - Chochlik - 24.11.2024

(24.11.2024, 12:58)Venus napisał(a): Jestem rekreacyjnym i sporadycznym użytkownikiem Nepa, ale myślę, że uzyskuję tolerancję. Od jakiegoś czasu myślałem o przejściu na 3-cmc. Czy uważasz, że warto, biorąc pod uwagę jego rzekomą toksyczność? Używam również Tarmadolu na receptę, na chroniczny ból i SNRI. Nie wpływają one w ogóle na Nep, ale czy 3-cmc może zakłócać działanie serotoniny?

3cmc niewiele ingeruje w sero. Większy problem może być taki, że od używania NEPa 3cmc Cię słabo smyrnie.

Jak szukasz zdrowej dopaminki to polecam standardowe leki, nootropy i kofeinkę.

Szczególnie polecam kofeinę z modafinilem, jak szukasz zdrowej "bani".

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - Venus - 24.11.2024

Dziękuję, już stosuję kofeinę codziennie i na mnie działa świetnie. Z porannym sportem. Brałem dość duże dawki, po których czułem, jak bije mi serce, co ostatecznie jest nadal lekiem, który należy stosować ostrożnie. Jednak nie pokrywa wszystkich moich potrzeb. Nep mniej więcej raz w tygodniu lub kokaina poprawiają mi humor na tydzień lub dłużej, ale nie mam zamiaru płacić 60 euro za gram koksu, więc używam NEP.

Poszukam jakiegoś nootropu...

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - Blade12 - 24.11.2024

3CMC bardziej dopamina 4CMC bardziej serotonina

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - Chochlik - 24.11.2024

(24.11.2024, 14:39)Venus napisał(a): Dziękuję, już stosuję kofeinę codziennie i na mnie działa świetnie. Z porannym sportem. Brałem dość duże dawki, po których czułem, jak bije mi serce, co ostatecznie jest nadal lekiem, który należy stosować ostrożnie. Jednak nie pokrywa wszystkich moich potrzeb. Nep mniej więcej raz w tygodniu lub kokaina poprawiają mi humor na tydzień lub dłużej, ale nie mam zamiaru płacić 60 euro za gram koksu, więc używam NEP.

Poszukam jakiegoś nootropu...

Wiesz, NEP - koks czy 3cmc to jednak narkotyki i mogą być zdradliwe.

Nootropki oferują bezpieczne wspomaganie i stosowanie ich nie grozi uzależnieniem. 

Jakbyś miał jakieś pytanka to zapraszam, bo długo w tym siedzę i m. in. dzięki nim wyszedłem z uzależnień, które przybierały już fazę krytyczną. 

Tez mam właśnie problemy z dopaminką i na tym się skupiam.

(24.11.2024, 14:19)Chochlik napisał(a): 3cmc niewiele ingeruje w sero. Większy problem może być taki, że od używania NEPa 3cmc Cię słabo smyrnie.

Jak szukasz zdrowej dopaminki to polecam standardowe leki, nootropy i kofeinkę.

Szczególnie polecam kofeinę z modafinilem, jak szukasz zdrowej "bani".

Bardzo dziękuję! Jaka jest Twoja najlepsza „kombinacja”, która w Twoim przypadku powstrzymuje dopaminę?
Chcę to zbadać, podczas gdy lekarze stosują swoje protokoły.

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - horsii - 24.11.2024

3-cmc zmasakruje twoją ogólną tolerancję na stymulanty jeszcze szybciej, niż nep.
3-cmc to owszem nie jest typowo serotoninowa substancja, ale branie jej z tramadolem to czysta głupota, słyszałem o paru przypadkach które sie kończyły naprawde nieciekawie

Venus 

Powstrzymuje? Masz na myśli podniesienie jej poziomu? 

Dla mnie właśnie best jest ten:
200mg modka + 200mg kofeiny
Nie zaszkodzi również amisulpryd (niskie dawki) do kontrolowania jej poziomu, żeby np. ta dopaminka za bardzo nie spadła po długotrwałym stosowaniu modafinilu - w marcu tego roku doświadczyłem tego problemu i bardzo źle się poczułem na dłuższy czas, nie wiedząc początkowo z czym to jest związane.

Do powyższego miksu można sypać różne nootropy, przykładowo sunifiram to już bardzo mocne działanie.