[MacroDroid] - Konfiguracja telefonu - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: [MacroDroid] - Konfiguracja telefonu (/showthread.php?tid=5208) |
[MacroDroid] - Konfiguracja telefonu - Inferno - 22.01.2025 Jak wkurwiają Cie powiadomienia na ProtonMail czy innej skrzynce z tym samym dzwiękiem co mail od vendora kiedy czekasz na koda - to jest rozwiązanie 🤨 MacroDroid Jest to aplikacja do automatyzacji zadań na telefonie, która pozwala na tworzenie skomplikowanych skryptów i makr w celu ułatwienia codziennych czynności. Aplikacja działa na zasadzie wyzwalaczy (triggerów) i akcji (actions). Użytkownicy mogą ustawić wyzwalacze, takie jak zmiana lokalizacji, czas, zdarzenia systemowe (np. połączenie Wi-Fi) lub wiele innych, a następnie przypisać do nich konkretne akcje, takie jak: wysyłanie wiadomości, zmiana ustawień telefonu lub uruchamianie aplikacji i wiele więcej. Na wideo poniżej jest ustawione makro - kiedy dostanie wiadomość od konkretnego nadawcy wtedy uruchamia akcje które dodaliśmy. Ja dodałem dla przykładu mowa tekst i wibracje. Do wyboru mamy praktycznie każdą funkcje dostępną w telefonie. Kiedy dostaniemy maila np. od :"jarekwladcaszparek@onet.pl" może zostać wywołana akcja np.: - Wysłanie sms - Latarka - Wibracje - Ingerencja w działania na telefonie w formie interakcji interfejsu - Zdjęcie - Uruchomić skrypt, aplikacje, zamknąć aplikacje, otworzyć strone www i wiele wiele więcej. Ja dodałem opcje czytania tekstu i wibracje dla testu - Przydatne jest dodać najpierw ustawianie głośności na full a dopiero później funkcja czytania tekstu - Można uruchomić wideo z głośnym dzwiekiem ze strony www oraz spersonalizowane wibracje telefonu Dodałem swój adres email w wyzwalaczu i jeśli w powiadomieniu jest mail który dodaliśmy to akcje się wykonają, tak jak na filmie: Wpisujesz sobie maile vendorów od których chcesz mieć powiadomienie i gotowe Możesz sobie nawet ustawić, że jak przyjdzie wiadomość od X tego nadawcy to telefon wyśle SMS'a do Papieża, od Ciebie co telefon wykona gdy spełni warunek. Wyżej dodane 2 adresy - pablo i hajlajfów. Link do pobrania (crack full version): ->: Pobierz MacroDroid.apk - [happymod.com] > Kliknij tutaj - Pobierz gotowe makra tylko do zaimportowania Wpadłem na ten pomysł kiedy grałem na kompie w gry a telefon leżał gdzieś obok i co chwile sprawdzałem powiadomienie czekając na odp. na maila, pomyślałem co tu zrobić wiec ustawiłem MacroDroid'a żeby nie trzeba było sprawdzać powiadomień o nowym poście, facebooku i innych tylko te które chce a reszte wyciszyć albo zostawić po prostu zwykłe powiadomienie Lepsze to niż co chwile odświeżanie maila na ciśnieniu i pisanie na forum gdzieeeeeeeeee tee kodyyyyyy Polecam zainstalować i pobawić się i potworzyć swoje makra. Ogranicza nas tylko brak pomysłów. Tworząc różne makra można się poczuć coś jak w programowaniu, coś jak tworzenie skryptów do [w] oryginalnej grze aby skonfigurować opcje których normalnie nie można zmienić - i ustawić je pod siebie. To na tyle
Pozdro, Infuś:)
RE: [MacroDroid] - Konfiguracja telefonu - Czeslawo - 22.01.2025 Inferno Good Job ! Powiem Ci, że pięknie ta feta od Hajlajfa działa, każdy temat interesuje mnie x 10 ! Haha idę chyba się przejść, a później wrócę do tego co powyżej bo nie mogę na dupie usiedzieć. RE: [MacroDroid] - Konfiguracja telefonu - Martin - 22.01.2025 Ja zawsze miałem odpalonego maila w przeglądarce i czekałem aż się to jedno powiadomienie doliczy na miniaturce pomysł całkiem ciekawy jak i sam program. |