Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
[MacroDroid] - Konfiguracja telefonu - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: [MacroDroid] - Konfiguracja telefonu (/showthread.php?tid=5208)

[MacroDroid] - Konfiguracja telefonu - Inferno - 22.01.2025

Jak wkurwiają Cie powiadomienia na ProtonMail czy innej skrzynce z tym samym dzwiękiem co mail od vendora kiedy czekasz na koda - to jest rozwiązanie 🤨

[Obrazek: PioDUVeFbkSbenRZxrKoUErvC9hEQksRRQhtp39v...Jy-MoRUAAE]
MacroDroid

Jest to aplikacja do automatyzacji zadań na telefonie, która pozwala na tworzenie skomplikowanych skryptów i makr w celu ułatwienia codziennych czynności.

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcSExw8nZ638d_X0PznFqA7...Q&usqp=CAU]    [Obrazek: 4ZmhqhdQkiJSi7YIIL2O3lIzrDMMZmaGm0lVVj_R...26-h296-rw]    [Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcRxO303OSIiD7T5pnPSSQi...I&usqp=CAU]   [Obrazek: Screenshot_2022-01-15-15-14-31-998_com.a...d6279d.jpg]

Aplikacja działa na zasadzie wyzwalaczy (triggerów) i akcji (actions). Użytkownicy mogą ustawić wyzwalacze, takie jak zmiana lokalizacji, czas, zdarzenia systemowe (np. połączenie Wi-Fi) lub wiele innych, a następnie przypisać do nich konkretne akcje, takie jak: wysyłanie wiadomości, zmiana ustawień telefonu lub uruchamianie aplikacji i wiele więcej.

Na wideo poniżej jest ustawione makro - kiedy dostanie wiadomość od konkretnego nadawcy wtedy uruchamia akcje które dodaliśmy.
Ja dodałem dla przykładu mowa tekst i wibracje. Do wyboru mamy praktycznie każdą funkcje dostępną w telefonie.

Kiedy dostaniemy maila np. od :"jarekwladcaszparek@onet.pl"
może zostać wywołana akcja np.:

- Wysłanie sms
- Latarka
- Wibracje 
- Ingerencja w działania na telefonie w formie interakcji interfejsu
- Zdjęcie
- Uruchomić skrypt, aplikacje, zamknąć aplikacje, otworzyć strone www
i wiele wiele więcej.

Ja dodałem opcje czytania tekstu i wibracje dla testu
   - Przydatne jest dodać najpierw ustawianie głośności na full a dopiero później funkcja czytania tekstu
   - Można uruchomić wideo z głośnym dzwiekiem ze strony www 
oraz spersonalizowane wibracje telefonu

Dodałem swój adres email w wyzwalaczu i jeśli w powiadomieniu jest mail który dodaliśmy to akcje się wykonają, tak jak na filmie:

Wpisujesz sobie maile vendorów od których chcesz mieć powiadomienie i gotowe Podobno kultowa 
Możesz sobie nawet ustawić, że jak przyjdzie wiadomość od X tego nadawcy to telefon wyśle SMS'a do Papieża, od Ciebie co telefon wykona gdy spełni warunek.

[Obrazek: 469b39cd5667e7ba98c2daf205307dc1.jpg]    [Obrazek: cf74e2b18c9856c34881b9d5a9b028b8.jpg]

Wyżej dodane 2 adresy - pablo i hajlajfów.

Link do pobrania (crack full version): ->: Pobierz MacroDroid.apk - [happymod.com]

> Kliknij tutaj - Pobierz gotowe makra tylko do zaimportowania

Wpadłem na ten pomysł kiedy grałem na kompie w gry a telefon leżał gdzieś obok i co chwile sprawdzałem powiadomienie czekając na odp. na maila,
pomyślałem co tu zrobić
[Obrazek: 440477ba2fe99a45c37533ef1113987c.png]
wiec ustawiłem MacroDroid'a żeby nie trzeba było sprawdzać powiadomień o nowym poście, facebooku i innych tylko te które chce a reszte wyciszyć albo zostawić po prostu zwykłe powiadomienie Podobno kultowa 
Lepsze to niż co chwile odświeżanie maila na ciśnieniu i pisanie na forum gdzieeeeeeeeee tee kodyyyyyy Podobno kultowa 

Polecam zainstalować i pobawić się i potworzyć swoje makra. Ogranicza nas tylko brak pomysłów.
Tworząc różne makra można się poczuć coś jak w programowaniu, coś jak tworzenie skryptów do [w] oryginalnej grze aby skonfigurować opcje których normalnie nie można zmienić - i ustawić je pod siebie.

To na tyle Podobno kultowa 
Pozdro, Infuś:)

RE: [MacroDroid] - Konfiguracja telefonu - Czeslawo - 22.01.2025

Inferno 
Good Job !
Powiem Ci, że pięknie ta feta od Hajlajfa działa, każdy temat interesuje mnie x 10 !
Haha idę chyba się przejść, a później wrócę do tego co powyżej bo nie mogę na dupie usiedzieć.  Podobno kultowa

RE: [MacroDroid] - Konfiguracja telefonu - Martin - 22.01.2025

Ja zawsze miałem odpalonego maila w przeglądarce i czekałem aż się to jedno powiadomienie doliczy na miniaturce pomysł całkiem ciekawy jak i sam program.