Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Skandal w policji. Funkcjonariusze członkami grupy przestępczej! - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Wiadomości (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Wątek: Skandal w policji. Funkcjonariusze członkami grupy przestępczej! (/showthread.php?tid=5317)

Strony: 1 2 3

Skandal w policji. Funkcjonariusze członkami grupy przestępczej! - DarkSonia - 20.02.2025

Trzech policjantów z Wodzisławia Śląskiego zostało zatrzymanych i aresztowanych na trzy miesiące. Grupa przestępcza, do której mieli należeć, miała wprowadzić na rynek kilkaset kilogramów narkotyków w latach 2020-2022. Zabezpieczono także broń, amunicję i ładunki wybuchowe. Funkcjonariusze usłyszeli już zarzuty.

[Obrazek: q234.jpg]

Trzech policjantów z Komendy Powiatowej Policji w Wodzisławiu Śląskim zostało zatrzymanych w związku z podejrzeniami o współpracę z grupą przestępczą zajmującą się handlem narkotykami.

Jeden z zatrzymanych jest już na emeryturze, a pozostali dwaj nadal pełnią służbę. Zostali zawieszeni i czeka ich wydalenie z policji.

Narkotyki, broń i ładunki wybuchowe

Prokuratura Okręgowa w Katowicach prowadzi śledztwo w tej sprawie. Policjanci zostali przesłuchani 7 lutego i usłyszeli zarzuty dotyczące przekroczenia uprawnień, niedopełnienia obowiązków oraz przestępstw narkotykowych. Sąd zdecydował o ich tymczasowym aresztowaniu na trzy miesiące.

Śledztwo dotyczy zorganizowanej grupy przestępczej, która działała na terenie Opolszczyzny i Górnego Śląska. Wcześniej, we wrześniu, zarzuty postawiono sześciu osobom, w tym innemu policjantowi z Wodzisławia Śląskiego.

Grupa miała wprowadzić na rynek kilkaset kilogramów narkotyków w latach 2020-2022. Podczas działań zabezpieczono także broń, amunicję i ładunki wybuchowe.

źródło: https://wiadomosci.wp.pl/skandal-w-wodzislawiu-slaskim-aresztowano-trzech-policjantow-7124067970923328a

RE: Skandal w policji. Funkcjonariusze członkami grupy przestępczej! - Czeslawo - 20.02.2025

DarkSonia 
Widać, że chłopy chciały do emerytury dorobić. Smile

RE: Skandal w policji. Funkcjonariusze członkami grupy przestępczej! - kot_kreskowy - 20.02.2025

Jaki tam skandal, połowa psiarni kręci lody na boku.
W Trójmieście najlepszy koks dostaniesz u psów właśnie.
Ciekawe skąd go mają, bo przecież nie z magazynu dowodów rzeczowych, prawda?
Prawda?
Podobno kultowa

RE: Skandal w policji. Funkcjonariusze członkami grupy przestępczej! - DarkSonia - 20.02.2025

Ty ziomuś, ale oni nie zwineli tego dilera ja pierdole ale jak?
no jak kurwa, trzeba zapytać Henia jak pojadą

Heniu Heniu... co sie naodjebywowywało? czemu Cie nie zawineli? przecież ty osiedlowy diler i gangster????
no bo mi powiedzieli, że jakby mnie zawineli, to skąd by sami brali...

RE: Skandal w policji. Funkcjonariusze członkami grupy przestępczej! - kurvvisko - 20.02.2025

Czy ja wiem, czy to jeszcze jest skandal? Mnie to już chyba mało zaskakuje na tym świecie. Aczkolwiek, życzę surowej kary, choćby za to, że pewnie w pracy wyłapywali konkurencję.

RE: Skandal w policji. Funkcjonariusze członkami grupy przestępczej! - DarkSonia - 20.02.2025

byli żołnierze, byli lekarze, byli księża ... czas na policję...

RE: Skandal w policji. Funkcjonariusze członkami grupy przestępczej! - Czeslawo - 21.02.2025

DarkSonia 
Jakby w areszcie śledczym szepnęli, że to czworonogi, to by dostali prawdziwą karę. Podobno kultowa

RE: Skandal w policji. Funkcjonariusze członkami grupy przestępczej! - DarkSonia - 21.02.2025

Dla nich karą będzie sam wjazd do aresztu / więzienia

RE: Skandal w policji. Funkcjonariusze członkami grupy przestępczej! - Rweqerew333 - 21.02.2025

Coś często ostatnio słychać o dilujących funkcjonariuszach.

RE: Skandal w policji. Funkcjonariusze członkami grupy przestępczej! - kurvvisko - 21.02.2025

Rweqerew333 jakby nie patrzeć, to mają dość łatwy dostęp do zaopatrzenia swoich magazynów