![]() |
[TuT] Roztwór w aerozolu - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Ogólne dyskusje o RC (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: [TuT] Roztwór w aerozolu (/showthread.php?tid=5400) |
[TuT] Roztwór w aerozolu - M7G9O - 13.03.2025 Witam witam, to znowu ja i moje głupie pomysły. Aczkolwiek warto zaznaczyć, że ten jest nie do końca mój. Kiedyś na jakimś forum widziałem pytanie o zrobienie roztworu i tym się zainspirowałem, ale proporcje i samo stosowanie jest testowane własnoręcznie i własnonosowo, a poradnik jest napisany w 100% przeze mnie. Przechodząc do rzeczy, sprawa dotyczy substancji rozpuszczonej w wodzie umieszczonej w buteleczce po aerozolu do nosa. Ale po chuj? A na przykład po to, żeby w konspiracji i pod pozorem leczenia kataru bezkarnie ćpać sobie w każdym możliwym miejscu. Potrzebne przedmioty: - Buteleczka po aerozolu do nosa ze znaną ilością podawanego roztworu w jednym psiknięciu. - Woda do wstrzykiwań (mniejsze ryzyko podrażnienia śluzówki, mniejsza degradacja substancji). - Witamina C (spowalnia degradację substancji i poprawia rozpuszczalność ketonów w wodzie). - Probówka. Trochę matematyki: Butelka, z której korzystałem to https://www.doz.pl/apteka/p141647-DOZ_PRODUCT_Olnosan_spray_do_nosa_15_ml Mamy tutaj 15ml, a całość jest przewidziana na 300 dawek. Czyli 15/300 = 0,05ml (tyle dostarcza jedno psiknięcie) Rozpuszczalność ketonów w wodzie (testowane tylko na 3CMC) to około 500mg na mililitr więc: W 10ml rozpuszczamy 5g substancji. W takim układzie mamy roztwór o stężeniu 500mg/ml. Jedno psiknięcie to 0,05ml więc: 0,05ml x 500mg = 25mg (ilość substancji podana w jednym psiknięciu MNIEJ WIĘCEJ). Przygotowanie: - Do probówki wlewamy wodę do wstrzykiwań. - Na małym gazie stawiamy garnek z wodą i grzejemy (pilnować, żeby temperatura nie przekroczyła 40 stopni). - Probówkę wkładamy do gorącej wody. - Dodajemy po 1g ciągle mieszając i uważając na temperaturę wody. - Po całkowitym rozpuszczeniu dodajemy kroplę kwasu askorbinowego (wit C). - Po całkowitym ostudzeniu przelewamy do butelki po aerozolu. - Smacznego. ![]() 8 psiknięć to około 200mg przyjętej substancji, więc standardowa dawka dla większości ćpunów. Dla osób poniżej 60IQ: - Psiknięcia rozkładamy na obie dziurki w nosie. - Nie dmuchamy nosa przez co najmniej 15 minut po aplikacji. - Nie pociągamy nosem na tyle mocno, żeby wszystko od razu spłynęło gardłem, ale nie dopuszczamy również, żeby woda wyleciała z nosa. Trzymając dłuższy czas w temperaturze pokojowej, substancja może ulec degradacji. Ja roztwór zużyłem w dobę i nie zauważyłem żadnych spadków w mocy, ale obstawiam, że po dłuższym czasie (szczególnie w wysokiej temperaturze) substancja może trochę stracić na mocy. Dodanie wit C jest raczej konieczne, żeby "zakonserwować" roztwór przynajmniej na tą dobę.) PLUSY: - Dyskrecja. - Nie zapycha nosa. - Łatwa kontrola dawki. (obliczenia wyżej). MINUSY: - 200mg aerozolem działa minimalnie słabiej niż 200mg sniffem. (Prawdopodobnie dlatego, że nie nadąża się wchłonąć, zanim trafi do gardła oraz w wyniku strat substancji przy rozpuszczaniu i przechowywaniu - odparowywanie/degradacja/krystalizacja). - Konieczność dużej ilości psiknięć (zażywanie faktycznie jest szybsze i sprawniejsze, ale mimo wszystko zalecane jest odejście na chwilę w ustronne miejsce, bo nikt normalny nie psika sobie 8 dawek aerozolu do nosa na raz). - Mała trwałość. Metodę można zapewne zastosować do każdej innej substancji, uwzględniając jej rozpuszczalność w wodzie i dobrze dobierając dawkę. RE: [TuT] Roztwór w aerozolu - DarkSonia - 13.03.2025 jak dla mnie - ciekawy pomysł sama z niego nie skorzystam, ale wydaje się mieć potencjał. RE: [TuT] Roztwór w aerozolu - kot_kreskowy - 14.03.2025 O gustach się nie dyskutuje, jednak coś mi się tu gryzie... Po chuj rozwalać śluzówkę dróg oddechowych skoro substancja i tak nie dotrze do płuc? Wciąganie substancji nosem ma na celu dostarczenie jej w większości do płuc. W tym wypadku nie dostarczamy jej w miejsce przeznaczenia, jedynie ryzykujemy poparzenia nosa oraz gardła. Nie krytykuję, jedynie rozkminiam cały proces. Czy nie lepszym sposobem na 'ćpanie w ukryciu' jest rozpuszczenie substancji w butelce z piciem? RE: [TuT] Roztwór w aerozolu - M7G9O - 14.03.2025 kot_kreskowy Podczas aplikacji sniffem 90% jest wchłaniane przez śluzowkę nosa, płuca raczej nie biorą w tym udziału. Jeśli chodzi o dyskrecję, to rozpuszczenie w napoju czy bombka też jest spoko, ale do substancji takich jak 4mmc/cmc, a 3CMC czy NEP raczej nie przyjmuje się oralnie, bo to marnowanie dopaminy, której jest w nich większość na rzecz serotoniny której jest mniej. Ogólnie sposób dla ludzi którzy wolą sniff zamiast p.o ze względu na szybsze działanie, albo intensywność peaku. RE: [TuT] Roztwór w aerozolu - Rweqerew333 - 14.03.2025 Spróbowałbym ale obawiam się marnowania tematu. Ciekawy jestem jak by to działało z 3-cmc. RE: [TuT] Roztwór w aerozolu - M7G9O - 14.03.2025 Rweqerew333 Na 3cmc właśnie sprawdzałem i działało w porządku. Można zrobić 1g na 2ml, żeby ewentualnie nie marnować. Ale w takiej małej ilości ciężko się rozpuszcza, bo woda za szybko się nagrzewa i dość trudno się miesza. RE: [TuT] Roztwór w aerozolu - Rweqerew333 - 14.03.2025 Jak znajdę gdzieś taki aerozol to spróbuję, spoko opcja. Nie trzeba ciągle kresek stawiać tylko psik psik jak schodzi i elegancko ![]() |