![]() |
Zapasy przed banem w NL - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Zapasy przed banem w NL (/showthread.php?tid=5448) |
Zapasy przed banem w NL - horsii - 24.03.2025 Jak chyba już wszyscy wiemy, 1 lipca tego roku w Holandii wchodzi w życie prawo banujące całe grupy substancji. Wszystkie pochodne 2-PEA (2-fenetyloaminy) staną się nielegalne. Poza wszystkimi beta ketonami polecą także troche bardziej "wyszukane" związki, takie jak niektóre psychodeliki (np 2C-B-FLY, 25B-NBOH, 2C-F, 2C-C, 2C-D), wszystkie pochodne amfetaminy (np. 3-FA, 2-FMA, 4-FMA, 3-MMA), pochodne fenmetrazyny (np. 3-FPM, 4-MPM, 3-MDPM), benzofurany (6-APB, 5-MAPB, 5-APB) i troche innych. O ile na bk zawsze będzie popyt, bo jest tanio, mocno i krótko, to poza tą grupą, wiele z tych związków może już nigdy nie być tak powszechnie dostępnymi jak teraz. Nigdy przecież pod względem sprzedawalnosci nie przebijały i tanich stymulantów, a wkrótce stracą swoja jedyną zaletę - to że są legalnymi. Wątpię, aby po tej ustawie ktoś gdziekolwiek produkował np. takie 2C-B-FLY - nie będę już nawet o tym mówił że Lizard labs zakończyło działalność pod koniec zeszłego roku jeśli ktoś nie słyszał. Samo 2C-B-FLY też nie było jakimś wspaniałem wynalazkiem, no ale mniejsza o to... jest także wiele innych o wiele lepszych podobnych RC które również pójdą pod młot. Robicie w związku z tym jakieś "zapasy"? Jest jakiś dopałek który zamierzacie zachomikować zanim zabraknie go na stałe? RE: Zapasy przed banem w NL - Inferno - 24.03.2025 Jak gadałem z taką dupą na ome TV to pokazywała mi opakowania kolekcjonera a co ciekawe były pełne. ABC, Hardcore incense i inne różne różniste. No sporo tego miała no i przeszło co do czego mówię kurwa weź mi to wyślij albo ja przyjadę gdzieś tam i to później gadali i chyba się upierdoliła bo poszła gdzieś i się rozłączyłem po czasie. No są ludzie którzy potrafią trzymać takie zapasy ale ja takim człowiekiem nie jestem więc nie będę nic chomikował. Nie ma jakoś szczególnie takiej substancji żebym musiał ją ogarnąć przed banem. Jedynie mam nadzieję że kannabinoidy będą tak samo dostępne jak teraz. RE: Zapasy przed banem w NL - Inferno - 24.03.2025 P.S zwiększcie BHP zamawiając zapasy bo Policja o tym doskonale wie pewnie niestety. Z fartem ![]() RE: Zapasy przed banem w NL - Lukas1985 - 24.03.2025 (24.03.2025, 00:09)horsii napisał(a): Jak chyba już wszyscy wiemy, 1 lipca tego roku w Holandii wchodzi w życie prawo banujące całe grupy substancji. Wszystkie pochodne 2-PEA (2-fenetyloaminy) staną się nielegalne. Poza wszystkimi beta ketonami polecą także troche bardziej "wyszukane" związki, takie jak niektóre psychodeliki (np 2C-B-FLY, 25B-NBOH, 2C-F, 2C-C, 2C-D), wszystkie pochodne amfetaminy (np. 3-FA, 2-FMA, 4-FMA, 3-MMA), pochodne fenmetrazyny (np. 3-FPM, 4-MPM, 3-MDPM), benzofurany (6-APB, 5-MAPB, 5-APB) i troche innych. Chyba 4-FMA, 2FA i 3-FPM bym przytulił. Zle się zaczęło dziac jak N-F się zwinęli kilka lat temu. RE: Zapasy przed banem w NL - Czeslawo - 24.03.2025 horsii Podobnie jak Lukas1985 myślę o amfetaminach: 3-FA, 2-FMA, 4-FMA. Zastanawiam się, jak to przechowywać. Chłodne miejsce, ale nie w lodówka ? Wiem, jak to zabezpieczyć przed czynnikami zewnętrznymi, ale problematyczne jest dobranie odpowiedniego miejsca. Może gdzieś w chłodnej komórce, znowu latem tam będzie za gorąco... RE: Zapasy przed banem w NL - DarkSonia - 24.03.2025 Wy chyba nie mówicie serio o zapasach. Jak coś rynek będzie potrzebował to na bieżąco sobie ugotuje i to u siebie w kraju. Odpowiednie chęci i fundusze potrafią czynić cuda. Ja wiem, że wielu substancji nie ma już dawno na rynku albo się pojawiają sporadycznie.. No ale czy się nie da? ponoć da się wszystko. i wgl. jak tam testy Alfy która się pojawiła ostatnimi czasy? ![]() ![]() RE: Zapasy przed banem w NL - horsii - 24.03.2025 Soniu, "rynek" nie bedzie tego "chciał" po delegalu, bo 1. będzie nielegalne 2. nie będzie na to takiego popytu żeby usprawiedliwić produkcję Pytam garstke uzytkowników, czy robią sobie po prostu jakis stash z rzeczami które lada chwila znikną i raczej nie wrócą... a ty coś o potrzebach rynku i że "jak sie chce to można"... no proszę cię, o czym ty mówisz? RE: Zapasy przed banem w NL - Lukas1985 - 24.03.2025 Hehehe substancji które na już mozna syntezować i będą się sprzedawać jest sporo. Jednak rynek idzie w nielegalne. Może w NL czy Hiszpanii jeszcze będzie coś tam legal ale już pewnie bez szału. Druga sprawa - przecież na rynku są np Aminorexy a jednak opinii o nich jest jak na lekarstwo. Po co się starać ? Wrzucić na rynek cmc, mmc, jakaś alfę i coś spidującego i po kłopocie. Jest to zupełne zaprzeczenie tego co widzieliśmy 10-12 lat temu jak się sklepikarze prześcigali w tym co proponowali. Ostatni etap będzie jak będzie można sobie kupić 2-3 substancje po wymieszaniu których i odparowaniu będzie gotowy wyrob. RE: Zapasy przed banem w NL - DarkSonia - 24.03.2025 (24.03.2025, 17:45)horsii napisał(a): Soniu, "rynek" nie bedzie tego "chciał" po delegalu, bo horsii ja się wypowiadam z pkt widzenia użytkownika, nie vendora Co będzie chciał rynek - tego nie wiesz! natomiast - ja wiem czego ja chcę, a Ty wiesz czego Ty chcesz. zazwyczaj jest tak, że jak czegoś nie ma, to rynek ratuje się analogami/zamiennikami czasami wychodzi to na dobre czasami w druga stronę.. ja osobiście nigdy nie myślałam o zapasach, może dlatego, że nie jestem tak wjebana w ćpanie ( chociaż wielu sądzi inaczej ) jak czegoś nie ma mówi się trudno. Dąże cały czas bardziej pod margines tego, żeby rzucić ćpanie - i czasami taki delegal może nam w tym pomóc ( wiem że to temat rzeka tak tylko nawijam temat ). Jasne, że jak by mi czegoś bardzo brakkowało, a dany vendor miał tego jeszcze ostatki to takie "lekkie" zapasy by się zrobiło, DLA SIEBIE ale nie widzę w tym jakiejs przyczyny aby się nad tym rozdrabniać, tak jak wspomniałam na wstępie, wypowiadam się jako użytkownik nie jako vendor, który być może chcąc ratować zarówno swoją dupę jak i dupe swojego rynku zbytu takie zapasy - to dla niego podstawa - i tu mnie akurat nic nie dziwi w tej kwestii ![]() (24.03.2025, 17:56)Lukas1985 napisał(a): Ostatni etap będzie jak będzie można sobie kupić 2-3 substancje po wymieszaniu których i odparowaniu będzie gotowy wyrob. Dziś tak mamy chociażby w przypadku amfy lub czegoś co ją przypomina ( lub ma przypominać ).Mieszanka chuj wie czego, byle jebło i trzymało długo. RE: Zapasy przed banem w NL - M7G9O - 24.03.2025 Substancje które wymienili tutaj horsii Lukas1985 i Czeslawo to zdaje się dosyć wyszukane związki i trzeba mieć chęci i ciekawość do ich testowania, a samo to już powoduje, że mniej osób je zna i nikt po banie nie będzie ich szukał, więc raczej nie będzie się opłacało odpalać labu, żeby syntezować coś takiego. Obstawiam, że takich "koneserów" przeróżnych związków jest znacznie mniej niż ludzi pokroju mnie czy Ciebie DarkSonia czyli "walnę sobie mefika albo cmc i będzie git." A to przekłada się na znacznie mniejszy popyt. |