![]() |
Urosept - korzyści dla użytkowników RC - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Urosept - korzyści dla użytkowników RC (/showthread.php?tid=5499) |
Urosept - korzyści dla użytkowników RC - M7G9O - 02.04.2025 Słyszeliście o Urosepcie? Karmili mnie tym oporowo w szpitalu i myślałem, że to zwykły chujowaty suplement, który mają obowiązek przepisywać każdemu, żeby jakiś koncern farmaceutyczny zarobił, ale okazuje się, że Urospet może mieć pewne korzyści dla użytkowników substancji psychoaktywnych. ![]() Korzeń pietruszki i rumianek to źródła luteoliny, która aktywuje wychwyt zwrotny noradrenaliny i serotoniny. W praktyce myślę, że najlepiej mogłoby to działać jako NDRE dla osób, które chcą wycisnąć jak najwięcej ze swojej produktywności w ciągu dnia, a nie koniecznie się naćpać. Czyli w dzień stosujesz NDRI (np. metylofenidat, bupropion), a wieczorem aktywujesz mechanizmy wspierające wychwyt zwrotny, co przyspiesza powrót do równowagi. Podejrzewam, że to mogłoby też w pewien sposób zapobiegać rozwojowi tolerancji. Chociaż w kontekście stosowania na "zjazd" też można by się nad tym zastanowić, skoro reguluje poziom neuroprzekaźników, to na pewno łagodzi zjazd. Obniżenie NA i SER pomaga też zasnąć. A na osoby, które po kresce nie mogą się odlać, na pewno zadziała pozytywnie, w kwestii układu moczowego. Mam tego sporo w domu, więc w najbliższym czasie przetestuję jak skończę kurację medycznym metaklefedronem. Tylko ile tego brać? Jedną, dwie? Pamiętam, że w szpitalu żarłem tego 6 dziennie, bo tyle dawali, ale to chyba troszkę za dużo. ![]() RE: Urosept - korzyści dla użytkowników RC - Rweqerew333 - 02.04.2025 Całkiem ciekawe. Ty to masz te zjazdy srogie, więc możesz przetestować. Tylko jestem ciekawy jak to zadziała bez innych wynalazków. No i też ciekawe czy z neuroleptykami miałoby to jakiś sens brać, bo wygląda obiecująco. RE: Urosept - korzyści dla użytkowników RC - M7G9O - 02.04.2025 Pewnie ma mniejszy sens niż w przypadku nie brania, ale jeśli nie masz tendencji do jakiejś nadmiernej sedacji po tych neurolepach i bierzesz coś, co działa częściowo aktywizująco, to why not. Poza tym jak walisz ketony, to robisz sobie kilka dni przerwy od leków, więc tym bardziej. Synu, zjedz tyle, co ja w jedną noc i spróbuj poranek przetrwać bez zwały ![]() RE: Urosept - korzyści dla użytkowników RC - Bogdan Boner - 05.04.2025 Czyli nie tylko supel na szczanie, wiadomo szubciej wyszczasz szybciej jest spokój xD ale o tych dodatkowych korzyściach z wychwytem nie słyszałem RE: Urosept - korzyści dla użytkowników RC - M7G9O - 06.04.2025 Na sam zjazd po stimach niespecjalnie pomaga, przynajmniej ja tego nie odczułem. (Na pewno działa w tle i pomaga uniknąć długotrwałej desensytyzacji receptorów) Pewnie najlepiej będzie się sprawdzał jako NDRE przy aktywizowaniu się w dzień jakimś metylofenidatem albo bupropionem. |