Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
CBŚP zlikwidowało kolejne duże laboratorium narkotyków - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Wiadomości (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Wątek: CBŚP zlikwidowało kolejne duże laboratorium narkotyków (/showthread.php?tid=5571)

Strony: 1 2

CBŚP zlikwidowało kolejne duże laboratorium narkotyków - Rweqerew333 - 24.04.2025

Źródło: https://cbsp.policja.pl/cbs/aktualnosci/259732,CBSP-zlikwidowalo-kolejne-duze-laboratorium-narkotykow.html

[Obrazek: 1-448269.jpg]

[Obrazek: 3-448212.jpg]

[Obrazek: 3-448213.jpg]

[Obrazek: 3-448214.jpg]

[Obrazek: 3-448215.jpg]

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji z Łodzi kolejny raz uderzyli w narkotykowy biznes. W jednej z miejscowości w woj. podlaskim zlikwidowali nielegalne laboratorium produkujące 3-CMC, znany jako klofedron – silny i niebezpieczny środek psychotropowy.

Na terenie jednej z posesji funkcjonariusze odkryli blisko 120 kg klofedronu w postaci kryształu, ponad 600 litrów substancji w formie płynnej oraz ok. 1000 litrów odczynników chemicznych wykorzystywanych do produkcji 3-cmc. Wartość przejętych narkotyków na czarnym rynku to blisko 6 milionów złotych.

Do sprawy zatrzymano dwóch mężczyzn, których ujęto na gorącym uczynku podczas produkcji narkotyków. Operacja została przeprowadzona na początku kwietnia. Policjanci CBŚP z Łodzi działali na polecenie prokuratora z Łódzkiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej, przy wsparciu funkcjonariuszy Zespołu Specjalnego Zarządu w Białymstoku CBŚP oraz biegłych z Laboratorium Kryminalistycznego KWP w Białymstoku.

Zatrzymani usłyszeli zarzuty udziału w zorganizowanej grupie przestępczej oraz produkcji znacznych ilości narkotyków.

Na wniosek prokuratury, Sąd Rejonowy dla Łodzi-Śródmieścia zastosował wobec nich środek zapobiegawczy w postaci tymczasowego aresztowania.

To już kolejne uderzenie w grupę przestępczą zajmującą się wytwarzaniem i handlem narkotykami. W ramach prowadzonego śledztwa zarzuty usłyszały już 24 osoby.

RE: CBŚP zlikwidowało kolejne duże laboratorium narkotyków - DarkSonia - 24.04.2025

o ja pierdole ile towaru
tym razem 3CMC... ale sądząc po kolorkach tam jeszcze do esco-ICE daleko... ale kurwa te ilości przerażają, przcież tam jest fortuna. Cool

RE: CBŚP zlikwidowało kolejne duże laboratorium narkotyków - Blade12 - 24.04.2025

Te CBŚ to co chwilę likwidują jakieś laboratoria  Podobno kultowa

RE: CBŚP zlikwidowało kolejne duże laboratorium narkotyków - Kapitan - 24.04.2025

Te CBŚ nie mają co robić tylko fabryki zamykają a userzu potrzebują temat

RE: CBŚP zlikwidowało kolejne duże laboratorium narkotyków - Metykatykot - 24.04.2025

Ha! "Na terenie jednej z posesji funkcjonariusze odkryli blisko 120 kg klofedronu w postaci kryształu"

A ktoś zaprzeczał jak mówiłem, że wszędzie mówią już klofedron na metaklefa nawet w prasie i telewizjiSmile

RE: CBŚP zlikwidowało kolejne duże laboratorium narkotyków - Rweqerew333 - 24.04.2025

Kto Ci zaprzeczał? Big Grin Wszędzie to jest TYLKO mugole - prasa, telewizja, policja.
Normalnie każdy mówi metaklefedron Podobno kultowa

RE: CBŚP zlikwidowało kolejne duże laboratorium narkotyków - DarkSonia - 24.04.2025

zacznijmy od tego... że KLEFEDRON ... TO 4CMC
oni zamknęli fabrykę 3CMC ... i 3CMC rzeczywiście nazywa się KLOFEDRON przynajmniej wg. wikipedii

[Obrazek: 3ccc.jpg]

tak z ciekawostek... też wg. wikipedii 4CMC => jest neurotoksyczne  Big Grin
Heart

RE: CBŚP zlikwidowało kolejne duże laboratorium narkotyków - Rweqerew333 - 24.04.2025

No nie jest to jakaś nowoczesna wiedza tajemna. Już o tym kiedyś dyskutowaliśmy na czacie. Sęk w tym, że my użytkownicy nadal mówimy metaklefedron i prędzej z takim nazewnictwem można spotkać się na ulicy - o ile nie jest to kryształ HQ eufo / speed xD

A co do neurotoksyczności - to powiedz mi co nie jest neurotoksyczne? Podobno kultowa

alesz ja wiem ze klefajstos to klefajstos  Big Grin tak sie przyjebałam do szczegółóF jak zwykle... może komuś się przyda.  Heart

ale gdyby się już na siłę czepić to "metkatynon" nie jest metabolizowany do neurotoksycznych metabolitów
https://pl.wikipedia.org/wiki/Metylokatynon

to jest dopaminowy kosior, jak się umie zrobić porządnie reakcję ponoć.

wiadomo ze wszystko w nadmiarze szkodzi, ale gdyby to przyrownac do tych samych dawek np takiego 3CMC czy mefka - to przy ich toksyczności on praktycznie nie robi nic złego... ale to taka lajtowa teoria Wink + ja tu mówię o czystej postaci metkatynonu, bo wiadomo że przy chałupniczej reakcji tam jest benzaldechyd który jest bardzo szkodliwy, no ale to tak jakbyśmy teraza gadali o oparach jakie powstają przy produkcji 3CMC czy Mefa... więc biorąc pod uwagę samą substancję, wydaje się względnie bezpieczna pod warunkiem, że posiadamy jej czystą postać.

RE: CBŚP zlikwidowało kolejne duże laboratorium narkotyków - Szatan69 - 25.04.2025

Klofedron też mnie zmyliła ta nazwa choć to wygląda trochę bardziej jak klef