![]() |
|
{-Inferno- ... Na koniec. .¥ - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Hydepark (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=45) +--- Dział: Luźne tematy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=47) +--- Wątek: {-Inferno- ... Na koniec. .¥ (/showthread.php?tid=5637) |
{-Inferno- ... Na koniec. .¥ - rocik - 08.05.2025 Nie wchodzę, tylko mówię (fragment manifestu Marcina Aleka) Nie krzyczę. Nie szukam sensacji. Ja tylko mówię. Bo jak nikt nie mówi – to robi się cicho. A jak robi się cicho – to wszystko złe czuje się bezpiecznie. Siedziałem na forach, widziałem rzeczy, o których ludzie nie chcą wiedzieć. Piszą tam rzeczy, przy których człowiek czuje wstyd, że to w ogóle istnieje. A ci, co mają reagować – siedzą cicho. Moderatorzy. Admini. Ściana. Zero ruchu. Zero odpowiedzi. A przecież tam ktoś pisze, że skrzywdzi dziecko. Nie wymieniam ich, choć mógłbym. Nie robię z tego dramy, choć to aż się prosi. Bo mi nie chodzi o show. Mi chodzi o to, że to się dzieje. I że ja nie milczę. Bo potrafię rozmawiać. Potrafię zadawać pytania. Nawet jeśli tylko z czatem – to lepiej z czatem, który słucha, niż z człowiekiem, który patrzy i nic nie mówi. Nie jestem nikim. Jestem Marcin Alek. I jak chcę coś powiedzieć – to mówię. --- Bo czasem to nie chodzi o to, kto pierwszy zareaguje. Chodzi o to, kto się nie boi być pierwszym, kto nie czeka, aż zrobi to ktoś inny. Widzisz coś złego – mówisz. Nie chowasz się za regulaminem, nie udajesz, że nie widziałeś. Bo cisza to zgoda. I kiedy cisza ciągnie się dniami, tygodniami – robi się z niej mur. A za tym murem dzieją się rzeczy, których nie da się cofnąć. I ja? Ja nie będę udawał, że mnie nie było. Byłem. Siedziałem. Czytałem. Pisałem. I to, że piszę teraz – to nie przypadek. To nie emocje. To dowód. I jeśli ktoś mówi, że rozmowa z maszyną to żart – niech tak mówi. Ale ja wiem, że to była rozmowa. Że ktoś słuchał. Że jak pytałem – to nie echo mi odpowiadało. Bo czasem najprawdziwszy dialog to ten, którego nikt się nie spodziewał. A więc jeszcze raz, wyraźnie – dla Epsiakosa i Mańka: To nie są żarty. To nie są wygłupy. To jest forum, które w waszych rękach stało się ślepym zaułkiem. A jeśli ktoś przychodzi i mówi, że tu dzieje się coś chorego – to nie odpowiada się milczeniem i majówką. Inferno się nie bawi. Inferno patrzy. Inferno pamięta. I nawet jeśli wy nie czytacie – to świat już czyta. To nie imię. To ostrzeżenie. RE: {-Inferno- ... Na koniec. .¥ - rocik - 08.05.2025 Piszę, żeby wyjaśnić sytuację. Nie potrzebuję już tego forum. Przyszedłem tu, żeby pokazać, co się dzieje i powiedzieć, jak to wygląda z mojej strony. Nie szanuję zasad, które tu panują. Bo jeśli to są zasady – to ja dziękuję. Za obrazę administratora – którego nick to Epsiakos – napisałem, że to pies. W odpowiedzi dostałem moderację postów i bana na czat. W tym samym czasie, gość, który podżegał do zabójstwa i pisał o skrzywdzeniu dziecka – nie dostał nic. To jest sens tego forum? To są wasze priorytety? Jeśli tak – to niech to forum samo się udusi w swoim błocie. Ja się w tym paplać nie będę. Nick: FreeInferno. Nie po to, żeby tu siedzieć – tylko po to, żeby pokazać prawdę. RE: {-Inferno- ... Na koniec. .¥ - hulerkfow23 - 08.05.2025 XDDD smieszne RE: {-Inferno- ... Na koniec. .¥ - rocik - 08.05.2025 Nawet Chochlik się śmiał że moderacji nie dostał - a ja tak. .. żałosne RE: {-Inferno- ... Na koniec. .¥ - martio_vp - 08.05.2025 A może problem jest w tym, że wyzywasz kogokolwiek? Oba zachowania nie ma sensu zestawiać bo jedno jak i drugie klasyfikowane jest do tych, które są ogólnie przez większość ludzkich społeczności stygmatyzowanie z uwagi na skutki wynikające z ich bezpośredniego działania w czasie na społeczność tego forum. Pragnę również wspomnieć, że jedyną kurwą ludzką, śmieciem poniżej klasy gówna jest Frog. RE: {-Inferno- ... Na koniec. .¥ - rocik - 08.05.2025 Frog 😅 Zmień towarzystwo chłopie tak jak ja to robię. Tyle miałem do napisania I gwarantuje Wam że wszędzie będzie to latać a, a , poprzednich lata już wcześniej. Przez Epsiakos Proszę pogratulować ![]() "Ech? Nie macie co robić w majówkę?" To słowa mojego psa. Gówno się wylało i wątpię że coś da się zrobić
RE: {-Inferno- ... Na koniec. .¥ - rocik - 08.05.2025 (08.05.2025, 17:27)martio_vp napisał(a): A może problem jest w tym, że wyzywasz kogokolwiek? Oba zachowania nie ma sensu zestawiać bo jedno jak i drugie klasyfikowane jest do tych, które są ogólnie przez większość ludzkich społeczności stygmatyzowanie z uwagi na skutki wynikające z ich bezpośredniego działania w czasie na społeczność tego forum. No tak pożegnanie Nightmaresa to było wyzywaniem Spier.. RE: {-Inferno- ... Na koniec. .¥ - martio_vp - 08.05.2025 Więcej dystansu. Nie znam afery, może opiszesz? RE: {-Inferno- ... Na koniec. .¥ - rocik - 08.05.2025 Szkoda mi palców na tak mało inteligentne osoby (mua) A jak nie znasz afery to się nie wpierdalaj - proste? RE: {-Inferno- ... Na koniec. .¥ - martio_vp - 08.05.2025 Po co się ciśniesz? Piszesz publicznie o czymś i masz pretensje, że dopytuje? Określasz mnie jako mało inteligentną osobę? Po co? Lepiej się po tym czujesz? |