![]() |
|
Benzo + stymulanty - Jak bardzo nierozsądne? - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Benzo + stymulanty - Jak bardzo nierozsądne? (/showthread.php?tid=5686) |
Benzo + stymulanty - Jak bardzo nierozsądne? - doxyou - 23.05.2025 Pochwalony! Od bardzo długiego czasu męczy mnie pewna rozkmina. Przeczytałem już o tym sporo, ale chciałbym poznać wasze zdanie. Zalecam uważne wczytanie się w treść, bo może brzmieć jak masło maślane. Z tego co udało mi się zaobserwować, bardzo popularnym zjawiskiem u osób zażywających stymulanty jest zażywanie benzodiazepin jako "podkładu" do stymulantów (najprawdopodobniej w celu uniknięcia ewentualnych paranoi). Zastanawia mnie, w jak dużym stopniu takie postępowanie ma wpływ na układ krwionośny? Przykładowa sytuacja: Janek ma 1 g A-pvp i dwie tabletki Klonazepamu 2 mg. Godzinę przed planowanym zażyciem Alfy wrzuca pierwsze 2mg Klonazepamu i tutaj się zatrzymajmy. Klonazepam: 1. Obniża ciśnienie krwi. 2. Spowalnia akcję serca (tętno). 3. Zmniejszenie napięcie układu współczulnego. A za to A-pvp: 1. Zwiększa ciśnienie krwi 2. Przyspiesza akcję serca (tętno) 3. Ogólnie obciąża serce (efekt inotropowy dodatni) Na potrzeby wyjaśnienia sytuacji załóżmy, że 2mg Klonazepamu działa u Janka całkiem mocno i przez 8 godzin oraz A-pvp (każda dawka) działa na niego przez 2 godziny, po czym schodzi. Janek godzinę po wrzuceniu Klona (kiedy jego serce jest już mocno wyhamowane przez Klonazepam) wrzuca pierwszą dawkę Alfy. Kiedy alfa się załaduje: Janek dostaje sporą dawkę noradrenaliny, która znacząco przyspiesza akcję jego serca i zwiększa jego kurczliwość (ciśnienie). Efekt ten utrzymuje się, tak jak wcześniej ustaliliśmy około 2 godzin. (Klonazepam wciąż działa w tle). Po tym czasie Alfa powoli przestaje działać, w związku z czym ciśnienie i tętno również spada (a raczej wraca do wyjściowego) - Ale spada znacznie szybciej niż naturalnie, bo kiedy alfa schodzi, to w działaniu zaczyna przebijać się Klonazepam, który mocno to ciśnienie i tętno redukuje. Dużo szybciej niż działoby się to naturalnie. Kiedy Janek nie czuje już działania Alfy, to dorzuca kolejną dawkę - i znowu wkręca swoje serce na wysokie obroty. Po jakimś czasie Alfa znowu schodzi i główną rolę znowu przejmuje Klon, który znowu mocno i nienaturalnie szybko spowalnia serce. Historia ta powtarza się pętlą aż do końca worka. Załóżmy, że przez 24 godziny. - Czyli przez całą dobę serce Janka co dwie godziny dostaje sprzeczne sygnały i co te dwie godziny jest syntetycznie raz gwałtownie przyspieszane, a raz gwałtownie zwalniane i tak w koło. Można by porównać tę sytuację do nagłego przyspieszania samochodem do 100km/h, a kiedy mamy już tyle na blacie, to zaciąganie ręcznego ale wciąż trzymając nogę na gazie i pokonanie takim stylem jazdy trasy powiedzmy Szczecin - Wrocław, czyli dość długiej. Jest to hipoteza, którą stawiam na tak zwany chłopski rozum, bo nie mam kompletnie (albo bardzo małą), wiedzy na temat kardiologii i ogólnego wpływu stymulantów na układ krwionośny, dlatego zakładam ten temat. ![]() Bazuję tylko na jednej sytuacji. Mojej - kiedy to mając ciśnienie 198/111 zmuszony byłem wezwać karetkę, gdzie od razu podano mi nitroglicerynę i.v. Dosłownie kilkanaście sekund po zastrzyku poczułem się jak warzywo: wykończony - coś na wzór ciężkiej grypy i to jeszcze po 20 godzinach ciężkiej fizycznej pracy bez minuty spania. - Po prostu totalnie opadłem z sił. Na tej podstawie wyciągnąłem wniosek, że tak gwałtowne zmiany rytmu serca na pewno nie wpływają na nie pozytywnie. Oczywiście to, co opisałem, to sytuacja skrajna i benzo na schodzącym stimie na pewno nie obniża ciśnienia tak gwałtownie jak zastrzyk z nitrogliceryny, ale mimo wszystko obniża i robi to na pewno szybciej, niż obniżyłoby się naturalnie. Dlatego właśnie nasuwa mi się hipoteza, że długotrwałe używanie benzo, jako podkładu do stymulantów, może być w dłuższej perspektywie destrukcyjne dla serca. W zasadzie... Analogiczna sytuacja jest w przypadku "usypiania się po stimach" jakimikolwiek lekami. Czy to benzo, czy neurolepy czy nawet alkohol. To wszystko powoduje nienaturalnie szybkie obniżenie ciśnienia i pulsu. Wypowiedzcie się proszę, bo temat nie daje mi spokoju. Mimo że sam takich praktyk zbyt często nie stosuję, to jestem ciekawy. ![]() W sieci rzecz jasna można znaleźć na ten temat wiele informacji, ale interesuje mnie też wasze zdanie. Zdanie kogoś, kto być może przeczytał setki więcej publikacji ode mnie, zdanie kogoś, kto się po prostu zna i zdanie kogoś, kto jest fanem brania benzo pod stimy (subiektywne) RE: Benzo + stymulanty - Jak bardzo nierozsądne? - Lifeisbrutal - 23.05.2025 To jest czysta głupota, pamiętam jak kajabuza kiedyś ładował wszystko ze wszystkim w jednej pompie. RE: Benzo + stymulanty - Jak bardzo nierozsądne? - doxyou - 23.05.2025 Lifeisbrutal Nie znałem Kajabuzy, ale z ciekawości czytałem sporo jego postów i faktycznie wrzucał naprawdę niebezpieczne mixy, ale mimo wszystko widać było, że ma bardzo dużą wiedzę nt. "jak połączyć to czego nie można łączyć, tak żeby nie umrzeć". ![]() Identyczna sytuacja wydaje mi się, że była z Pudzillą. Z tego co czytałem, to chłop też miał bardzo dużą wiedzę, lubował się w "zakazanych" miksach i do pewnego czasu udawało mu się stąpać po tej cienkiej linii... Jestem piekielnie ciekawy, co się stało, że w końcu z niej spadł. Ale nie chcę już tego rozgrzebywać i dopytywać. Ale sam temat miksu, który opisałem, dosyć mocno mnie zaciekawił i być może postaram się go nieco rozwinąć, jak poczytam trochę więcej i uznam, że coś wiem... A tymczasem jak ktoś ma jakieś przemyślenia to śmiało dawajta!
RE: Benzo + stymulanty - Jak bardzo nierozsądne? - Lifeisbrutal - 23.05.2025 Nie wiem czy dobrze pisze czy nie, ale zażył jakieś chińskie opio na oko plus benzo i się udusił. Jeśli coś przekręciłem to niech mnie ktoś poprawi. RE: Benzo + stymulanty - Jak bardzo nierozsądne? - Metykatykot - 23.05.2025 (23.05.2025, 02:14)Lifeisbrutal napisał(a): To jest czysta głupota, pamiętam jak kajabuza kiedyś ładował wszystko ze wszystkim w jednej pompie. Nigdy nie ładowałem bezno w pompie ze stimami to chyba św. Pamięci Puddi tak kiedyś palnął na czacie i tak już zostało. Ale żeby była jasność: nie. Tak nie było.Co do stimów i alf. Jak człowiek zasiada do sztuki czy dwóch alfy, to podkład może sobie robić co najwyżej pod make up jeśli dawkuje z głową. Waliłem 2g alfy pvp w 3 dni i żadnych schiz nie uświadczyłem, a benzo na sam koniec brałem w zdrowych ilościach, żeby ułatwić sobie ewentualne zaśnięcie i żadnych schiz tam nie było. Buch naturki to już w ogóle zbawienie. Także: dawkować stimy z głową, nie zamawiać po 50 gramów żeby to w ciągu zjeść i da się radę
RE: Benzo + stymulanty - Jak bardzo nierozsądne? - Lifeisbrutal - 23.05.2025 Może w pompie nie waliłeś benzo, ale pamiętam, że brałeś jakiś stim i zaraz później benzo czy coś. Ogólnie pojebane mixy waliłeś kiedyś, ale widać, że się zmieniłeś. RE: Benzo + stymulanty - Jak bardzo nierozsądne? - Metykatykot - 23.05.2025 nom. Za 7 godzinek z hakiem wleci alfka w pucko i powiem szczerze, że czuję jakiś taki wewnętrzny niepokój, ale i fascynację
RE: Benzo + stymulanty - Jak bardzo nierozsądne? - Metykatykot - 31.05.2025 Ja wczoraj trochę się przraziłem szczerze mówiąc: Wziąłem pół klonazolamu (0,3mg) około 14,30 i od jakoś 15,30 spałem jak zabity budząc się co około godzinę coś zjeść takie gastro. No zamuła niesamowita. Pół klonazolamu... A teraz dla porównania w weekend, w 2 dni lecąc na Alfie zjadłem około 16 klonazolamów, a mimo to latałem jeszcze w niedzielę po południu za jaraniem po mieście. To dopiero musi być szok dla organizmu. Przecież bez alfy po takiej ilości klona to bym się czołgał o ile bym się obudził... RE: Benzo + stymulanty - Jak bardzo nierozsądne? - Lifeisbrutal - 31.05.2025 Oj oj kaja uważaj żeby nic ci się nie stało skoro to takie mocne jak opisujesz. Benzo w połączeniu z stimami mogło inaczej działać niż bez bo to jednak była nadal stumulac tłumiona benzo. RE: Benzo + stymulanty - Jak bardzo nierozsądne? - Metykatykot - 31.05.2025 chłop co na kwaterę nowy przyjechał akurat w niedzielę wieczorem do mnie "oj chłopie długo to ty tak nie potańczysz, wiesz jak ty wyglądałeś"
|