Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Kto to Probierz? Wiem, kto to „Lewy”. - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Hydepark (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=45)
+--- Dział: Luźne tematy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=47)
+--- Wątek: Kto to Probierz? Wiem, kto to „Lewy”. (/showthread.php?tid=5747)

Kto to Probierz? Wiem, kto to „Lewy”. - Czeslawo - 09.06.2025

Kto to jest Probierz i co osiągnął  ?  Wiem kim jest Lewandowski i jakie trofea zdobył !

Niestety to, co napiszę nie będzie się większości podobało, ale ta „małość narodowa”, brak kultury i przede wszystko, jeżeli ktoś wybija się ponad Polskę to trzeba go zniszczyć na wszelką ceną, opluć, zdyskredytować to cecha narodowa, przywara.

Idiotyczne tłumaczenie tego pseudo trenera, że "odbiera opaskę dla dobra drużyny narodowej " gościowi co zdobył 2 tygodnie temu Mistrzostwo Hiszpanii, Puchar Hiszpanii, Superpuchar oraz „tylko” półfinał Ligi Mistrzów i zdobył wicekróla strzelców La Liga w ilości 25 goli, w tym ledwo skończonym sezonie to „za mało”, jak twierdzi ten ćwierćinteligent "probierz".

Więc publicznie poniża Roberta, czego efektem jest koniec kariery w reprezentacji Polski do czasu, kiedy kiedy jest on trenerem ,
to „mądrość” Probierza i efekt jego pracy z kadrą.

Zazdrość zżera mu mózg lub cierpi na wrodzony imbecylizm - tylko tym można tłumaczyć tego małego człowieka, zwykłego "polaczka".

Tu nie chodzi tylko o sport, o to, że w jakiejkolwiek dziedzinie życia ktoś się z polskiego kurwidołka wybije to jest wyszydzany i opluwany przez rodaków.

Tekst Piłsudskiego jest cały czas aktualny:
„Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy”.

RE: Kto to Probierz? Wiem, kto to „Lewy”. - Epsiakos - 09.06.2025

To że ktoś jest utytuowany poza granicami kraju z drużyną w której graja najdrożsi pilkarze, nie znaczy że będzie dobrym kapitanem.

Dobrego dowódcę cechuje przede wszystkim charyzma, znajomość wad i zalet swoich towarzyszy oraz umiejętność reagowania na poszczególne zdarzenia.
Ostatnim prawdziwym kapitanem w tym zespole był Błaszczykowski, który jak zespół nie do końca wierzył w powodzenie, potrafił dźwignąć cały ciężar i odpowiedzialność za wydarzenia sprzed "chwili" motywując zespół.

Lewandowski jest wybitnym napastnikiem owszem, ale nie ma cechy przywódcy i nie potrafi tego co właśnie Błaszczykowski. 
Kapitan to filar zespołu, słowo i serce drużyny który rozwiązuje konflikty wewnątrz i od którego bije pewność w umiejętności kolegów.

Przywódca się jest, nie bywa.

RE: Kto to Probierz? Wiem, kto to „Lewy”. - Czeslawo - 09.06.2025

Epsiakos 
Bardzo mądra wypowiedź, tylko jest małe, "ale"… widzisz cechy przywódcze u Zielińskiego (człowieka wycofanego w drużynie) ?

Widzisz korelację idiotycznej decyzji Probierza w kontekście starty Lewandowskiego dla kadry?

Jako trener musi rozumieć, że jego decyzja przedkłada się na ewentualność decyzji, którą podjął Lewandowski.

Zgadzam się Błaszczykowski to modelowy przykład kapitana i bardzo go brak, ale przywództwo mentale nie zawsze musi być elementem charakteru, "Lewy" swoją pozycję w drużynie zapewnił osiągnięciami Lechu Poznań, Borussii Dortmund, Bayernie Monachium i Barcelonie.

Czy ta decyzja, którą argumentuje Probierz wzmacnia czy osłabia drużynę? Pytanie jest retoryczne.

RE: Kto to Probierz? Wiem, kto to „Lewy”. - koksiarz - 09.06.2025

Czeslawo  Ja jestem innego zdania , jeszcze 2 tyg temu jak lewy mogl zdobyc pichichi i zlotego buta to mial sily i checi na granie w barcelonie . Teraz nagle jest przemeczony ,bo go Mbappe zdeklasowal. Moim zdaniem lewy powinien brac przyklad z Cristiano Ronaldo , ktory w wieku 40 lat bije kolejne rekordy i pieknie wczoraj sie wypowiedzial po wygraniu Ligi Narodow , ze dla niego najwazniejsza jest reprezentacja , a nie klub i ze on gra dla swojej narodu.Oczywiscie lewy duzo zrobil dla naszej repki ,ale powinien uszanowac decyzje trenera ,a nie sie obrazac. Trener jest osoba decyzyjna i to on ustala kapitana.I tak na koniec to bez lewego nasi lepiej graja ostatnio moze i dobrze sie stalo.

RE: Kto to Probierz? Wiem, kto to „Lewy”. - Epsiakos - 09.06.2025

Czeslawo czekaj bo mnie moje własne ADHD w chuja zaladowalo i zapomniałem dodać że Zieliński to strzał w drugie kolano Podobno kultowa

Szczerze jako tako nie osłabi to zespołu który i tak już nie ma kapitana, bo poprzedni miał połowę zespołu przeciw sobie, na obecną chwilę nie ma nikogo kto by dźwignął to brzemię a Lewy zwyczajnie pajacuje.
Sama gra z Orłem na piersi, w barwach narodowych powinna być motywująca.

Ja mając orzełka i barwy narodowe na mundurze robiłem co w mojej mocy by w oczach cywili i innych nacji nie przynieść wstydu, tylko chlubę i być przykladem..

By godnie reprezentować Wojsko Polskie, moja formacje i przede wszystkim Ojczyznę

RE: Kto to Probierz? Wiem, kto to „Lewy”. - Czeslawo - 10.06.2025

Epsiakos 
Wiemy doskonale, jak jest we WP, co jest nagradzane, a co niewskazane, wręcz tępione. 
Wyróżnianie się ponad przeciętność to zagrożenie, pomysł, kreatywność – a po co to komu, po co się wychylać ? 

Częsty slogan o honorze brzmi pięknie, ale jak to zestawić z dowódcami, którzy swoim podejściem zostawiają go "między nogami a plecami" ?

Wiesz, gdybyśmy mieli takich kilku „Lewandowskich” na przynajmniej zbliżonym poziomie, to można dyskutować nad podejściem do sportu i roli kapitana.
Jednak ludzie zapominają, że tu po skończonym sezonie organizm 37-latka regeneruje się właśnie kilka tygodni dłużej niż 20-25-latka.

A drużyna, jeżeli jest faktycznie w jakiejś tam części przeciw, to wiemy, że ludzie słabsi o mniejszych umiejętnościach ciągną w dół, bo tak wygodnej, 
a Lewandowskiego konstruktywna krytyka to zagrożenie dla ich „umiejętności”.

Tak samo jest w wojsku. Można ćwiczyć, ale regeneracja po zestawie „ćwiczeń” bywa, ze względu na wiek, zupełnie inna.

Tak samo jest w sportach walki. Ktoś ćwiczy kopnięcia, utwardza piszczele, uda, nic nie łamiąc. Po walce potrzebuje dłuższej regeneracji niż młokos.

Dlatego można szybko zbić argument, że ktoś niedawno grał, a teraz „udaje zmęczonego”. 

Kto śledzi na bieżąco Barcelonę, widział, jak Flick ściągał go wcześniej, bo trzeba uwzględniać wiek i nie przeciążać. 
Zwykle markery zmęczeniowe mówią „stop”, bo pójdzie mięsień „dwójka” lub „czwórka” i po zawodniku na wiele miesięcy.

Dla przypomnienia:

Najlepsi strzelcy bramek w historii dla reprezentacji Polski :

84 bramki Robert Lewandowski.

48 bramek Włodzimierz Lubański.

45 bramek Grzegorz Lato.

41 bramek Kazimierz. Deyna.

RE: Kto to Probierz? Wiem, kto to „Lewy”. - Chochlik - 10.06.2025

Ja dzisiaj na Finlandię postawiłem i już 1:0

RE: Kto to Probierz? Wiem, kto to „Lewy”. - Czeslawo - 11.06.2025

No i Probierza cały misterny plan… Finlandia vs Polska 2:1.

RE: Kto to Probierz? Wiem, kto to „Lewy”. - smakosz - 11.06.2025

proste pytanie co osiągnął Probierz w roli trenera a co osiągnął Lewy? Probierz wynoś sie trenować jakiegoś pelikana łowicz a nie reprezentacje Polski

RE: Kto to Probierz? Wiem, kto to „Lewy”. - Chochlik - 12.06.2025

[Obrazek: IMG-20250612-095514-171.jpg]