![]() |
|
GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61) +--- Dział: Gradobicie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=64) +--- Wątek: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. (/showthread.php?tid=5753) |
GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - doxyou - 11.06.2025 Panie, co to jest?
⬇
.
Zabawa forumowa zapoczątkowana przez Pudzille, który z powodu sił wyższych niestety nie może jej kontynuować, więc najpierw czynił to szef wszystkich szefów @"Leśny_koteł" a kontynuuję ja.
Polega na wybraniu jednego uczestnika forum, którego reszta społeczności będzie mogła ocenić. Ocenić anonimowo, świadomie, na podstawie czy to rozmów z tą osobą, obserwacji jej aktywności, wartości wnoszonej na forum, stylu rozmowy/pisania, stylu bycia.
Będzie to również dobrą okazją na dowiedzenie się, co myślą o nas inni - (jeśli zostaniemy wylosowani).
Założenia przebiegu logistycznego
⬇
.
• Przed każdym kolejnym GRADOBICIEM pojawia się wątek z ankietą, w której znajdzie się od 5 do 10 potencjalnych kandydatów do kolejnej edycji.
(Głosowanie trwa 5 dni, po tym czasie wyłaniany jest zwycięzca, o czym w wątku z ankietą poinformuję ja, albo ktoś z forumowej rady wyturbienia w razie mojej całkowicie przypadkowej niedyspozycji
)..
.
• Następnie spora ilość użytkowników (tych aktywnych) otrzyma ode mnie prośbę o obiektywną ocenę/recenzję aktywności danej osoby. Nie ma tu żadnych ograniczeń co do stylu wypowiedzi, ale zachowajmy minimum kultury.
Prośba o aktywność w tej kwestii. Gradobicie istnieje dzięki waszym odpowiedziom.
![]() .
.
• Odpowiedzi zbierane będą przez kilka dni (zależnie od ruchu i mobilizacji). Tu nie zagwarantuję regularności, jako iż niektórym trzeba po 3 razy przypominać o tym, że mieli co skrobnąć... Ale komu z nas nie zdarzyło się o czymś zapomnieć.
![]() .
.
• Sam główny wątek z "opiniami" pojawi się po zebraniu satysfakcjonującej ilości opinii.
.
Zasady odpowiedzi/opisów
⬇
.
• Odpowiedzi dotyczyć powinny głównie aktywności danej osoby na forum i związanych z tym spostrzeżeń. Można wpleść oczywiście jakieś anegdotki, czy domysły co do życia prywatnego, ale z zachowaniem kultury oraz mając na względzie pożądaną anonimowość tej osoby.
.
.
• Nie obowiązuje limit znaków. Możesz poprzestać na jednym zdaniu, ale możesz też napisać cały poemat.
.
.
• Wyrażenie negatywnej opinii jest jak najbardziej dozwolone, ale zabrania się bezpodstawnego oczerniania, pomówień, nadmiaru łacińskich epitetów (potocznie uznanych za obraźliwe)
![]() Zasady ogólne
⬇
• Organizator jest zobowiązany do zachowania całkowitej poufności, od kogo pochodzą opinie na temat osoby aktualnie "ocenianej". Dla pewności możecie pisać przez temp/privnote. Wszystkie odpowiedzi są anonimowe.
.
.
• Sympatia/antypatia organizatora do danego członka nie rzutuje w żaden sposób na wyniki.
Zawsze umieszczane będą pełne opinie, które otrzymałem (w formie niezmienionej). W skrajnych przypadkach poprawiona zostanie gramatyka oraz nadmiar "kurew" podmieniony na "kurkę wodną"
![]() Powiązane:
- Pojawi się oddzielny wątek do zgłaszania swojej NIECHĘCI do udziału w GRADOBICIU.
- Pojawi się wątek, w którym będzie można proponować userów albo samych siebie do udziału w kolejnych edycjach.(Kiedy te tematy już będą, to pozamieniam to na linki)
RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - filat - 12.06.2025 Dostalem inva o ta ze zabawe gdyby to konkurs byl bym skorzystal tak to nie za nam typiary to nie znam typiary nie bede oceniac chodz kojarze ja chyba z fiioletowego czy niebieskiego RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - Lifeisbrutal - 12.06.2025 filat Ty tylko byś chciał konkursy i darmowe dopki. RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - kurvvisko - 12.06.2025 filat to nie bierz udziału, przecież to nie jest obowiązkowe. RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - filat - 12.06.2025 No wiem po prostu slabo zaznamiony z uzytkownikami jestem na forum tez za dlugim bywalcem nie jestem tak poza tym kto by nie chcial darmowych sampli ten duren jakis xD RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - Chochlik - 12.06.2025 Ja chcę teraz RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - Lifeisbrutal - 12.06.2025 (12.06.2025, 07:39)filat napisał(a): No wiem po prostu slabo zaznamiony z uzytkownikami jestem na forum tez za dlugim bywalcem nie jestem tak poza tym kto by nie chcial darmowych sampli ten duren jakis xD Jeśli jesteś tutaj tylko dla darmowych sampli to bardzo chujowo to o tobie świadczy. RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - doxyou - 12.06.2025 (12.06.2025, 04:00)Lifeisbrutal napisał(a): filat Ty tylko byś chciał konkursy i darmowe dopki. O, w takim razie nawiązując do tematu... Pozwolę sobie zamieścić, jedną z kilku niepublikowanych w części piątej "opinii" ![]() 💥Ale jak mam kogos opisac nie znajac go nawet, a za to są jakies nagrodyv? dla najlepszych mi chodzi💥 I od razu może zaproponuję, nagrodę "dla najlepszych" ... Za "najlepszą" opinię, mogę się do kogoś ładnie uśmiechnąć. A póki co, zębów mam cały komplet, więc warto.
RE: GRADOBICIE - Informacje, założenia, zasady. - Szatan69 - 11.10.2025 Na zawsze dostał bana kto teraz gradobicie poprowadzi? |