![]() |
|
Postępowanie przy zatrzymaniu. - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Bezpieczeństwo fizyczne (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=13) +--- Wątek: Postępowanie przy zatrzymaniu. (/showthread.php?tid=5772) Strony:
1
2
|
Postępowanie przy zatrzymaniu. - doxyou - 14.06.2025 Dwie krótkie instrukcje postępowania w przypadku kiedy zatrzymują was pajace, a macie przy sobie materiał do badań. Wiadomo, że najbezpieczniejszą opcją jest konsumpcja w zaciszu domowym i ewentualne jego opuszczenie dopiero po aplikacji. Ale wiadomo też, jak przyjemne jest zażywanie w plenerze. Marihuana (sprawa najprostsza):
↓
Kiedy widzisz już, że zatrzymuje się koło Ciebie radiowóz/podchodzą do Ciebie pajace, wyjmujesz worek z kieszeni i pakujesz do jadaczki i połykasz. Opcjonalnie w samarce lub bez. Bez obaw, wszystko wysrasz. (Jeśli liczysz jeszcze na odzyskanie kwiatków po kontroli i nie odrzuca Cię perspektywa wpychania paluchów do gardła, żeby żołądek oddał co nie jego, to łykaj w zamkniętej samarce). Nawet jeżeli zrobisz to na oczach policjantów, to najgorszą konsekwencją, jaka może Cię spotkać, jest wycieczka na komendę i opcjonalnie wpierdol na miejscu. Ale to się już raczej nie zdarza. Zarzuty nie grożą za to żadne. Nie ma towaru, nie ma zarzutów. A z gówna Ci tego wyciągać nie będą. Chemia (wszystko, co można przeistoczyć w proszek): (Tego niestety nie połkniesz, bo albo przez rozszczelnienie worka dostanie się do organizmu i zrobi Ci kuku, przez nadmiar, albo:) (09.03.2025, 17:49)Bogdan Boner napisał(a): Jak będziesz miał szczęście to wysrasz, jak nie to możesz mieć nowy otwór do srania jak Ci się bebechy zapchają czy coś xD
Sposób ten miałem nieprzyjemność w nieodległej przeszłości sprawdzić w praktyce - działa. Zatrzymują Cię - Szybka reakcja. Wyciągasz worek, otwierasz, wysypujesz zawartość, rozcierasz butem i zalewasz wszystko napojem, a pusty woreczek połykasz. Wysypanie i zalanie wodą spowoduje rozpuszczenie i wsiąknięcie w glebę większości substancji, co uniemożliwi pobranie próbki do badań. Nawet gdyby kilka suchych ziarenek zostało na ziemi (zadbanie o to, żeby tak nie było, leży w Twojej gestii), to żaden pies, który ma do siebie, chociaż odrobinę szacunku nie będzie się fatygował, żeby wygrzebywać to z chodnika, bo i tak jest bardzo mała szansa, że uda się to poprawnie pobrać, a potem zidentyfikować. W moim przypadku skończyło się na półgodzinnej posiadówce w radiowozie, gdzie groźny Pan władza zapewniał mnie, że jeśli nie powiem im, skąd pochodziła owa substancja, to zamkną mnie w gułagu na długie lata. Po półgodzinnych pogaduchach zostałem przemiło pożegnany słowami "wypierdalaj do domu" na co odpowiedziałem szerokim uśmiechem, a polecenie wykonałem. No i STAY SAFE ćpuny. Mój dobry przyjaciel powiedział kiedyś: "Albo My, albo oni, jebać życie w monotonii."
RE: Postępowanie przy zatrzymaniu. - DarkSonia - 14.06.2025 1.najlepsza rada... jak idziesz w miasto - nic nigdy przy sobie nie noś ![]() 2. rada nr 1. 3. No już na pewno nie idź porobiony + towar...
RE: Postępowanie przy zatrzymaniu. - Czeslawo - 14.06.2025 Każda sprawa jest bardzo indywidualna, zarys jak postępować jest ok, ale o szczegóły prawie zawsze chodzi. @"M7G9O" Tylko wiesz z tym połknięciem to zdarzały się sytuację, że wór był za duży i za pełny – typ wykitował mimo akcji ratunkowej… Jest też duże ryzyko, że zawartość otworzy się w żołądku, jak przyjmie np. 3g nepa, to raczej „addio alla mia vita”. Te cienkie samary niczego nie gwarantują, żołądek ma kwas solny, który może cienką samarę rozpuścić, sama substancja też nigdy nie wiadomo jak się zachowa w żołądku po podgrzaniu, bo organizm od środka przypomina mały piec, więc połkniecie jest narażone na duże niebezpieczeństwo. Dlatego Twój patent jest ciekawy logiczny, wysypać i zalać – jakie to proste. Niczym jak w walce MMA, Ground and pound (Połóż dołóż) ![]() "Życie czasem bywa dziwne (proste) j jak ten kurewski biznes"- cytując króla Albani.
RE: Postępowanie przy zatrzymaniu. - doxyou - 14.06.2025 Czeslawo Dokładnie! A sprawą bezkompromisowo pierwszorzędną jest niestruganie cwaniaka. Kultura i szacunek, czasami zgrywanie turysty rowerzysty. Policjanci bardzo często wybierają taki właśnie zawód, żeby poczuć się ponad kimś (z różnych powodów). - Trzeba im zapewnić to poczucie, żeby nie uciekali się do złośliwości, ale trzeba też dać po sobie poznać, że znane są nam nasze i ich prawa, żeby nie próbowali się dopuszczać nadużyć i nie robili sobie zbytnich nadziei na wyciągnięcie od delikwenta jakichś informacji, bo to może tylko wydłużyć pogaduszki. RE: Postępowanie przy zatrzymaniu. - Dead Nightmares - 14.06.2025 nie rozumiem troche czemu caly watek jest napisany tak, jakby policjanci, ktorzy was zatrzymuja - widzieli juz z gory, ze wy macie przy sobie narkotyki i chcieli was za to zamknac, gdzie oni w rzeczywistosci zatrzymuja was, zeby dopiero obadac sytuacje mialem pare takich sytuacji w zyciu, przede wszytkim zawsze jak cos przy sobie mialem to mialem to na gaciach, do tego bez paniki, normalna rozmowa z kultura i konczylo sie na tym a jak juz mialbym kryzysowa sytuacje i wiezliby mnie na komende, ale nie wiedzieli jeszcze, ze cos mam - wcisnalbym to miedzy siedzenia w radiowozie lub wyrzucil pod siedzenie czym bardziej dziwnie sie zachowujecie, tym bardziej sobie pogarszacie, ja zawsze mam w glowie jedno w takich sytuacjach - naturalne zachowanie i ''zimna krew'' RE: Postępowanie przy zatrzymaniu. - doxyou - 14.06.2025 (14.06.2025, 23:00)Czeslawo napisał(a): @"M7G9O" Czesiu, przeczytaj cały wątek. Połyk rekomendowany tylko w przypadku zioła. Odnośnie chemii zupełnie inna metoda, która w czasie około 4 sekund na reakcję przyszła mi do głowy, skorzystałem, przetestowałem i postanowiłem się podzielić. Dead Nightmares Tak jak Czeslawo napisał, wszystko zależy od sytuacji. Jeśli byłeś notowany/karany za narkotyki, to możesz być w 100% pewien, że chwilę po wklepaniu Twojego peselu i sprawdzenia Cię w systemie będziesz miał trzepanko. Nie tak dawno sprzeczaliśmy się też, odnośnie tego czy po aplikacji widać coś po twarzy. Wiadomo, u każdego inaczej, ale w 2 dobie, albo kiedy jesteś już mocno przeorany, to uniknąć się tego nie da. W takiej sytuacji przeszukanie też jest prawie pewne. Kolejna sprawa. Spacerujesz po parku sam o 23 - Przeszukanie też bardzo prawdopodobne. Znam też przypadki policjantów, którzy w zwyczaju mają "zaglądać do nosa"... Majty, albo po prostu dobre skitranie tego, to dobra opcja, ale w przypadku kiedy: nie jesteś po spożyciu, nie byłeś notowany za narkotyki, nie jesteś osiedlowym wirażką, nie wyglądasz podejrzanie/nie jesteś w podejrzanym miejscu o podejrzanej godzinie. RE: Postępowanie przy zatrzymaniu. - Czeslawo - 14.06.2025 Polecam jeszcze inny patent, tzn. przy zatrzymaniu dać wizytówka adwokata (nawet nie swojego – to na dzień dobry ustawia psa, że jakiś wpierdol i działanie niezgodnie z procedurą zatrzymania mu nie przejdą pod kątem prawnym, mówiąc wprost taki"ziomuś " to rzadkość i problematyczna sytuacja. @"M7G9O" Przeczytałem, dlatego wytłuszczonym drukiem Twój patent podsumowałem.
RE: Postępowanie przy zatrzymaniu. - Dead Nightmares - 14.06.2025 @"M7G9O" tylko, ze wlasnie majtek ci nie przeszukaja w plenerze, w tym celu zawioza cie na komende, a jesli bedziesz zachowywac sie tak jak trzeba i bedzesz opanowany to do tego nie dojdzie, a jesli dojdzie to wtedy to co napisalem wczesniej z wyrzuceniem tego w radiowozie, zazwyczaj jest tak, ze ciebie pierwszego laduja, zanim oni wsiada to masz pare sekund na wyrzucenie tego chociazby pod siedzenie tak, ze oni tego nie beda w stanie zauwazyc, jesli nie w tym momencie to musisz juz w drodze to jakos wykombinowac zeby nie zauwazyli i nie uslyszeli, w sumie to wtedy nawet te sposoby co napisales bylyby okej, bo jak siedzisz z tylu, a oni z przodu, to wyciagnac to z majtek i wpierdolic na szybko nie problem, nawet na ich oczach, tylko picia by pewnie niestety nie bylo, bo kazaliby wyrzucic przed wejsciem do radiowozu
RE: Postępowanie przy zatrzymaniu. - Czeslawo - 15.06.2025 Tak z innej mańki... samo zatrzymanie może być śmiertelnie groźne dla psów, jak pokazuje przypadek np. z Wrocławia. https://wroclaw.eska.pl/zabojstwo-wroclawskich-policjantow-w-styczniu-funkcjonariusze-stana-przed-sadem-aa-KU7Y-zDb2-nzty.html RE: Postępowanie przy zatrzymaniu. - Metykatykot - 15.06.2025 Ja jak o drugiej czy trzeciej w nocy szedłem z kryształkami np alfy którą wziąłem ze skrytki to bezpośrednio w dłoni trzymałem, żeby w razie wu po prostu upuścić na ziemię i iść dalej
|