Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Amfetamina warta 20 milionów złotych ukryta w samochodzie - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Wiadomości (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Wątek: Amfetamina warta 20 milionów złotych ukryta w samochodzie (/showthread.php?tid=5900)

Amfetamina warta 20 milionów złotych ukryta w samochodzie - DarkSonia - 02.08.2025

Funkcjonariusze z Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Komendy Powiatowej Policji w Gostyninie przejęli paczki z amfetaminą ukryte w zaparkowanym samochodzie. Czarnorynkowa wartość narkotyków wynosi około 20 milionów złotych.

Narkotyki były ukryte w samochodzie marki Renault na niemieckich numerach rejestracyjnych. Pojazd był zaparkowany na jednej z ulic Płocka.

- Podczas szczegółowej kontroli bagażnika funkcjonariusze odkryli kilkanaście starannie zapakowanych paczek, ukrytych pod czarną folią. W paczkach znajdował się biały proszek. Wstępne badania narkotestem wskazują, że zabezpieczony biały proszek to amfetamina - przekazał rzecznik Centralnego Biura Śledczego Policji podkom. Krzysztof Wrześniowski.

[Obrazek: 1222.jpg]

[Obrazek: 1333.jpg]

Szukają podejrzanych o przemyt

Łącznie policjanci zabezpieczyli ponad 40 kg amfetaminy o czarnorynkowej wartości około 20 milionów złotych.

- Obecnie trwają intensywne działania mające na celu ustalenie i zatrzymanie osób odpowiedzialnych za przemyt narkotyków na teren Polski - zaznaczył podkom. Wrześniowski.

W akcji brali udział policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, przy wsparciu funkcjonariuszy z Komendy Powiatowej Policji w Gostyninie.
źródło: tvn24.pl

RE: Amfetamina warta 20 milionów złotych ukryta w samochodzie - Dafidov - 02.08.2025

20milionow? Smiechlem. 
Gostynin... Kojarzę Podobno kultowa

RE: Amfetamina warta 20 milionów złotych ukryta w samochodzie - Czeslawo - 02.08.2025

Jebani ! Zaparkowałem tylko na chwilę i mi furę rozebrali… jak już w nic nie wierzę. Podobno kultowa

RE: Amfetamina warta 20 milionów złotych ukryta w samochodzie - Szatan69 - 02.08.2025

Miałem to wrzuć z pytaniem jak kurwa 40 kg to 20 milionów złotych 🤭😯🤯

Kto kupuje grama po 500 zł 🤯

RE: Amfetamina warta 20 milionów złotych ukryta w samochodzie - Konrad Curze - 03.08.2025

Coś ta matematyka się nie spina...

40kg = 40 000 gramów załóżmy, że czystego towaru
Powiedzmy, że trafi to w ręce "sprytnego i przedsiębiorczego" dealera, który doda 50% tańszych wypełniaczy. Daje nam to wciąż 80 000 gramów.
20 000 000 / 80 000 = 250 zł no nie wiem, ale jakoś nigdy nie widziałem takiej ceny za amfetaminę.

Nie dość, że psiarnia zniszczyła zacny samochód to jeszcze zabrali dla siebie tyle towaru, a nie słyną z dzielenia się zdobyczami... szkoda

RE: Amfetamina warta 20 milionów złotych ukryta w samochodzie - DarkSonia - 03.08.2025

matematyka... a polityka... to dwa różne światy...

3ba tylko sqmać CZACZE

RE: Amfetamina warta 20 milionów złotych ukryta w samochodzie - JureKiler - 03.08.2025

Psy liczą wartość na działki załóżmy jedną działka jak się nie mylę to była 0.25g i jakaś cena na nią narzucona te ich liczby mają być astronomiczne żeby czytelnik był w szoku i sąd dawał jak najwyższą karę

RE: Amfetamina warta 20 milionów złotych ukryta w samochodzie - horsii - 03.08.2025

ty ale źródlo dawaj całe, link pełen, a nie "Tvn24.pl", nikt nie będzie szukac jednego artykulu po całej stronie tvnu.