![]() |
|
Stymulacja, problem. - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Stymulacja, problem. (/showthread.php?tid=5969) Strony:
1
2
|
Stymulacja, problem. - Desmonia - 23.08.2025 Witam bardzo serdecznie. Zwracam się do Was z pytaniem o poradę, Sprawa ma się następująco. Parę dni temu nabyłam od lokalnego druida 10g jakiegoś kryształu. Piszę jakiegoś, gdyż co to było to nie wiem. Barwa lekko żółtawa. To co od razu zauważyłam, to bardzo duży potencjał uzależniający. W pierwszej dobie zabawy zjadłam prawie 5g. Po dwóch dniach poszło kolejne około 3g. Resztę spuściłam w kibel, zostawiając jedynie mały kamyk jakby coś się miało dziać nie tak. Po spożyciu tych ilości czułam się całkiem dobrze, więc dziś po pracującej nocy stwierdziłam że dojem ten kamyczek. Kamyk miał wagę 480 mg. I wszystko byłoby dobrze, gdyby nie fakt że mija 10 godzina od ostatniej kreski, a ja oka nie zmrużyłam. Ogólnie czuję sie dobrze na bani, nie mam żadnych jazd, tylko martwi mnie coraz bardziej brak ochoty na sen. I czuję delikatną stymulację gdyż mięśnie w nogach delikatnie mi drgają. Zapodałam magnez, potas, witaminy i zero efektu. I teraz pytanie, czy ten stan może być efektem wypłukania z dopaminy? Czy może ów kamyk okazał się jakimś stymulantem, jeśli tak, to jak długo takie coś może jeszcze trzymać? I czy macie jakieś rady jak to przerwać? Ciśnienie mam podwyższone w granicy od 150 do 171 na 90. Puls okolo 90. Napiszcie proszę co można z tym zrobić. Z góry dziękuję. RE: Stymulacja, problem. - Blade12 - 23.08.2025 Desmonia przejdzie ci samo to lub wes benzo . Pewnie jakiegoś stymulanta dostales RE: Stymulacja, problem. - Desmonia - 23.08.2025 No właśnie benzo nie mam. Mam jakieś hydroksyzyny, znajomy dał mi jakieś triticco. Oprócz tego kupiłam w aptece jakiś luminastil na sen. Ma to sens brać teraz czy lepiej poczekać aż puści? RE: Stymulacja, problem. - Blade12 - 23.08.2025 Desmonia raczej nic to ci nie da jak czujesz stymulację dalej poczekaj do jutra napewno będzie ok RE: Stymulacja, problem. - Desmonia - 23.08.2025 Blade12 mam cichą nadzieję że będzie tak jak mówisz Nie ukrywam, że obecny stan działa mi na nerwy, i że jest to faktycznie efekt stymulacji, a nie że może coś w głowie sobie popsułam
RE: Stymulacja, problem. - Konrad Curze - 23.08.2025 Jeszcze powinny być jakieś apteki dyżurujące otwarte, na spokojnie możesz dostać melatoninę (kupiłbym w większej dawce) i to powinno pomóc w końcu zasnąć. Z takich pobocznych ułatwiaczy zasypiania jeszcze wchodzą grę: ciepły prysznic, spacer, przewietrzenie pokoju, zjedzenie czegoś porządnego i koniecznie nawodnienie - same w sobie te działania nie przyniosą magicznie upragnionego snu, ale na pewno poprawią jego jakość i mogą troszeczkę pomóc. Te niekontrolowane ruchy mięśni i ogólna stymulacja powinny same przejść (a jeżeli nie to warto byłoby się udać do lekarza). Z witamin dodałbym B6, B12 i D. Do tego nawodnienie jakimiś izotonikami, aby przyspieszyć wypłukanie substancji z organizmu. Gdybyś miała w domowej apteczce pregabalinę to też ją bym zarzucił w mniejszych dawkach - ona tego typu objawy potrafi ładnie złagodzić. RE: Stymulacja, problem. - EmStO - 23.08.2025 Po co od razu benzo spodoba się i się kobieta uzależni. Mi tu tak gadali a ja i tak swoje . Ketryl jest też dobry żeby położył spać po kamyczkach . RE: Stymulacja, problem. - Konrad Curze - 23.08.2025 @"Antek991" Kiedyś brałem ketrel na spanie po stymualntach, ale teraz szczerze nie znoszę tego leku (też używałem go jako zwykłego nasennego). Po nawet minimalnej dawce (mniej niż 25mg) następnego dnia jestem ledwo żywy i przez pierwsze 4 godziny po obudzeniu czuję się jak ścierwo. Z innych nasennych, które sprawdzały się u mnie po ekscesach na stymulantach mogę polecić chloprotixen, melatoninę no i te benzoski. RE: Stymulacja, problem. - EmStO - 23.08.2025 Konrad Curze dla mnie właśnie jest spoko ostatnio to ketryle popijam hydroksyzyna w syropie xD Benzo są zajebiste łatwo się w nie wyjebać jest coś o tym wiem. Najlepiej to by melatoninka ehe ![]() Prędzej zaśnie ze zmęczenia . RE: Stymulacja, problem. - Konrad Curze - 23.08.2025 @"Antek991" Akurat to jest kwestia predyspozycji. Dla mnie depresanty nie są zbyt atrakcyjnym środkiem rekreacyjnym, dlatego benzo, alko, zioło jakoś nie są dużym problemem i mogę mieć słoiczek xanaxu 0,25mg przez długie miesiące i jedynie go większe ilości ubywają kiedy biorę stimy. No ja właśnie w ramach domknięcia dzisiejszych zabaw pewnie oprę się na melatoninie i jakimś suntelnym dodatku innych uspokajaczy. |