Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Chlorowodorek chlorprotiksenu, chlorprotiksen (Chlorprotixen) - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Pozostałe środki (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=34)
+--- Wątek: Chlorowodorek chlorprotiksenu, chlorprotiksen (Chlorprotixen) (/showthread.php?tid=6143)

Chlorowodorek chlorprotiksenu, chlorprotiksen (Chlorprotixen) - Fidel - 24.11.2025

Witam,
Czy ktoś stosował lek Chlorprotixen i jest w stanie się wypowiedzieć?

Kod:
Chlorprothixen to lek przeciwpsychotyczny z grupy pochodnych tioksantenu, dostępny w postaci tabletek powlekanych pod marką Zentiva oraz innych nazw handlowych, takich jak Truxal.
Jest stosowany w leczeniu zaburzeń psychotycznych, w tym schizofrenii i ostrej manii występującej w ramach zaburzeń afektywnych dwubiegunowych.
Dodatkowo wykorzystywany jest w stanach przed- i pooperacyjnych z niepokojem i bezsennością, przy ciężkim wymiotowaniu u pacjentów hospitalizowanych, oraz jako wspomagające leczenie niepokoju i pobudzenia spowodowanego leczeniem lekami z grupy inhibitorów zwracania serotoniny.

Wizualizacja z pregabaliną i amfetaminą: [Obrazek: 79210f3c96ee394dc8a9428f295b3a4a.png]

RE: Chlorowodorek chlorprotiksenu, chlorprotiksen (Chlorprotixen) - EmStO - 24.11.2025

Brałem ten lek jest to stary lek .
Został mi przepisany na problemy ze snem tylko dawki 200-400mg działały na mnie efektownie ale chodziłem po ścianach i rano kac jak najebany chodziłem ….. ogólnie ten efekt mi się bardzo nie podoba

RE: Chlorowodorek chlorprotiksenu, chlorprotiksen (Chlorprotixen) - Fidel - 24.11.2025

EmStO przez jaki czas stosowałeś takie dawki? Ja przy 30mg czyli 2 tabletki po 15 na sen też miałem takie skutki ale przy stosowaniu 1-2tyg. Ustały.
Teraz biorę 30mg rano i 30mg wieczorem na stany lękowe i bardzo mi pomaga.

RE: Chlorowodorek chlorprotiksenu, chlorprotiksen (Chlorprotixen) - EmStO - 24.11.2025

Zaczynałem od 50mg, które na mnie nie działały i tak zwiększyłem o 50 mg gdzie doszedłem od 200 do 400 mg max gdzie spałem tak jak chciałem. A ile tak leciałem to niepamietam bo to dawno było …. Jak dobrze pamietam po 2 tygodniach trochę mi tych ubokow przeszło ale jak wstawałem czasem sie odlać to po ścianach chodziłem albo na czworaka

RE: Chlorowodorek chlorprotiksenu, chlorprotiksen (Chlorprotixen) - Konrad Curze - 24.11.2025

Od dłuższego czasu regularnie biorę 1-2 chlorki na sen i w miarę działa (czasami dodaję 10mg propranololu, bo mnie wkuriwa zwiększone ciśnienie, co utrudnia zaśnięcie). Nie czuję się tak styrany jak po ketrelu i nie mam tak silnych efektów ubocznych, jak wyżej opisywano, ale zdecydowanie dla mnie lepszą opcją jest melatonina (tylko nie powinno się jej używać regularnie). Jako uspokajacz też w miarę działa i z doświadczenia znanych mi osób łagodzi objawy dysocjacji - nie jest to najlepszy lek, ale też nie jest najgorszy a przede wszystkim jest tani.