![]() |
|
Nifoksipam - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Benzodiazepiny (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=51) +--- Wątek: Nifoksipam (/showthread.php?tid=6189) |
Nifoksipam - Bortak42 - 11.12.2025 Jest to długodziałająca benzodiazepina RC. Działa od 10 do 75 godzin. Zaczyna działać od 45 do 120 minut od zażycia. Siła działania jest taka sama jak alprazolamu i klonazepamu, czyli dawkowanie takie samo, jak przy tych benzo. Nifoksipam jest aktywnym metabolitem flunitrazepamu. Dawkowanie: Dawka progowa: 0,1 mg Lekko: 0,25-0,5 mg Średnio: 0,5-1 mg Silnie: 1-2 mg Grubo: 2 mg+ Jeżeli ktoś chciałby kupić i przetestować to benzo, to substancja jest dostępna u niektórych chińskich vendorów w prochu, ale nie będę ich tutaj reklamować. RE: Nifoksipam - Forsik1910 - 11.12.2025 mmm opowiadasz smakowicie mów dalej mów dalej
RE: Nifoksipam - horsii - 11.12.2025 Mysle że siła działania do alpry to wg. wagi może i podobna ale alprazolam ma głownie komponente przeciwlękową, a tutaj to jest raczej nasenna, rozluznienie miesni (o2n i fluor w koncu) i chyba na koncu anksjoliza dopiero. Przy fenazepamie i jego RC pochodnej i jednocześnie metabolicie 3-hydroksyfenazepamie była taka zalezność że ta grupa 3-ho osłabiała własciwosci miorelaksacyjne. Ciekawe czy tutaj też z tym 3-hydroksy byłoby tak samo. Bortak42 interesował mnie od długiego czasu ten benzos, od kiedy gdzieś tam o nim wyczytałem, a substancji w obiegu nie było. Ciekawa spraw bo tto jest pochodna flunitrazepamu którego w polsce nie ma w lecznictwie od 20 lat i ogólnie za granicą nawet jest dość rzadki. Widziałem go parę msc temu przez chwile tych czarnych tabletkach w NL, ale ceny były takie że weź wyjdź, i jeszcze jak ktoś tolerke ma to w ogóle daj spokój. Od tamtej pory nie widziałem, w NL nie ma co tego szukać. No, innymi słowy - powiedz proszę który chińczyk to ma w prochu. Testowałbym aż by się dymiło.
RE: Nifoksipam - Bortak42 - 11.12.2025 No tylko tyle powiem, że mają te sklepy już wątki na tym forum, więc jak ktoś poszuka i zgadnie nazwy to będzie wiedział, które to sklepy. horsii No rozluźnia przede wszystkim mięśnie i działa nasennie tak, jak i flunitrazepam. Tylko jest od niego 2 razy silniejszy i działa dłużej. Anksjoliza jest, ale nie jest to główne działanie i jest mało istotna, bo nie jest to główny cel tego benzo. No generalnie istnieje, ale chodzi przede wszystkim o sen i miorelaksacyjne działanie. No możliwe, że działanie miorelaksacyjne byłoby mniejsze, ale nasenne byłoby przy tym większe tutaj w tym przypadku. Ten lek z flunitrazepamem się nazywał rohypnol w Polsce i był chyba dość powszechnym i popularnym lekiem kiedyś. Coś tam o nim słyszałem już kiedyś, obiła mi się wielokrotnie o uszy ta nazwa. Chyba to dość słynny lek, ale już historyczny. RE: Nifoksipam - horsii - 11.12.2025 Bortak42 nitrazepam był powszechniej stosowany nasennie w polsce, tak mi sie wydaje. Ech nitrazepam super jest... ale to nie o tym wątek. Rohypnol był w polsce dostepny do pewnego momentu, potem była mocno nagłośniona nagonka typu wiesza aaaaaa date rape drug aaa gwałcom aaaaa za mocne benzo trzeba usunac, i wyrejestrowano ten lek w polsce, to było 20 lat temu jakos tak. Za granicą rowniez podjęto działania tego typu ale nie wycofywano wszędzie, w niektorych krajach zamiast tego zwiekszono kontrole flunitrazepamu, zmniejszyli dawki chyba w tabletce albo ilosc tabletek w paczce i troche ciezej to dostać - czytaj: konowały nie przepisują tego na każde jebane byle gówno tak jak teraz to ma miejsce z pregabalina. Ja to lubię mocne benzosy takie bydlackie "jeb w łeb", nawet te nasenne - za czasów takich mutantów jak klonazolam, fliunitrazolam, flubromazolam, tak sobie wysmazyłem mózg, że obecnie to nie wiem co to efekt hipnotyczny, mam permanentną tolerancję, i gdy wszyscy śpią to jo prostu mam wykurwistą czape 100 mg diazepamu na luzie na raz zjeść mogę, i poprawić za 2 godziny, podczas gdy benzo przestałem tak ostro nadużywać pare lat temu i mam styczność z tą grupą substancji może 2-3x w roku i to w formie aptecznej pudełkowej, a nie jakieś RC mutanty co klepią jak jebana bomba atomowa.Flunitrazepamu nie brałem nigdy, a brzmi fajnie. Dłuższy flunitrazolam, słabszy ale bardziej "ułożony". Że apteczny fliunitrazepam sciagać to sie mija z celem (i dostepnosc chujowa) to taki nifoxipam byłby bardzo fajną opcją. Coś czuję że może stestuję w niedalekiej przyszłosci
RE: Nifoksipam - Bortak42 - 12.12.2025 ![]() Nifoksipam - działanie: Głównie hipnotyczne, nasenne, miorelakacyjne, w mniejszym stopniu uspokajające i przeciwlękowe. horsii Tylko, że taki klonazolam, flunitrazolam i flubromazolam to są rzeźnicy gaba, taka siekiera w łeb, co mają dawki liczone w mikrogramach dosłownie, nawet nie w miligramach, a w mikrogramach, więc to w porównaniu do takich normalnych benzo to jest rzeź receptorów, więc nie dziwię się, że bardzo duża tolerancja, bardzo wolno, prawie nie spadająca jest od tego. https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Nifoxipam |