![]() |
|
Jaka opinia, którą kiedyś miałeś, dziś wydaje ci się absurdalna? 10/01/2026 - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61) +--- Dział: Pytanie dnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=63) +--- Wątek: Jaka opinia, którą kiedyś miałeś, dziś wydaje ci się absurdalna? 10/01/2026 (/showthread.php?tid=6260) Strony:
1
2
|
Jaka opinia, którą kiedyś miałeś, dziś wydaje ci się absurdalna? 10/01/2026 - doxyou - 10.01.2026
RE: Jaka opinia, którą kiedyś miałeś, dziś wydaje ci się absurdalna? 10/01/2026 - DrakoMalfoy - 10.01.2026 Ze rc nie psuje głowy i nie wyrządza szkód w organizmie
RE: Jaka opinia, którą kiedyś miałeś, dziś wydaje ci się absurdalna? 10/01/2026 - doxyou - 10.01.2026 @"Drako Malfoy" Miałem podobnie, chociaż ja bym to trochę rozbudował. Byłem świadomy szkodliwości rc, ale myślałem albo wmawiałem sobie, że będę mógł na tym lecieć długo jeżeli zachowam kontrolę nad częstotliwością i dawkami. Niestety w tym przykładzie na 3cmc każdy prędzej czy później puści lejce, częstotliwość się zwiększy a dawki tym bardziej. Ja wytwałem 4 lata, fizycznie nie mam praktycznie żadnych szkód z tym związanych, ale jeśli mowa o psychice to głowa psuje się niemiłosiernie. Przy rachunku sumienia wywnioskowałem, że 4 lata temu byłem zupełnie innym lepszym człowiekiem. RC psują głowę, pod płaszczykiem ”jest fajnie i wszystko kontroluję”. Nie wmawiajcie sobie, że macie kontrolę nad narkotykami, bo po kilku miesiącach to narkotyki mają kontrolę nad wami, a ludzie którzy naprawdę potrafią się kontrolować to ewenementy i na cały tłum ćpunów których znam, znam tylko jednego, który się kontroluje i od wielu lat sztywno trzyma się ustalonej częstotliwości, dawek i nie zmienia substancji na silniejszą - ale ten gość to raczej nie Ty tylko 1 na 100000. Oczywiście to subiektywna opinia, ale zdaje się, że jest spora szansa na to, że jest trafna. RE: Jaka opinia, którą kiedyś miałeś, dziś wydaje ci się absurdalna? 10/01/2026 - DrakoMalfoy - 10.01.2026 U mnie narkotyki się zaczęły jak się zaczęły bramki w klubach dziewczyny i mocne imprezy leciałem tak z 5 lat chyba później już co raz bardziej zacząłem się pogrążać. Teraz jestem w czasie gdzie odzyskuje kontrolę nad soba i naprawiam głowę. Kiedyś wyczynem było dla mnie nie polecieć po tygodniowej przerwie teraz bez problemu kręcę dwumiesięczne ale po czasie wnioskuję że robiłem to najzwyczajniej z nudów bo nie miałem pracy teraz gdy mam pracę i zmieniłem hobby z melanzowego na sportowe jest dużo lepiej. „Nie wmawiajcie sobie, że macie kontrolę nad narkotykami, bo po kilku miesiącach to narkotyki mają kontrolę nad wami” To chyba najmądrzejsze co przeczytałem aczkolwiek u mnie głębokie uzależnienie zaczęło się po paru latach. RE: Jaka opinia, którą kiedyś miałeś, dziś wydaje ci się absurdalna? 10/01/2026 - DarkSonia - 10.01.2026 ODEmnie mówią że pieniądze szczęścia nie dają ... ja pierdolę, co za debil to pisał ![]() ps. @"Drako Malfoy" ... żeś walnęł cytat... który rzeczywiście ma swoje potwierdzenie w życiu narkomana, i chyba każdego, kto TU zagląda,... RE: Jaka opinia, którą kiedyś miałeś, dziś wydaje ci się absurdalna? 10/01/2026 - DrakoMalfoy - 10.01.2026 DarkSonia oczywiście że dają ale złudzenie szczęścia ale to dopiero zrozumiesz jak będziesz ich miała bardzo dużo. RE: Jaka opinia, którą kiedyś miałeś, dziś wydaje ci się absurdalna? 10/01/2026 - DarkSonia - 10.01.2026 mi starczy moja wypłata... uwierz mi - tak szczęśliwa to ja nie chodzę przez miesiąc jak w dzień wypłaty
RE: Jaka opinia, którą kiedyś miałeś, dziś wydaje ci się absurdalna? 10/01/2026 - DrakoMalfoy - 10.01.2026 DarkSonia później lecą dwa maile do pablita jeden drugi do highlife i nagle zostaje tylko na jedzenie 😂 RE: Jaka opinia, którą kiedyś miałeś, dziś wydaje ci się absurdalna? 10/01/2026 - doxyou - 10.01.2026 Cóż, ja bym powiedział, że pieniądze to filar i podstawą do budowania szczęścia. Same w sobie go nie dają, ale bez nich szczęśliwi nie będziemy. Można pójść radykalnie i wziąć za przykład lewackie pierdolenie, że nie pieniądze, a miłość jest najważniejsza w życiu. Każdemu kto tak twierdzi radzę odciąć sobie wszystkie środki do życia - przestać chodzić do fryzjera (bo pieniądze), przestać dbać o higienę (bo to kosztuję) i wyprowadzić się z mieszkania na ulicę (bo czynsz jest za pieniądze), a potem spróbować znaleźć sobie tę miłość... Wątpię że się uda. Więc miłość może być najważniejsza, ale bez odpowiednich pieniędzy w tle się nie znajdzie. RE: Jaka opinia, którą kiedyś miałeś, dziś wydaje ci się absurdalna? 10/01/2026 - DrakoMalfoy - 10.01.2026 doxyou to ja mam zasadnicze pytanie kto lub co cie tak naprawiło i zrobiło z Ciebie z chama i gbura w tak krótkim czasie elokwentnego człowieka? |