Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Nep vs Hexen - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Stymulanty (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=27)
+--- Wątek: Nep vs Hexen (/showthread.php?tid=6648)

Nep vs Hexen - moher - 11.04.2026

Witam szanownych forumowiczów. Chciałbym podzielić się swoimi spostrzeżeniami po badaniu tych dwóch stymulantów (od Pablo btw). Jakoś rok temu sprawdziłem po raz pierwszy, zachęcony recenzjami Nepa . I tu było lekkie rozczarowanie. Szukając dopaminy, znalazłem tylko niesamowitą cheć do pracy. Pomyślałem:to taka mocniejsza amfa i tyle,ale co ważne żadnych skutków ubocznych. 
Po jakimś miesiącu na warsztat poszedł Hexen i tu się zaczęła niezła jazda. Od pierwszej kreski wiedziałem że Heniek to nie Nep, i nie bierze jeńców. Pamiętam,że mój mózg nie wiedział co z tym zrobić, zapodając mi takie wachania nastroju, od niesamowitej radochy po kompletne załamanie. 
Wtedy pomyślałem: wracam do moich ulubionych chlorków, bo te stymulanty to za wysoki próg. 
Minał rok i musiałem sobie udowodnić że jednak coś w tym musi być.
Po ponownym sprawdzeniu tej pary w akcji nastąpiło coś zgoła odmiennego. 
Znowu pierwszy Nep, ale zaraz, zaraz. Albo to inna kuchnia gotowała albo nie wiem. Oprócz oczywistego speeda i wyjebanego libido dostałem też masę schiz prześladowczych w gratisie. 
Teraz Heniek. I tu też zmiana. Oczywiście po akcji z nepem z ogromnym szacunkiem wziąłem się za badanie. Stan emocjonalny w normie, bez żadnych skrajności, są chęci do pracy i euforia. Przy odpowiednim dawkowaniu stał się moim narzędziem do pracy. 
I na koniec jeszcze jedno. Pomiędzy stimami zazwyczaj korzystam z 3 i 4 cmc, a gdy przegne z chlorami to kreska heńka jest niczym lek na kaca. 
Oczywiście nie można zapomnieć o tym że podczas testów musisz się dobrze nawadniać i odżywiać, wtedy powyższe stimy nią zrobią aż takiego bałaganu w organizmie. 
Pozdrawiam.

RE: Nep vs Hexen - doxyou - 11.04.2026

No, wpis taki ten... Chaotyczny, w sumie nie wiadomo za bardzo co z niego wynika.
Na początku ww. stimy Cię schizowały i powodowały wahania nastroju, teraz znalazłeś odpowiednie dawki i jest spoko, fajnie, fajniusio - that's the point?

Zadam w takim razie pytanie. Co Ci bardziej odpowiada, mając już doświadczenie i z Hexem i z chlorami?

RE: Nep vs Hexen - Surbeusz - 12.04.2026

nep dla mnie lepszy

RE: Nep vs Hexen - moher - 12.04.2026

(Wczoraj, 20:15)doxyou napisał(a): No, wpis taki ten... Chaotyczny, w sumie nie wiadomo za bardzo co z niego wynika.
Na początku ww. stimy Cię schizowały i powodowały wahania nastroju, teraz znalazłeś odpowiednie dawki i jest spoko, fajnie, fajniusio - that's the point?

Zadam w takim razie pytanie. Co Ci bardziej odpowiada, mając już doświadczenie i z Hexem i z chlorami?

Oczywiście że Hex, ale w odpowiedzialnych dawkach, żeby nie popłnać. No i wiadomo że stimy nie zapychają tak nosa.
We wpisie chodziło o to że obojętnie jakiej sobie zdanie wyrobisz o danym odczynniku to i tak może cię wynik zaskoczyć. Taki był przekaz.

RE: Nep vs Hexen - daniel776 - 12.04.2026

Osobiście preferuję NEP'a ze względu na mniejszą "dzikość" i kompulsywność.NEP nadaje się dla mnie do wykonywania pracy umysłowej idealnie jeśli rozsądnie dawkujemy,heniek sprawuje się pod tym względem u mnie dużo gorzej,no i czuję się ciągle odwodniony na HEX'ie.

RE: Nep vs Hexen - doxyou - 12.04.2026

daniel776 
Jak nauczył mnie ten z mniej przystojny z moderatorów - napij się mleka przed zabawą. Nie pozwoli się odwodnić.

RE: Nep vs Hexen - Dead Nightmares - 12.04.2026

fakt, zawsze podczas cpania pilem duzo wody i pilnowalem tego, ale jak pewnego razu zamiast wody kupilem sobie 2 litry mleka to czulem sie o wiele bardziej nawodniony

RE: Nep vs Hexen - daniel776 - 12.04.2026

( 11 godzin(y) temu)doxyou napisał(a): daniel776 
Jak nauczył mnie ten z mniej przystojny z moderatorów - napij się mleka przed zabawą. Nie pozwoli się odwodnić.

Mleko,elektrolity-wszystko jest,ale mam takie odczucie że organizm leci na wysokich obrotach i czuję się "wysuszony",może to kwestia indywidualna

RE: Nep vs Hexen - Bortak42 - 12.04.2026

(Dzisiaj, 09:59)daniel776 napisał(a): Osobiście preferuję NEP'a ze względu na mniejszą "dzikość" i kompulsywność.NEP nadaje się dla mnie do wykonywania pracy umysłowej idealnie jeśli rozsądnie dawkujemy,heniek sprawuje się pod tym względem u mnie dużo gorzej,no i czuję się ciągle odwodniony na HEX'ie.

No, bo NEP tak nie odwadnia aż jak hex i jest bardziej wyważony i spokojniejszy niż Hex, więc pod tym względem lepszy NEP jest, że jest mniej dziki i kompulsywny niż hexen.