Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Szybkie obniżenie pulsu - odruch nurkowania - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Szybkie obniżenie pulsu - odruch nurkowania (/showthread.php?tid=2330)

Strony: 1 2

RE: Szybkie obniżenie pulsu - odruch nurkowania - Leśny_koteł - 03.07.2023

Jasna sprawa, to był jednorazowy wybryk.
Jebaniutki wziął starego z zaskoczenia😎

RE: Szybkie obniżenie pulsu - odruch nurkowania - Twilight Sparkle - 12.08.2023

Przetestowane - działa. Zaskakująco skuteczne, trochę nie wierzyłam ale działa.

RE: Szybkie obniżenie pulsu - odruch nurkowania - Lukas1985 - 13.08.2023

@"Twilight Sparkle" czemu miałoby nie działac 😅

RE: Szybkie obniżenie pulsu - odruch nurkowania - Konrad Curze - 01.08.2025

(13.08.2023, 09:46)Lukas1985 napisał(a): @"Twilight Sparkle" czemu miałoby nie działac 😅

Bo zimno zazwyczaj powoduje zmniejszenie się naczyń krwionośnych (w celu oszczędzania ciepła) a to skutkuje zwiększeniem ciśnienia. O metocie słyszałem i parę razy próbowałem, dawała mieszane rezultaty, ale na pewno nie szkodziła.

Zazwyczaj w sytuacjach bardziej kryzysowych sięgam po mieszankę magnezu, leków na zbijanie tętna, nawadniania się (uzupełniając elektrolity), dotlenienia i ciepłego prysznicu. Po czasie puls i ciśnienie stabilizowały się, ale ten "nurek" zawsze mi wypada z głowy (właśnie przez tą nieintuicyjną naturę). Przy następnych ekscesach przetestuję.

RE: Szybkie obniżenie pulsu - odruch nurkowania - Epsiakos - 01.08.2025

Sa bardzo proste metody, naturalne na zbicie tetna Podobno kultowa wystarczy ruszyc "glowa" Podobno kultowa i cisnienie przy okazji sie normuje, skoro dziala z partnerka to na 100% bedzie podobny efekt do tego uzyskanego w duecie.

Druga sprawa, picie wody rowniez bierze udzial w regulacji tetna, cisnienia a takze oddechu. 
Sprobujcie, wystrzegal bym sie zimnych czy nader goracych prysznicy w trakcie zabaw, bo mozecie doprowadzic np do zawalu serca, wylewu, hipotermii albo innego przykrego stanu zdrowia.

RE: Szybkie obniżenie pulsu - odruch nurkowania - Rweqerew333 - 01.08.2025

(03.07.2023, 00:28)RaeminGhos napisał(a): Czy zimna woda przypadkiem nie podwyższy Ci pulsu?

W tym patencie chodzi stricte o zmoczenie / zanurzenie twarzy w zimnej wodzie.

Jest to odruch warunkowy ssaków nurkujących

(01.08.2025, 17:54)Epsiakos napisał(a): Sa bardzo proste metody, naturalne na zbicie tetna Podobno kultowa wystarczy ruszyc "glowa" Podobno kultowa 

Tutaj chodzi o walenie konia xd jakby ktoś nie zczaił Podobno kultowa

RE: Szybkie obniżenie pulsu - odruch nurkowania - Fidel - 25.11.2025

Chyba spróbuję następnym razem jak mi podskoczy tętno do 170 jak kiedyś po alfie

(03.07.2023, 10:05)Lukas1985 napisał(a): Nie rób tak 😉 przy kłopotach z sercem / ciśnieniem odradza się tak zimne jak i gorące prysznice.

Z wodą to akurat uważam, zawsze po stimach staram się aby woda była letnia i nie wskakuje na hej pod prysznic tylko leje sobie do wanny i pomalutku się ochlapuje cały.