Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Szybkie obniżenie pulsu - odruch nurkowania
😅
Ostatnio ktoś mi podrzucił pewien sposób na szybkie obniżenie pulsu. Moczymy twarz w zimnej wodzie. I już 😅 Resztę poczytacie w linku :
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Odruch_nurkowania
Ostatnio ktoś mi podrzucił pewien sposób na szybkie obniżenie pulsu. Moczymy twarz w zimnej wodzie. I już 😅 Resztę poczytacie w linku :
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Odruch_nurkowania
01.07.2023, 15:18
podsawą jest nawodnienie organizmu oraz dostarczenie wit z grupy B lub kwas foliowy a tak na szybko to może wyjdz na powietrze świerze najlepiej do lasu las uspokaja przecież
a to ja tak mam ehehe pociąganie nosem w losowych momentach
01.07.2023, 22:19
(01.07.2023, 15:18)Myga napisał(a): podsawą jest nawodnienie organizmu oraz dostarczenie wit z grupy B lub kwas foliowy a tak na szybko to może wyjdz na powietrze świerze najlepiej do lasu las uspokaja przecież
Wit B nie obniżają ciśnienia 😉
02.07.2023, 21:15
Podrzuć źródło 😉
Za ciśnienie jak i puls odpowiada głównie układ RAA a Wit B nie wpływają na niego. Są też inne mechanizmy ale każdy ociera się w jakiś sposób o aldosteron, renine itp
Nadciśnienie czy skoki pulsu to też nerwica i stres ale to też hormony. Kortyzol działa podobnie do aldosteronu (ten od układu RAA).
Nigdzie jdnka nie ma Wit B.
Za ciśnienie jak i puls odpowiada głównie układ RAA a Wit B nie wpływają na niego. Są też inne mechanizmy ale każdy ociera się w jakiś sposób o aldosteron, renine itp
Nadciśnienie czy skoki pulsu to też nerwica i stres ale to też hormony. Kortyzol działa podobnie do aldosteronu (ten od układu RAA).
Nigdzie jdnka nie ma Wit B.
02.07.2023, 21:29
Zimny prysznic kiedyś mi pomógł gdy przyjebałem za dużą dawkę eth-cata.
A miałem już naprawdę grubo
A miałem już naprawdę grubo

NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
03.07.2023, 00:28
Czy zimna woda przypadkiem nie podwyższy Ci pulsu? Chyba, że po prostu łatwiej Ci w takim stanie uzyskać fazę relaksacji
Czy nie lepiej po prostu wyjść na świeże powietrze? Jakoś tak jestem za tym co napisał Myga , albo nie wiem, techniki mindfulnessu wydają się bardziej odpowiednie w takich sytuacjach, kontrolowanie oddechu itd.
Czy nie lepiej po prostu wyjść na świeże powietrze? Jakoś tak jestem za tym co napisał Myga , albo nie wiem, techniki mindfulnessu wydają się bardziej odpowiednie w takich sytuacjach, kontrolowanie oddechu itd.
03.07.2023, 09:07
może poprostu ziom wal mniejsze dawki to nie bedzie problemu za wysokiego pulsu Xddd