Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Jakiego rodzaju filmy lubisz oglądać najbardziej? - 16/03 - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61)
+--- Dział: Pytanie dnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=63)
+--- Wątek: Jakiego rodzaju filmy lubisz oglądać najbardziej? - 16/03 (/showthread.php?tid=3565)

Strony: 1 2

RE: Jakiego rodzaju filmy lubisz oglądać najbardziej? - 16/03 - Ser Pleśniowy - 17.03.2024

Ja lubie komedie szczególnie gdy mam sort od Pabla jakoś wtedy lepiej mi się ogląda ciekawe czemu he

RE: Jakiego rodzaju filmy lubisz oglądać najbardziej? - 16/03 - Czeslawo - 18.03.2024

Lubiłem Horrory, Thrillery, teraz rzadziej, przerzuciłem się na psycholigiczne lub typu "Zródło" czy "Drzewo życia" określane np. jako dramt sci-fi, fantasy 
jednak to błędna nazwa uważam, określiłbym, że to rodzaj filmów mistycznych, brakuje poprawnego nazewnictwa.

RE: Jakiego rodzaju filmy lubisz oglądać najbardziej? - 16/03 - LOBO - 18.03.2024

Czeslawo  "Zrodlo" klasa, a "drzewo zycia" to mowisz o innym filmie rozumiem? "Mother" widziales , albo "wieloryba"?

RE: Jakiego rodzaju filmy lubisz oglądać najbardziej? - 16/03 - Czeslawo - 18.03.2024

@"LOBO"  Tak na "Wielorybie" byłem w kinie, ciekawa kostrukacja , Mother ! jeszcze przed mna. 

Uwilebiam ARONOFSKY'go zacząłem od kultowego "Pi".
Mają jego filmy głębie, mają coś nieuchwytnego, coś co wydaje mi się, że jest cholernie bliskie, zrozumienie przekazu w najmniejszej subtelnej scenie, bez potrzeby interpretacji co autor miał na myśli. 

RE: Jakiego rodzaju filmy lubisz oglądać najbardziej? - 16/03 - Mef123 - 18.03.2024

Thrillery

RE: Jakiego rodzaju filmy lubisz oglądać najbardziej? - 16/03 - LOBO - 19.03.2024

(18.03.2024, 23:19)Czeslawo napisał(a): @"LOBO"  Tak na "Wielorybie" byłem w kinie, ciekawa kostrukacja , Mother ! jeszcze przed mna. 

Uwilebiam ARONOFSKY'go zacząłem od kultowego "Pi".
Mają jego filmy głębie, mają coś nieuchwytnego, coś co wydaje mi się, że jest cholernie bliskie, zrozumienie przekazu w najmniejszej subtelnej scenie, bez potrzeby interpretacji co autor miał na myśli. 

No wlasnie Wieloryba jeszcze bie widzialem akurat, ale Mother polecam...Pi to kalsyk nowej fali kina, z pzrelomu 90/2000...klasa i istota  kina w czystej postaci. Zapasnik niezly, aloe to nie jego sstyl, i nie do konca sie w nim odnalazl, to widac. No wiadomo Requiem dla snu...taki troche hymn cpunow filmowy, tak jak utwor RHCP "under the bridge" jest hymnem cpunow, muzycznym ;-) No i czekam na nowe filmidła jego...

RE: Jakiego rodzaju filmy lubisz oglądać najbardziej? - 16/03 - Kapitan - 24.03.2024

Akcji Horrory

RE: Jakiego rodzaju filmy lubisz oglądać najbardziej? - 16/03 - yetow - 10.08.2024

Sprawdziłem sobie mother i zaciekawił mnie opis, obejrzę go sobie w niedalekim czasie. Pi może też bym obejrzał ale odstrasza mnie obraz 

Ja lubię filmy wszelkiego rodzaju, aczkolwiek najbardziej typu coś, gonijam, martwe zło, gdy rodzi się zło, pontypool, 28 tygodni i dni później ale też filmy typu igrzyska śmierci, dziewiąta sesja, bad boys lub czego nauczyła mnie ośmiornica  Podobno kultowa nie oglądam jedynie romansidel bo to tylko w irl ma miejsce bytu i to gdy się jest aktorem pierwszoplanowym, nudne do oglądania

Swoją drogą te wszytakie filmy, które wymieniłem polecam  choć nie zdziwi mnie jak większość je widziała