Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Czy lubisz pomagać innym? Jeśli tak, to w jaki sposób? 15/04/25 - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61)
+--- Dział: Pytanie dnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=63)
+--- Wątek: Czy lubisz pomagać innym? Jeśli tak, to w jaki sposób? 15/04/25 (/showthread.php?tid=5536)

Strony: 1 2

RE: Czy lubisz pomagać innym? Jeśli tak, to w jaki sposób? 15/04/25 - Chochlik - 15.04.2025

Czeslawo 

Przecież napisałem, że niepełnoletnim będę jak najbardziej pomagał. Ludzie dorośli mają dostęp do wystarczającej bezpłatnej pomocy w różnych sferach.

A zwierzątka są niewinne i nie ojebią przynajmniej człowieka, który im pomaga , na pieniądze.

RE: Czy lubisz pomagać innym? Jeśli tak, to w jaki sposób? 15/04/25 - filat - 15.04.2025

Nie szczerze Polakom to tak srednio taki narod nasz tez nic od nich ciekawego nie dostalem.
Pomagac moge jak juz to komus z zagranicy.
Nie czytalem odpowiedzi po prostu napisalem opinie.

RE: Czy lubisz pomagać innym? Jeśli tak, to w jaki sposób? 15/04/25 - Epsiakos - 15.04.2025

To biegnij pomagac Wink tym inzynierom itp. Jak ja lubie kiedy ludzie ktorzy w zyciu jedyna trudnosc jaka zapewne doswiadczyly to brak najnowszych sprzetow, jak rodzice nie wypuscili z domu w wieku 15 lat na "chlanie cpanie" i ze kod nie dotarl tego dnia co stwierdzil ze ma byc

Boze skad sie biora tacy ludzie Podobno kultowa skladalem przysiege by bronic ojczyzny, jak byla powodz jako rezerwista pojechalem a moglem walnac L4 i miec wyjebane, ludzie z reguly to niewdzieczne mendy ale trzeba pomagac tym co nie moga pomoc sobie sami

filat w twoim przypadku jak by cie wrogie wojsko probowalo porwac to bym powolal sie na klauzule sumienia, i nic nie zrobil

RE: Czy lubisz pomagać innym? Jeśli tak, to w jaki sposób? 15/04/25 - filat - 16.04.2025

Akurat jestem calo zyciowym reprezentantem biedy... Gdzie miec zlecenie na przezucona tone wegla dostajac wyzywienie i 2 piwa do tego bylo czyms

Po prostu nie przepadzm za Polskkim narodem
Wolalbym gdzie indziej sie narodzic.

RE: Czy lubisz pomagać innym? Jeśli tak, to w jaki sposób? 15/04/25 - kurvvisko - 16.04.2025

Czeslawo  zgadzam się i sam nie uczłowieczam zwierząt - no chyba, że dla kogoś powiedzenie, że zwierzę umarło pod to podchodzi, to mogę skwitować to jedynie przez użycie iks.de, bo już omijam wchodzenie w polemikę z ludźmi.

RE: Czy lubisz pomagać innym? Jeśli tak, to w jaki sposób? 15/04/25 - Rweqerew333 - 18.04.2025

Lubię pomagać innym i wierzę w karmę. 

Jednak często niektórzy nadużywają dobrego serca i wtedy pomaganie już jest wkurwiające.

RE: Czy lubisz pomagać innym? Jeśli tak, to w jaki sposób? 15/04/25 - doxyou - 18.04.2025

Pomagam tylko osobom ze swojego najbliższego otoczenia.
Z biegiem lat i w wyniku wielu wydarzeń praktycznie całkowicie straciłem poczucie empatii.
Jedyne co wywołuje u mnie silne emocje to krzywda zwierząt. Nigdy nie wpłaciłbym złamanego grosza na zbiórkę na operację chorej osoby. A na zwierzęta mi się zdarza.

Taka ciekawostka. Jeśli wam się nudzi i lubicie zwierzęta, to polecam podejść do jakiegoś schroniska i zapytać, czy można zabrać jakąś psinę na spacer.
Zależy od miasta i reguł schroniska. Czasami można przyjść z ulicy, a czasami trzeba być jakimś tam wolontariuszem. Niemniej jednak polecam spróbować zrobić, jak to niektórzy nazywają "dobry uczynek".

RE: Czy lubisz pomagać innym? Jeśli tak, to w jaki sposób? 15/04/25 - Rweqerew333 - 18.04.2025

Pieski też potrzebują przytulenia - jak najbardziej spoko opcja i ciekawe zajęcie. 

Lifeisbrutal masz tu pomysł na spędzenie czasu ze swoją kobietą - w święta pewnie nie zamykają schroniska Big Grin