Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Czy lubisz pomagać innym? Jeśli tak, to w jaki sposób? 15/04/25
15.04.2025, 04:23
Nawet bardzo i w każdy możliwy sposób

OGŁOSZENIE: Jeśli posiadasz zbędne RC które masz zamiar wyrzucić, nie odbierasz nagrody lub po prostu chcesz mi coś kupić za darmo odezwij się priv xD
15.04.2025, 06:03
Kiedyś bardzo za wszelką cenę chciałem każdemu wokół pomagać, co wynikało z potrzeby czucia się potrzebnym, mimo że sam tonąłem w bagnie. Teraz chętnie pomagam, ale tylko zwierzętom i dzieciom, bo nie są zatrute skurwysyństwem.
No i bliskim też pomogę, ale mogę zliczyć ich na palcach jednej dłoni.
No i bliskim też pomogę, ale mogę zliczyć ich na palcach jednej dłoni.
Podstawą odwagi w byciu sobą jest odwaga w byciu nielubianym.
Jeżeli przestanie mieć znaczenie, co ludzie myślą o tobie - sięgniesz po wolność
Lifeisbrutal
Zależy, komu i w jakiej sytuacji. Bliskiej rodzinie chętnie pomogę, jeśli ktoś o coś poprosi. Natomiast w przypadku obcych/ sąsiadów to bywa różnie.
Na przykład, gdy ktoś poprosi o jakieś „drobne na bułkę”, mogę dać, ale nie traktuję tego jako prawdziwej pomocy.
To raczej naturalny odruch wsparcia dla potrzebującego. Ogólnie rzecz biorąc, nie jestem osobą, która często angażuje się w pomoc innym poza rodziną.
Zależy, komu i w jakiej sytuacji. Bliskiej rodzinie chętnie pomogę, jeśli ktoś o coś poprosi. Natomiast w przypadku obcych/ sąsiadów to bywa różnie.
Na przykład, gdy ktoś poprosi o jakieś „drobne na bułkę”, mogę dać, ale nie traktuję tego jako prawdziwej pomocy.
To raczej naturalny odruch wsparcia dla potrzebującego. Ogólnie rzecz biorąc, nie jestem osobą, która często angażuje się w pomoc innym poza rodziną.
Nie było żadnych ciastek, więc kupiłem zaprawę murarską !
15.04.2025, 19:20
Jeśli chodzi o mnie i o pomaganie to jeśli ktoś poprosi o pomoc to pomogę raz, drugi, ale jak już ktoś trzeci raz nie doceni pomocy ode mnie to odcinam się od takich osób. Głównie to ja wolę pomagać zwierzętom niż ludziom bo niektórzy to są kurwy i nawet dziękuję nie potrafią powiedzieć za pomoc tylko jeszcze na koniec cię opierdolić. Czeslawo
15.04.2025, 19:39
Chochlik
Uważam, że pomaganie ludziom powinno być na pierwszym miejscu, bo jako rozumni ludzie mamy możliwość podejmowania świadomych decyzji i kształtowania naszego życia. Oczywiście, dbanie o zwierzęta jest ważne, ale nie może przysłonić potrzeby wsparcia dla tych, którzy borykają się z trudnościami, głodem czy chorobami. Jeśli zaczniemy stawiać zwierzęta ponad ludzi, możemy zaniedbać najważniejsze problemy, z którymi się zmagamy.
Czasem nadawanie zwierzętom ludzkich cech, na przykład przez wzruszające zdjęcia, czy historie, może odciągnąć nas od rzeczywistych wyzwań, Zwierzęta zasługują na opiekę, ale nie mają takich samych potrzeb, jak ludzie, którzy żyją w społeczeństwie i potrzebują wsparcia.
Skupiając się na pomaganiu ludziom, możemy stworzyć lepsze społeczeństwo, zwierzęta tego nie zrobią.
Nie zapominajmy, że dobro ludzi powinno być na pierwszym miejscu.
Jeśli nie będziemy mieli tego na uwadze, możemy stracić z oczu to, co naprawdę ma znaczenie w naszym życiu.
Przemyśl to ziom.
Uważam, że pomaganie ludziom powinno być na pierwszym miejscu, bo jako rozumni ludzie mamy możliwość podejmowania świadomych decyzji i kształtowania naszego życia. Oczywiście, dbanie o zwierzęta jest ważne, ale nie może przysłonić potrzeby wsparcia dla tych, którzy borykają się z trudnościami, głodem czy chorobami. Jeśli zaczniemy stawiać zwierzęta ponad ludzi, możemy zaniedbać najważniejsze problemy, z którymi się zmagamy.
Czasem nadawanie zwierzętom ludzkich cech, na przykład przez wzruszające zdjęcia, czy historie, może odciągnąć nas od rzeczywistych wyzwań, Zwierzęta zasługują na opiekę, ale nie mają takich samych potrzeb, jak ludzie, którzy żyją w społeczeństwie i potrzebują wsparcia.
Skupiając się na pomaganiu ludziom, możemy stworzyć lepsze społeczeństwo, zwierzęta tego nie zrobią.
Nie zapominajmy, że dobro ludzi powinno być na pierwszym miejscu.
Jeśli nie będziemy mieli tego na uwadze, możemy stracić z oczu to, co naprawdę ma znaczenie w naszym życiu.
Przemyśl to ziom.
15.04.2025, 19:49
Czeslawo ja już nie potrafię i nie chcę żyć w przekonaniu, że człowiek jest dla mnie na pierwszym miejscu. Tak jak wspomniałem, bliskim, których jest naprawdę malutko , owszem - pomogę. Problemy innych przestały na mnie robić wrażenie.
Szczerze? Nie chcę tego zmieniać, zresztą i tak wciąż dążę do tego, by siebie stawiać na pierwszym miejscu, bo wiele lat byłem tym ostatnim, o którego chciałem zadbać.
Szczerze? Nie chcę tego zmieniać, zresztą i tak wciąż dążę do tego, by siebie stawiać na pierwszym miejscu, bo wiele lat byłem tym ostatnim, o którego chciałem zadbać.
Podstawą odwagi w byciu sobą jest odwaga w byciu nielubianym.
Jeżeli przestanie mieć znaczenie, co ludzie myślą o tobie - sięgniesz po wolność
15.04.2025, 19:59
kurvvisko
Sam napisałeś, że stawiasz siebie na pierwszym miejscu, więc człowiek dopiero później zwierzę, inne myślenie to lekkie zaburzanie rzeczywistości.
Nadawanie zwierzętom cech ludzkich to Antropomorfizacja, to często też ucieczka przed ludźmi, którzy daną osobę skrzywdziły…
https://pl.wikipedia.org/wiki/Antropomorfizacja
Sam napisałeś, że stawiasz siebie na pierwszym miejscu, więc człowiek dopiero później zwierzę, inne myślenie to lekkie zaburzanie rzeczywistości.
Nadawanie zwierzętom cech ludzkich to Antropomorfizacja, to często też ucieczka przed ludźmi, którzy daną osobę skrzywdziły…
https://pl.wikipedia.org/wiki/Antropomorfizacja
15.04.2025, 20:10
chyba tak być powinno że ty jesteś najważniejszy w swoim Zyciu a o resztę dbasz albo i nie
pozdro mordeczki