Teoria : Ziemia płaska czy kulista? - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Hydepark (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=45) +--- Dział: Luźne tematy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=47) +--- Wątek: Teoria : Ziemia płaska czy kulista? (/showthread.php?tid=4459) |
RE: Teoria : Ziemia płaska czy kulista? - DannyDeVito - 13.09.2024 Gratuluje tysiecznego postu! Kurde to mogles od razu od reptytli wyjsc . Plaska ziemia to taka teoryjka dla nieogarow - smieszniutka. Akurat teoria o reptytlach jest bardzo ciekawa i jak dla mnie bardzo interesujaca . I tu nie chodzi mi juz o takie ostre spiskowe teorie typu David Icke - ze rodzina krolewska na wyspach to zmiennoksztaltne reptiliany itp itd. Ciakwe sa moim zdaniem natomiast analizy starozytnych tekstow, mitologii, wspolnych mianownikow w kulturach, to ze bogowie byli przedstawiani czesto z pierwiastkiem gada, typu od pasa w dol to weze, luski na ciele. Nawet my slowianie w naszej mitologii mamy reptilian - jak dobrze pamietam to sie nazywa w slowianskiej mitologii 'Nagowie'. Inna ciekawa teoria to jest nowosc na ktora niedawno natrafilem o neandertalczykach - to nie byli prymitywni homo ktorych wyparlismy bo bylismy lepszym i zdolniejszym gatunkiem. Wygladali inaczej niz to jest przedstawiane na woskowych figurach w muzeach. Oni na nas polowali, mieli gruba skore, futro oraz byli nisamowicie umiesnieni przy czym jednoczesnie szybcy. Przypominali bardziej orkow z wladcy pierscieni niz nas ludzi, ciagle polowali aby miec mieso. Jedli nas ludzi i znajdywanych jest coraz wiecej dowodow na to ze nas wpierdalali. Wedlug tej teorii nawet lwy jaskinowe nie byly wyzwaniem dla nich. Jak kogos to mocniej interere to moge poszukac i podac tytul ksiazki o tym bo z glowy nie pamietam. RE: Teoria : Ziemia płaska czy kulista? - johncage - 14.09.2024 Ostatnio gdzieś trafiłem na opinię, że homo sapiens wygrało z neandertalczykiem przez to, że udomowiło psa. Niestety nie jestem w stanie przypomnieć sobie gdzie to słyszałem. LOBO Teoria płaskiej Ziemi jest stworzona przez odłam New Age odpowiedzialny za teorie spiskowe. Są też odłamy odpowiedzialne za promowanie seksualizacji, narkotyków itd. Mówisz o masonerii i wierze w nią. Tylko w przeciwieństwie do płaskoziemstwa na masonerię są realne dowody. Mówi o niej kościół katolicki i naukowcy typu dr Stanisław Krajski. Chociaż jakiś czas temu dowiedziałem się o Kabale, która jest według mnie właściwym kierunkiem, żeby zrozumieć te tematy. To temat nadrzędny nad masonerią, new age itd. RE: Teoria : Ziemia płaska czy kulista? - LOBO - 14.09.2024 johncage DannyDeVito No wlasnie to jest typowa rozmowa...kazda teoria... To odpowiedz jegomościa... W internecie sa filmiki i artykuly 😀 ale argumenty, to ze masoni sa to ja wiem...ale nie pamietam gdzie itp. Nie ma zadnych dowodow ze Neandertalczycy jedli ludzi, a lew jaskiniowy byl wiekszy znacznie od obecnego lwa a neandertalczyk mial okolo 160cm plus minus to takie masywne hobbity byly, wiec pokonanie takiego lwa mozna wlozyc wsrod bajki😉 |