Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Rozgniatanie kryształów - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Rozgniatanie kryształów (/showthread.php?tid=4967)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Rozgniatanie Cmc - Szatan69 - 16.12.2024

(29.11.2024, 19:51)Ciemnoksieznik napisał(a): 1.Temat wrzucasz w kartkę papieru - odpowiednio dużą, żeby pomieścić materiał.
2.Zabezpieczasz brzegi (zaginając dokładnie), żeby sprzęt nie spierdolił przy rozgniataniu.
3.Bierzesz butelkę po piwie/słoik/cokolwiek co ma kształt walca.
4.Zapierasz się i walcujesz. Co trochę mieszając tematem, żeby równomiernie się rozkruszył.
5.Pył.
No wlasnie nie zawsze wychodzi pył walcuje w samarze albo karce i zostaja nie rozkruszone małe kawalki. 
Ni chuja Zawsze trzeba karta jakaś cześć rozdziabac 😁

RE: Rozgniatanie kryształów - Bogdan Boner - 18.12.2024

Nie sądziłem że przeczytam tu tak dobrą instrukcję bol... eee walcowania xD

RE: Rozgniatanie kryształów - kurvvisko - 18.12.2024

Też jestem w szoku, dużo wiedzy tu można zdobyć 😄
Zapisuję sobie.

RE: Rozgniatanie kryształów - monio - 18.12.2024

A sposób na przyjęcie na dworze jak wieje wiatr  jest mianowicie taki jeżeli materiał mamy w samarze
 jak już mamy wcześniej rozgnieciony kryształ w Samarze otwieramy samare wkładamy tam rurkę np .zwinięty banknot lub zwykły kawałek papieru i zaciągamy ile sił w nozdrzach co wciągniemy to nasze  Podobno kultowa

RE: Rozgniatanie kryształów - Ciemnoksieznik - 18.12.2024

Szatan69 to też zależy od ilości jakie walcujesz jednorazowo i od sortu, ale fakt - dobrze jeszcze ostatecznie kartą przelecieć. Smile

monio kiedyś tak, jeszcze niedoświadczony zwierzak, poszedłem na imprezę firmową i tak zajebałem, ukradkiem, na palarni. Ale się zaskoczyłem jak wciągnąłem pół torby na raz jakiegoś wyższej półki kryształu.  Podobno kultowa 

To co się działo później, to już tylko klatki z pociętego filmu i kilka relacji znajomych z roboty. Było zajebiście.  Big Grin

RE: Rozgniatanie kryształów - Konrad Curze - 27.07.2025

Polecam stworzyć swego rodzaju piórniczek z wszystkimi narzędziami. U mnie na to się składa zapas samar w paru rozmiarach, rurki (używam biletów pociągowych wzmocninych taśmą klejącą- lepszej jakości papier, trochę bardziej higieniczne niż banknoty i bez przypału dawania banknotu z czymś białym i dla mnie w optymalnych wymiarach), wagi podręcznej, 2-3 plastikowych kart, 2-3 opakowania chusteczek (na bombki i wycieranie nosa bez obcierania go podczas długich sesji) i albo podkładki tekturowej albo takiego metalowego opakowania po ołówkach (bardzo polecam ma granice chroniące przed utratą towaru w trakcie kruszenia, można szybko zamknąć, aby ukryć stuff i jako, że jest kawałkiem metalu no to lepiej się kruszy.

Unikałbym kruszenia w samarze bo jest ryzyko przebicia jej (albo małych pęknięć z których będzie się sypać, ale nie do nosa), chyba że się skruszy i przesypie sort do świeżej. W desperackich czasach używałem plastikowej części opakowania po petach jako prowizorycznej samary.
[Obrazek: piornik-metalowy-na-42-kredki-derwent-18...x-3-cm.jpg]

RE: 3-CMC Ice - Opinie o produkcie - EmStO - 09.11.2025

Blade12 to taka rada ode mnie uważaj jak będziesz kruszył bo strasznie strzela. Dwie metody wrzucasz w Samarke zabezpieczasz i napierdalasz Np szklanka deczkiem potem wałkujesz jak ciasto albo w kartkę papieru zawijasz pare razy i robisz to samo 😆

RE: 3-CMC Ice - Opinie o produkcie - Fidel - 09.11.2025

A młotkiem można? Podobno kultowa ja walkowalem butelka od piwa w kartce właśnie, w samarce lepiej nie bo dziury się robią (byle by tej samej później nie używać do trzymania temaciku)

RE: 3-CMC Ice - Opinie o produkcie - Sniffiarz97 - 09.11.2025

Mi się kartą zwykła udawało skruszyć, trochę strzelalo na boki ale bez przesady

RE: 3-CMC Ice - Opinie o produkcie - Konrad Curze - 09.11.2025

Sniffiarz97 

Nie ma nic gorszego niż temat "uciekający" podczas kruszenia (zwłaszcza jeśli jest to końcówka). Na takie sytuacje polecam używać dwóch kart, aby lepiej go opatulić plastikiem i nie mógł jak odstrzelić poza warsztat.