![]() |
|
Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: DOPAL.ORG (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pomysły i sugestie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje (/showthread.php?tid=2302) |
RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - Elvis Kreśle - 27.01.2024 Acard i zawarty w nim kwas acetylosalicylowy czyli aspiryna rozrzedza krew. Czy za rzadka krew była przyczyną zgonu? I w ogóle jak można ćpać i nasercówki brać
RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - Twilight Sparkle - 27.01.2024 Tak to wszystko wina acardu a nie zapijania wątpliwego pochodzenia "kryształu" wódą. Kolejna ofiara bezdusznych koncernów farmaceutycznych. RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - Konrad Curze - 03.08.2025 (24.06.2023, 15:45)Leśny_koteł napisał(a): Nie wiem jak Wy, ale przez 7lat turbienia, gdzie większość to naprawdę grubo, odpukać, jeszcze nie doprowadziłem się nigdy do stanu, w którym obawiałbym się o własne życie. Nie zawsze to jest wina głupoty (w wielu przypadkach jest). Byłem przy tym jak znajomy dostał długiego ataku epilepsji pod wpływem chyba pixy/mewy i okazało się, że za dzieciaka miał jakieś predyspozycje do tej reakcji, ale on sam kompletnie nie był świadomy tego zagrożenie. Ta sytuacja ilustruje, że nie zawsze mamy pełną wiedzę na temat naszego organizmu i on sam nie przegiął w ilości, długości trwania lub biorąc niebezpieczny mix, czysty wypadek losu. Stworzenie jakiejś syntezy sposobów na zbijanie tętna (z dodatkową chemią i bez), niebezpiecznych mixów i ogólników dotyczących sytuacji krzysyowych może być przydatne. Ze swojej strony staram się zrobić solidny research przed eksperymentowaniem z czymś nowym, ale no różnie to bywa i nie wszyscy są rozważni (zwłaszcza pod wpływem), zatem kilka ogólnych indykatorów kiedy TRZEBA wzywać pogotowie i co może pomóc tego uniknąć raczej nie zaszkodziłoby. RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - JureKiler - 03.08.2025 Miałem raz sytuację w ciągu 2 dniowym po 3cmc ice pabla ze czułem ból w okolicy serca i miałem strasznie płytki oddech momentami nie czułem że go biorę wiedziałem żeby nie panikować bo bym się udusił miałem już kiedyś taką sytuację jak ktoś mi dał Alfę zamiast mefy i waliłem duże węże Miał ktoś podobną sytuację i wie jak z tego wyjść na własną rękę? Próbowałem alkoholu ale nie pomagało więc spokojnie oddychałem w pochylonej pozycji i czekałem aż przejdzie przeszło i nie kontynuowałem już tripu wtedy wydaje mi się że to miało coś wspólnego z wysokim ciśnieniem RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - DarkSonia - 03.08.2025 JureKiler albo z ogólnym ZŁYM stanem Twojego organizmu, robiłeś badania w ostatnim czasie? RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - Dafidov - 03.08.2025 JureKiler zimne okłady na kark, świeże powietrze. RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - JureKiler - 03.08.2025 DarkSonia raz tylko tak miałem po mocno speedujacym sorcie ice, właśnie powiem ci że nie lubię z natury nic speedujacego wolę euforyczne sorty. Badań nie robiłem ale ja jestem zdrowym wysportowanym chłopem 2 dni nie przeżyję bez treningu suplementy dobre jedzenie to podstawa mojego życia. Tylko że w ostatnim czasie też na cykl testosteronu wszedłem i wydaje mi się że ciśnienie tu jest kłopotem przy mocno speedujacych sortach RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - DarkSonia - 03.08.2025 podczas takich "ataków" nie rób broń boże żadnych dziwnych zimnych okładów jprd. żadneggo zimne prysznica tym bardzizej itp. przeczekaj chwile, nic nie dorzucaj , ew. magnez-potas sobie zarzuć, kilka łyków wody jeśli masz, ewidentnie kardio zostało przeciążone, zimne okłady spowodują tylko pogorszenie sytuacji z i tak już zawyżonym ciśnieniem. zimna woda = skurcz naczyń ... czego raczej nie chcesz w przypadku podwyższonego ciśnienia. RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - Dafidov - 03.08.2025 A kto tu pisał o myciu się w zimnej wodzie? Zimny okład z ręcznika na kark. RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - Rweqerew333 - 03.08.2025 Tutaj o zimnej wodzie: https://dopal.org/showthread.php?tid=2330 |