Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Rcbl***.com - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Zakupy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=23)
+--- Dział: Dopalacze sklepy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Rcbl***.com (/showthread.php?tid=4036)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Rcbl***.com - 777 - 01.08.2024

KoneserTanichWin z tym, że taniej masz na myśli to, że w BTC jest jeszcze opłata za transakcje, często wysoka? Jeśli tak, to jest np. LTC (Litecoin) gdzie opłata to kilka centów. Zawsze można zapytać sklep czy przyjmie w LTC płatność.

RE: Rcbl***.com - KoneserTanichWin - 01.08.2024

Głównie chodzi mi o samą prowizję za wymianę waluty na krypto i potem prowizję za wysłanie na zewnętrzny portfel Podobno kultowa 

Z LTC spotkałem się parokrotnie jako opcją zapłaty ale nie wiedziałem że różnica jest taka gigantyczna, dzięki za protip

RE: Rcbl***.com - Lukas1985 - 01.08.2024

(31.07.2024, 20:04)DGEloV napisał(a): Szczerze Sami sobie strzelili w kolano tymi płatnościami blik itd

W jaki sposób ?

RE: Rcbl***.com - KoneserTanichWin - 01.08.2024

Łatwe do namierzenia, nagły wzrost wypłat przez blika robi się podejrzany

RE: Rcbl***.com - Lukas1985 - 02.08.2024

No ok ale co to ma do zwinięcia ? Jedyni którzy ryzykują blikiem to klienci. Wy serio myślicie, że vendor biegał po bankomatach i wypłacał pieniądze ? XDDDD

RE: Rcbl***.com - 777 - 02.08.2024

Lukas no a jak inaczej? xD
[Obrazek: IMG-20240802-093601.jpg]

RE: Rcbl***.com - dzwudziesty - 02.08.2024

A jak pisałem to teraz każdy madry

RE: Rcbl***.com - Palko - 02.08.2024

(02.08.2024, 08:12)Lukas1985 napisał(a): No ok ale co to ma do zwinięcia ? Jedyni którzy ryzykują blikiem to klienci. Wy serio myślicie, że vendor biegał po bankomatach i wypłacał pieniądze ? XDDDD

Blik blikiem ale oni przyjmowali fizyczne pieniądze, mogłeś im wysłać przesyłkę. Odbiór przesyłek od klienta to jest dopiero strzał w kolano. Dlatego już dawna porządne sklepu nie chcą nawet reklamacji w ten sposób przyjmować gdzie za starych czasów bywało że dało się zwrócić sort który nie podszedł.

RE: Rcbl***.com - kot_kreskowy - 02.08.2024

Chciwy dwa razy traci...
W tym wypadku dwa oznacza recydywęPodobno kultowa

RE: Rcbl***.com - Mglus808 - 02.08.2024

(02.08.2024, 10:15)Palko napisał(a): Blik blikiem ale oni przyjmowali fizyczne pieniądze, mogłeś im wysłać przesyłkę. Odbiór przesyłek od klienta to jest dopiero strzał w kolano. Dlatego już dawna porządne sklepu nie chcą nawet reklamacji w ten sposób przyjmować gdzie za starych czasów bywało że dało się zwrócić sort który nie podszedł.

Bo jeżeli chodzi o ten temat ludzie są strasznie niecierpliwi i tracą resztki zdrowego rozsądku i przestają myśleć. Sami przypał robią jakimiś aferami koperkowymi itp. 
Są sklepy gdzie działają już bardzo długo na bliku, można wysłać kasę lub poprostu h2h dla zweryfikowanych. Ale wiadomo z tym tematem takie rzeczy nie mają racji bytu bo ludzie mają tak w głowie najwbane od tych kamieni szok