![]() |
Wasze sposoby na dobre nawodnienie - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Wasze sposoby na dobre nawodnienie (/showthread.php?tid=3303) |
RE: Wasze sposoby na dobre nawodnienie - DarkSonia - 09.04.2025 no aleSZ można dostać przecież isotonik ( gotowiec ) bez: sztucznych barników ( błękit brylantowy FCF ) o którym piszesz i bez innych wypełniaczy aromatyczno-smakowych bez Benzoesan-U sodu (E211) i innych... DLATEGO ja traktuje słowo isotonic ogólnie wszystkim co mi ogarnie organizm w podstawowe elektrolity... jak sobie podczas przygody zapodasz wodę z cytryna i miodkiem do tego garśc witaminek, z pewnością będziesz bardziej do przodu, niż gość który to jeszcze dowala wódą ah te klefajstosy ![]() RE: Wasze sposoby na dobre nawodnienie - M7G9O - 09.04.2025 kalakanin Dobra, rzeczywiście. Trudno się z Tobą nie zgodzić, dlatego przyznaję stuprocentową rację. Trzeba dbać o organizm i nie dokładać mu dodatkowych toksyn do przerobienia, nawet jeżeli są znikome. RE: Wasze sposoby na dobre nawodnienie - DarkSonia - 09.04.2025 no ja też nie popieram wpiepszania w siebie aromatów i farb koloryzujących napoje... afuj fuj RE: Wasze sposoby na dobre nawodnienie - JureKiler - 09.04.2025 Woda cytryna sól kłodawska (NIEJODOWANA!) i miód do usranej śmierci będę walczyć o wasze jak najlepsze nawodnienie! RE: Wasze sposoby na dobre nawodnienie - DarkSonia - 09.04.2025 woda tylko ze sprawdzonego źródła cytryna tylko z BIO upraw miód wiadomo - prosto z pasieki, nie wirowany i nie rafinowany sól chyba lepiej himalajska, ew. z wieliczki... BEZ jodu ( jod w niekontrolowanych dawkach jest szkodliwy haha ) coś jeszcze JureKiler ![]() RE: Wasze sposoby na dobre nawodnienie - Inferno - 09.04.2025 Ja jestem zajebisty w odwadnianiu ![]() RE: Wasze sposoby na dobre nawodnienie - M7G9O - 09.04.2025 DarkSonia Ze sprawdzonego źródła? Ja całe życie piję z kranu i jest bajera ![]() RE: Wasze sposoby na dobre nawodnienie - Czeslawo - 09.04.2025 (09.04.2025, 22:26)DarkSonia napisał(a): woda tylko ze sprawdzonego źródła Eee to wyższy poziom wtajemniczenia, żeby zrobić taką miksturę to trzeba mieć albo ludzi co mogą takie rzeczy zapewnić (czyt. miód prosto z pasieki). lub trzeba wydać „fortunę” na takie „extra” składniki. ![]() W sumie to lubię trochę „szkodliwej” chemii, jakby nie patrzeć… ![]() RE: Wasze sposoby na dobre nawodnienie - JureKiler - 09.04.2025 DarkSonia kobieto przepiękna tak całą recepturę napisałaś piękna ze chciałem ci puchar zamówić aż skaleczyłaś nasza sól kłodawska rodowitą o najlepszej ilości pierwiastków witamin i minerałów : / kłodawska sól tylko i jedynie !!!!! TU JEST POLSKA 😆 Ps Jodan potasu do wyjebania jako antyzbrylacz rozpierdala ci pozytywną mikroflorę jelitowa i prowadzi do dolegliwości które mogą się przerodzić w poważne konsekwencje rakowe RE: Wasze sposoby na dobre nawodnienie - DarkSonia - 09.04.2025 niech każdy zadba o swoje nawodnienie w jak najlepszy możliwie sposób i abstrachując do tego co napisał kalakanin ![]() można też podejść totalnie do tego tak jak we wcześniejszym moim wpisie ( napisanym trochę dla żartu ) i zrobić sobie super extra zdrową mixturę pozbawiąną tego całego sztucznego syfu zarówno z kranu jak i innych dodatków do żywności, które pomimo tego, że wydają się czyste są tak na prawdę skażone pewnymi rzeczami, które mogą nas na dłuższa metę psuc a nie naprawiać dla przykładu kakao skażone węglanem potasu - nigdy nie jest podane w jakiej ilości procentowej... ale sam węglan potasu np: [*]Działa drażniąco – na oczy, skórę i drogi oddechowe. [*]Może powodować oparzenia – przy kontakcie z dużym stężeniem (ma odczyn zasadowy). [*]Po spożyciu dużej ilości – może prowadzić do zaburzeń elektrolitowych, podrażnienia przewodu pokarmowego, nudności, wymiotów. ----- no i bądź tu kurła mądry, a kakauko wiadomo potrafi czynić cuda i ile tego pić żeby zjazdu nie mieć po mefie, klefie, i innych wynalazkach? a potrafi serio pomóc, ja mam to całe ceremonialne i rzeczywiście zupełnie inny produkt od tego całego syfu marketowego. a mój najlepszy isotonik to soczek tymbarka - wiśniowy jak już wspomniałam, kiedyś była to jeszcze coca-cola ![]() |