![]() |
|
36-latek przerobił auto na mobilny magazyn narkotyków. - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Wiadomości (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: 36-latek przerobił auto na mobilny magazyn narkotyków. (/showthread.php?tid=5389) |
36-latek przerobił auto na mobilny magazyn narkotyków. - Lifeisbrutal - 12.03.2025 Policjanci z toruńskiej komendy zabezpieczyli hurtowe ilości marihuany, haszyszu i kokainy. Zatrzymany do sprawy 36-latek usłyszał zarzuty wprowadzania do obrotu oraz posiadania znacznej ilości narkotyków. Decyzją sądu mężczyzna został tymczasowo aresztowany na 3 miesiące. Za popełnione przestępstwa grozi mu nawet 12 lat więzienia. Kryminalni z toruńskiej komendy zdobyli informacje wskazujące na to, że mieszkaniec powiatu czarnkowsko-trzcianeckiego może mieć związek z obrotem nielegalnymi substancjami. Po zaplanowaniu działań policjanci przystąpili do realizacji. W minioną środę (5.03.2025 r.), funkcjonariusze Wydziałów Kryminalnego i Dochodzeniowo-Śledczego Komendy Miejskiej Policji w Toruniu zatrzymali w miejscowości Trzcianka (woj. wielkopolskie) 36-latka i przystąpili do przeszukań zajmowanych przez niego pomieszczeń i pojazdów. W toku przeprowadzonych czynności kryminalni natrafili na oznaki modyfikacji konstrukcyjnych jednego z pojazdów. W odkrytych przez nich skrytkach znajdowała się znaczna ilość narkotyków. Policjanci zabezpieczyli m.in. 19 kilogramów marihuany, 4,8 kilograma haszyszu i prawie 2 kilogramy kokainy. Zakazane substancje zostały przekazane do laboratorium, gdzie zostaną poddane specjalistycznej ekspertyzie. W piątek (7.03.2025), policjanci doprowadzili zatrzymanego do prokuratury, gdzie na podstawie zgromadzonych przez śledczych dowodów usłyszał zarzuty wprowadzania do obrotu znacznej ilości środków odurzających i substancji psychotropowych, a także posiadania znacznej ilości narkotyków. Prokurator z Prokuratury Okręgowej w Bydgoszczy, która nadzoruje śledztwo w tej sprawie, wystąpiła do sądu o zastosowanie najsurowszego środka zapobiegawczego wobec podejrzanego. Sąd po zapoznaniu z aktami zdecydował o tymczasowym aresztowaniu 36-latka na najbliższe 3 miesiące. Za zarzucane czyny grozi mężczyźnie kara do 12 lat pozbawienia wolności. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() źródło : https://www.kryminalki.pl/artykul/22122,36-latek-przerobil-auto-na-mobilny-magazyn-narkotykow-policjanci-znalezli-ich-znaczne-ilosci RE: 36-latek przerobił auto na mobilny magazyn narkotyków. - DarkSonia - 12.03.2025 mnie zastanawia ten zapis: "usłyszał zarzuty wprowadzania do obrotu znacznej ilości środków odurzających i substancji psychotropowych, a także posiadania znacznej ilości narkotyków." jeśli ma zarzut wprowadzania do obrotu - to znaczy, że ku temu mają pewne dowody i nie ocenia się tego "wprowadzania do obrotu" na podstawie zajętych substancji? może ktoś mi to "prawo" ogarnąć? bo za ilość, to raczej zrozumiałe, że będzie sądzony. RE: 36-latek przerobił auto na mobilny magazyn narkotyków. - Lifeisbrutal - 12.03.2025 DarkSonia No na logike, sam takiej ilości by nie przerobił nawet przez kilkanaście lat co jest raczej jasne. A co za tym idzie? No to, że na pewno rozprowadzał to dalej dlatego jest napisane, że wprowadził to do obrotu. No ja to w taki sposób rozumiem. RE: 36-latek przerobił auto na mobilny magazyn narkotyków. - doxyou - 12.03.2025 (12.03.2025, 17:50)DarkSonia napisał(a): mnie zastanawia ten zapis: Ktoś mi to kiedyś tutaj tłumaczył, bo pytałem o to samo. Zarzut może mieć z powodu samej ilości, ale jeśli nie będzie nic innego (billingi, zeznania itd), to nic mu nie udowodnią i będzie skazany tylko za posiadanie. RE: 36-latek przerobił auto na mobilny magazyn narkotyków. - DarkSonia - 12.03.2025 (12.03.2025, 18:16)Lifeisbrutal napisał(a): DarkSonia No na logike, sam takiej ilości by nie przerobił nawet przez kilkanaście lat co jest raczej jasne. A co za tym idzie? No to, że na pewno rozprowadzał to dalej dlatego jest napisane, że wprowadził to do obrotu. No ja to w taki sposób rozumiem. oczywiście Lifeisbrutal bez spiny na luzie.WIDZISZ, na logikę to mogę kupić bułki... ale to nie znaczy, że je też zjem - może chce pokarmić gołąbki, albo kupie je bratu. Mi chodzi strikte o prawo i jak się ma posiadanie do sprzedawania, bo też na logikę mogłam np ja sobie kupić kilo mefa - dla siebie - i wcale nie miałam w planach tego sprzedawać. Stąd moje pytanie, dla ludzi, którzy być może tu na forum ogarniają prawo jako tako. no i jak już trochę drąży @"M7G9O" - to co mają, a to co chcą udowodnić to 2 różne rzeczy... dowody to podstawa, jeśli nie będzie dowodów do dilerki, nie będzie sądzony z dilerki ( chyba ) tylko z posiadania, znacznych ilości narkotyków. hm... tak na logike właśnie
|