![]() |
|
Holenderski TUSI - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Sole (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=30) +--- Wątek: Holenderski TUSI (/showthread.php?tid=6418) Strony:
1
2
|
Holenderski TUSI - Bortak42 - 12.02.2026 Nazwy: Holenderski/a/e TUSI, Dutch TUSI ![]() Holenderski TUSI ("Dutch TUSI") to legalna alternatywa dla „różowej kokainy”. Holenderska TUSI to legalna odmiana „różowej kokainy”, oferująca podobne efekty, ale z alternatywnymi składnikami. Cechy: * Przeznaczony do spożycia donosowego, działa znieczulająco * Zawiera w działaniu dużą ilość cech łączących kokainę, ketaminę i MDMA Skład: 40% 3M-PCPy z substancją znieczulającą. Jeżeli chodzi o status prawny w Europie to substancja (sól) jest prawdopodobnie legalna w Portugalii, Hiszpanii, Francji, Luksemburgu, Holandii, Finlandii, Słowacji, Serbii i Grecji. Substancja jest nielegalna w Wielkiej Brytanii, Belgii, Szwajcarii, Niemczech, Austrii, Litwie i Rumunii. Substancja jest obecnie dostępna na rynku i można ją kupić. Można u juklisa kupić tą sól obecnie. RE: Holenderski TUSI - DannyDeVito - 16.02.2026 Hmm dziwne, jak dla mnie z automatu podpada pod analogowe. RE: Holenderski TUSI - Bortak42 - 18.02.2026 DannyDeVito W Polsce być może substancja podpada pod prawo analogowe, ale w sumie to nie wiadomo nawet. Też nie pisałem, że to legalne w Polsce, a status prawny substancji w Polsce jest niejednoznaczny. Jest legalną alternatywą w niektórych krajach, a Polski nie ma na tej liście i nie jest to pewne. RE: Holenderski TUSI - Czeslawo - 18.02.2026 (16.02.2026, 19:44)DannyDeVito napisał(a): Hmm dziwne, jak dla mnie z automatu podpada pod analogowe. Z prawnego punktu widzenia, jeśli substancja zawiera składniki chemiczne lub działa na podobnej zasadzie jak substancje zakazane, "może być objęta przepisami dotyczącymi prawa analogowego" - Wiesz jak jest pod to prawo da się podczepić prawie wszystko. RE: Holenderski TUSI - DrakoMalfoy - 19.02.2026 Holenderskie tusi to jest nic innego jak ketamina 3mmc mdma I różowy barwnik widziałem jak murzyny to mieszają nawet czaaaaaasem dodają jescze kokainy RE: Holenderski TUSI - Bortak42 - 19.02.2026 DrakoMalfoy Tak, ale to tusi, a to jest holenderskie tusi, czyli 40% 3M-PCPy i substancja znieczulająca jakaś, a to co napisałeś to jest tusi. RE: Holenderski TUSI - Rweqerew333 - 21.02.2026 Myślałem, że Tusi to zawsze jest niczym mystery box. Nigdy nie wiesz co w tym siedzi. RE: Holenderski TUSI - Konrad Curze - 22.02.2026 Rweqerew333 No bo przeważnie tak jest (poza barwnikiem, bo koniec końców musi być różowe). Po prostu próbują się podpiąć marketingiem i siłą skojarzeń do czegoś co jest już szeroko rozpoznawalną "substancją". RE: Holenderski TUSI - wwojtuss - 17.03.2026 xDDDDDDDDDD pojedyncza substancja rozbeltana z piaskiem zeby dzieci nie porobily sobie krzywdy dawkujac na oko dostaje nazwe "dutch tusi" moim zdaniem to tylko pokazuje jakim nieporozumieniem, dla kumatego pasjonata substancji przeroznych, jest sam fakt istnienia, odizolowania, nazwania i wyniesienia na piedestal jakiegos zsypu resztek z szopy przecietnego zachodnioeuropejskiego dilera xDD ale jak widac kazde spoleczenstwo musi miec substancje z niejasnym, bardzo czesto zmieniajacym sie skladem xD my mielismy czery kokolino oni maja czery tusibino RE: Holenderski TUSI - Dead Nightmares - 17.03.2026 a za 10 lat beda mieli mieszanke o nazwie bombardino crocodilo |