Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jakie masz zdanie na temat Halloween? - 10/23
24.10.2023, 10:20
Lubię pukające przebrane dzieciaki.
O to jedno proszę Boga, Niech mnie darzy szczęściem takiem: Jak badź pójdzie moja droga, Żebym nie był złym, próżniakiem!
24.10.2023, 11:15
Uważam o halloween to samo co o walentynkach, urodzinach czy szabasie kto ma ochotę niech się bawi.
24.10.2023, 11:34
Jestem za...Klimatyczne luźne podejście do tematu, w kontrze do katol'owej hermetycznej postawy
"Tradycja Halloween wywodzi się z celtyckiego święta Samhain, oznaczającego koniec lata.W irlandzkim hrabstwie Meath świeto obchodzono już 2 tys. lat temu. Celtowie wierzyli, że jest to czas przejścia podczas którego opada zasłona oddzielająca światy żywych i umarłych. Wówczas duchy wszystkich, którzy w danym roku zmarli, odchodzą w zaświaty."
"Tradycja Halloween wywodzi się z celtyckiego święta Samhain, oznaczającego koniec lata.W irlandzkim hrabstwie Meath świeto obchodzono już 2 tys. lat temu. Celtowie wierzyli, że jest to czas przejścia podczas którego opada zasłona oddzielająca światy żywych i umarłych. Wówczas duchy wszystkich, którzy w danym roku zmarli, odchodzą w zaświaty."