Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Leki - tip&trick
17.04.2025, 14:48
Lajfik już nawet obdzwonił apteki
"Utylizacja leków przeterminowanych to jeden z obowiązków podmiotu prowadzącego aptekę. Reguluje go aż 15 aktów prawnych"
Serce się kraje na myśl ile wciąż aktywnych pastylek jest niszczonych bezpowrotnie 🥲

"Utylizacja leków przeterminowanych to jeden z obowiązków podmiotu prowadzącego aptekę. Reguluje go aż 15 aktów prawnych"
Serce się kraje na myśl ile wciąż aktywnych pastylek jest niszczonych bezpowrotnie 🥲
18.04.2025, 18:28
Na początku kiedy przeczytałem ten wątek, miałem mieszane uczucia co do grzebania w śmieciach i to na oczach ludzi... Ale w sumie. Ciekawe co tam może siedzieć. 
Bęzo bęzo bęzo bęzo

Bęzo bęzo bęzo bęzo
29.04.2025, 00:16
Ziomy, dajcie spokój z takimi akcjami, trzeba trzymać fason, mam takie podejście,
że nawet gdyby kolumbiana ta siedziała to za ch*ja bym coś takiego nie odstawił.
@"M7G9O"
Wiem, że szukasz, a nawet modlisz się po pregabe, ale tam też „Boga tam nie znajdziesz”.
Napisz na PW, może coś "poradzimy".
że nawet gdyby kolumbiana ta siedziała to za ch*ja bym coś takiego nie odstawił.
@"M7G9O"
Wiem, że szukasz, a nawet modlisz się po pregabe, ale tam też „Boga tam nie znajdziesz”.
Napisz na PW, może coś "poradzimy".
Nie było żadnych ciastek, więc kupiłem zaprawę murarską !
29.04.2025, 00:24
Czeslawo
Modliłem się o nią tylko kiedy dopadł mnie ból neuropatyczny o skali nieprzyjemności porównywalnej do tej, jaką fundują meksykańskie kartele delikwentom, którzy zapominają się rozliczyć.
Przeciwlękowo, ani rekreacyjnie nigdy na mnie nie działała, za to w bólu neuropatycznym sprawdzała się świetnie.
Chociaż może zrobię do niej jeszcze jedno podejście rekreacyjnie.
Także chętnie się dowiem co tam wymyśliłeś.
Modliłem się o nią tylko kiedy dopadł mnie ból neuropatyczny o skali nieprzyjemności porównywalnej do tej, jaką fundują meksykańskie kartele delikwentom, którzy zapominają się rozliczyć.

Przeciwlękowo, ani rekreacyjnie nigdy na mnie nie działała, za to w bólu neuropatycznym sprawdzała się świetnie.
29.04.2025, 04:44
(29.04.2025, 00:24)M7G9O napisał(a): CzeslawoTerapeutycznie może i będzie działać normalnie czas pokaże, ale rekreacyjnie to jest dla mnie horror a nie rekreacja.. nigdy więcej nie wezmę tego rekreacyjnie.
30.10.2025, 12:42
Znalazłem ciekawą pracę dotyczącą tego ile substancji aktywnych zostaje w przeterminowanych lekach.
https://jamanetwork.com/journals/jamaint...le/1377417
https://jamanetwork.com/journals/jamaint...le/1377417
Cytat:(...) podsumowując, niniejsze badanie dostarcza dodatkowych dowodów na to, że wiele leków na receptę zachowuje pełną skuteczność przez dziesiątki lat po upływie terminu ważności podanego przez producenta. Biorąc pod uwagę potencjalne oszczędności, sugerujemy ponowne rozważenie obecnych praktyk dotyczących nadawania dat ważności leków.