Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję?
17.03.2026, 06:32
u mnie to dosyc zabawnie wyglada, bo same narkotyki wywoluja u mnie utrzymywanie jakiejs tam abstynencji xD kiedys moglem cpac codziennie i mnie to nie meczylo, a teraz mam tak ze jak odjaniepawle 2-3 dniowy lot, to przez kolejny tydzien najzwyczajniej w swiecie mi sie nie chce i nie mam ochoty, nawet jak torba jest pelna xD
05.05.2026, 14:45
wwojtuss Do jakiegoś stopnia mam podobnie - chociaż na ten moment okres rekonwalenstencji trwa 2-3 a później mogę lecieć znowu w balety. Zabawne jest to, że po solidnych ekscesach nawet szlugów mi się odechciewa i jak zazwyczaj muszę przynajmniej wypalić 3-5+ papierosy to po 2-3 dniach biesiadowania drugie tyle praktycznie wgl nie palę.
26.05.2026, 16:09
tworzenie muzki,malowanie obrazów,siłownia
szczególnie wysiłek fizyczny dobrze robi na głowę
szczególnie wysiłek fizyczny dobrze robi na głowę
27.05.2026, 22:04
święte słowa! Praca, siłownia czy ogólnie wysiłek fizyczny potrafią zdziałać cuda
28.05.2026, 21:01
Generalnie rower, ale ja nie zachowuję abstynencji jako tako. Zamawiam sobie raz na jakiś czas małe ilości (10g), na ten czas się wyłączam, a potem wracam do życia codziennego.
Podstawą odwagi w byciu sobą jest odwaga w byciu nielubianym.
Jeżeli przestanie mieć znaczenie, co ludzie myślą o tobie - sięgniesz po wolność
06.06.2026, 09:23
W całkowitej abstynencji od alkoholu kluczowy był dla mnie powrót do sportu oraz poszerzanie wiedzy w zakresie zdrowia i odżywiania. Nie jestem jakoś mega zafiksowana na tym temacie. Nie trzeba dużo, by stopniowo budować zdrowe nawyki oraz eliminować szkodliwe. Nie trzeba od razu robić szybkiego progresu, tylko sumiennie dokładać co raz więcej od siebie. Szczególnie, gdy widzisz efekty twoich działań w postaci poprawy sylwetki i poprawy zdrowia, to taki duży boost do samopoczucia, że aż nie chce się cofać tego progresu alkoholem. Samorozwój potrafi mocno wciągnąć, ale żeby uprawiać go skutecznie trzeba mierzyć siły na zamiary i skupić się na optymalizacji. Mam swoje aktywności, które pomagają mi regulować stres, a są to gry i muzyka. Niektóre tytuły potrafią cię wciągnąć bez pamięci, że nawet nie wiesz kiedy minęło te parę godzin, bo ten czas był czystą rozkoszą. Dobre historie i świat tak prawdziwy, że zaczynamy w niego wierzyć bo imersja przychodzi naturalnie.