Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Fotorelacja z Zamku Łapalice
02.07.2023, 20:20
Witajcie moi kochani,
Po tym jak przez mą wiochę przeszły dwie pompy a słońce przebiło się przez chmury wybrałem się na długi spacer na zamek.
Mimo iż mieszkam niedaleko, to jakoś od kilku lat nie było nigdy okazji tego obejrzeć.
A jest co, bo gdy dotarłem na miejsce doznałem opadu szczęki😁
Zdjęcia nie są w stanie oddać tego wrażenia jakie robi największa w Europie samowola budowlana.
Zamek ten wybudował w latach 90tych trójmiejski stolarz Piotr Kaźmierczak.
Otrzymał on pozwolenie na budowę domu z warsztatem, a wypierdolił zamek o powierzchni pięciu tysięcy metrów kwadratowych nawiązujący stylem do architektury rezydencjonalnej.
Można? A jakże😎
Obecnie gmina, na której terenie znajduje się zamek, prawdopodobnie uchwaliła aby budowlę zalegalizować i stworzyć atrakcję turystyczną, którą i tak od lat jest.
Dobra, lecimy😁
Zamek posiada 365 okien – tyle co dni w roku oraz 12 wież – tyle co miesięcy w roku.
Resztę zdjęć umieszczę w następnym poście, gdyż nie chce załadować.
Niesamowita budowla, NIESAMOWITA😎
Po tym jak przez mą wiochę przeszły dwie pompy a słońce przebiło się przez chmury wybrałem się na długi spacer na zamek.
Mimo iż mieszkam niedaleko, to jakoś od kilku lat nie było nigdy okazji tego obejrzeć.
A jest co, bo gdy dotarłem na miejsce doznałem opadu szczęki😁
Zdjęcia nie są w stanie oddać tego wrażenia jakie robi największa w Europie samowola budowlana.
Zamek ten wybudował w latach 90tych trójmiejski stolarz Piotr Kaźmierczak.
Otrzymał on pozwolenie na budowę domu z warsztatem, a wypierdolił zamek o powierzchni pięciu tysięcy metrów kwadratowych nawiązujący stylem do architektury rezydencjonalnej.
Można? A jakże😎
Obecnie gmina, na której terenie znajduje się zamek, prawdopodobnie uchwaliła aby budowlę zalegalizować i stworzyć atrakcję turystyczną, którą i tak od lat jest.
Dobra, lecimy😁
Zamek posiada 365 okien – tyle co dni w roku oraz 12 wież – tyle co miesięcy w roku.
Resztę zdjęć umieszczę w następnym poście, gdyż nie chce załadować.
Niesamowita budowla, NIESAMOWITA😎
02.07.2023, 20:52
@"Lady Giwera"
Jasna sprawa królowo😎
Ogólnie to sporo ludzi było tam dzisiaj, nawet z dziećmi.
Jasna sprawa królowo😎
Ogólnie to sporo ludzi było tam dzisiaj, nawet z dziećmi.
13.09.2023, 08:04
Jest decyzja rady gminy w sprawie zamku.
Właściciel dostanie zgodę na dalsze prowadzenie prac.
Ma tam powstać hotel.
20 lat nad tym myśleli aby to uregulować. 😂
Właściciel dostanie zgodę na dalsze prowadzenie prac.
Ma tam powstać hotel.
20 lat nad tym myśleli aby to uregulować. 😂