Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Co sądzisz o strajku rolników? -02/12
12.02.2024, 17:15
Popieram chociaż wydaje mi się, że przynosi to odwrotny skutek w społeczeństwie bo utrudniając życie zwykłemu Kowalskiemu nic i tak się nie zmieni, a wręcz ludzie wzajemnie się zlinczują.
12.02.2024, 17:50
Muszą się jeszcze rozkręcić, ale jest na dobrej drodze Lać gnojówką po biurach poselskich aż łzy z tego smrodu będą lecieć...
Wydaje mi się, jakbym żył w azylu szaleństwa który sam stworzyłem
12.02.2024, 18:23
To polewaj. Czekam. Lifeisbrutal obawiam się, że te 6 piw dzisiaj mi nie wystarczy.
Jedyne wyjście rolników to zrobienie farmy pod przykrywkę i zrobić pole bucha wtedy z jednego zbioru może 2 będą tak bogaci że dożyją spokojnej starości w Dubaju
Ale jak to w demokracji każdy ma prawo do strajków to niech strajkują.
Ale jak to w demokracji każdy ma prawo do strajków to niech strajkują.
12.02.2024, 23:11
Słowem wstępu;
"ŻYWIĄ Y BRONIĄ".
Czyli Krwią i orężem
"Hasło ze sztandaru odnosi się do roli społecznej chłopów, którzy podczas pokoju swoją pracą zaopatrują społeczeństwo w żywność, a w czasie wojen bronią przed wrogiem."
I tak, historycznie odnosi się to do kosynierów lecz czy coś w tej kwestii się zmieniło przez te setki lat?
Nadal produkują dla nas żywność, walczyli i umierali za ojczyznę w trakcie dwóch wojen światowych.
Pochodzę ze wsi, tam się wychowalem i choć rolnictwo dziś wygląda zgoła inaczej ze względu na skok technologiczny, to jednak wiem jak ciężka jest to praca.
Jest to nasze bezpieczenstwo żywnościowe i należy to cenić ponad wszystko bo jeśli upadnie nasze lokalne rolnictwo to jaką cenę przyjdzie nam płacić za żywność sprowadzaną do kraju?
Rolnictwo jest obecnie w tragicznym miejscu a unijna polityka ciągnie je na dno. Zresztą nie tylko ten sektor gospodarki.
Te wszystkie drobne niedogodności to tak naprawdę nic w porównaniu do konsekwencji jakie niesie za sobą bankructwo gospodarstw.
To będzie cena jaką przyjdzie nam płacic.
Tu gdzie mieszkam nie ma dużych gospodarstw, są to w wiekszosci małe rodzinne gospodarki i sporo już upadło.
Dużo ziemi jest przejmowane przez deweloperów, tam gdzie kiedyś rosła pszenica czy ziemniaki dziś stoją osiedla.
Osobiście stoję murem za rolnikami, wiem o co walczą i jak bardzo należy to cenić.
"ŻYWIĄ Y BRONIĄ".
Czyli Krwią i orężem
"Hasło ze sztandaru odnosi się do roli społecznej chłopów, którzy podczas pokoju swoją pracą zaopatrują społeczeństwo w żywność, a w czasie wojen bronią przed wrogiem."
I tak, historycznie odnosi się to do kosynierów lecz czy coś w tej kwestii się zmieniło przez te setki lat?
Nadal produkują dla nas żywność, walczyli i umierali za ojczyznę w trakcie dwóch wojen światowych.
Pochodzę ze wsi, tam się wychowalem i choć rolnictwo dziś wygląda zgoła inaczej ze względu na skok technologiczny, to jednak wiem jak ciężka jest to praca.
Jest to nasze bezpieczenstwo żywnościowe i należy to cenić ponad wszystko bo jeśli upadnie nasze lokalne rolnictwo to jaką cenę przyjdzie nam płacić za żywność sprowadzaną do kraju?
Rolnictwo jest obecnie w tragicznym miejscu a unijna polityka ciągnie je na dno. Zresztą nie tylko ten sektor gospodarki.
Te wszystkie drobne niedogodności to tak naprawdę nic w porównaniu do konsekwencji jakie niesie za sobą bankructwo gospodarstw.
To będzie cena jaką przyjdzie nam płacic.
Tu gdzie mieszkam nie ma dużych gospodarstw, są to w wiekszosci małe rodzinne gospodarki i sporo już upadło.
Dużo ziemi jest przejmowane przez deweloperów, tam gdzie kiedyś rosła pszenica czy ziemniaki dziś stoją osiedla.
Osobiście stoję murem za rolnikami, wiem o co walczą i jak bardzo należy to cenić.
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
12.02.2024, 23:59
dobrze niech strajkuja, jak buraki jebane stolce i inne pedaly z UE rozpierdalaja ludziom biznesy po to zeby kilku ukrow brudasow sie wzbogacilo kosztem pracy wielu rodzin co zajmuja sie tym z pokolenia na pokolenie. tylko chujowo ze zwykli niezwiazani ze sprawa ludzie na tym cierpia, popieram to francuskie rozwiazanie, gdzie tam zaorali autostrde i gnojowe pod sejmem wylali, taki protest to ja rozumiem
sory za radykalny jezyk ale inaczej sie kurwa nie da.
sory za radykalny jezyk ale inaczej sie kurwa nie da.
ZAWSZE Z PAJKĄMI POŚRÓD PALONYCH DRZEW