Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Dziwne" zjawisko "
28.02.2023, 06:04
a To nie jest po prostu przez kaustyczność 3-cmc - wypalenie tego blatu ?. Bo wszelkie chlory, są w pizdu kaustyczne, co nieraz widać na kartach do kruszenia takiego typu tematu
JAKOŚ TRZEBA PCHAĆ TO ZJEBANE ŻYCIE, CO NIE ? MAIL DZIAŁA
28.02.2023, 08:28
DissoEnjoyer też zauważyłem coś takiego,że często na kartce jak się podkłada żeby kryształ się nie rozjebał po całym po pokoju to później ta kartka zmienia kolor na taki żółty w niektórych miejscach więc możesz mieć rację
28.02.2023, 12:53
DissoEnjoyer Myślę że masz rację i to przez kaustyczność. Na kartkach papieru na których się kruszyło np. nep-a, hex-en (ten prawdziwy, n-etylonorheksedron) czy 3-MMC nie widziałem nigdy takich żółtych plam, jak po 3-cmc, 4-cmc czy 4cl-pvp.
26.03.2023, 23:12
Dodatkowo cmc ma to do siebie ze jak jest powyżej 20c i na słońcu/świetle to potrafi się roztopić, niestabilne jest.
Sypnąłem kiedyś na etui od telefonu to mi po jakimś czasie obudowę od tel odbarwilo
Sypnąłem kiedyś na etui od telefonu to mi po jakimś czasie obudowę od tel odbarwilo
13.04.2023, 18:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.04.2023, 19:28 przez kot_kreskowy.)
Przypadek taki jak opisuje Dilleraaaa miałem również z 3cmc.
Też wyżarło mi blacik, z tym że to był kawałek blachy z jednej strony lakierowanej. No i raz się zajebałem w akcji i wysypałem temat zamiast na stronę czystą, to na tą z powłoką.
Z tym że to bardzo twarda powłoka, nieraz na niej fetę rozcierałem i wszystko git. Lecz gdy wysypana trójka poleżała tam jakąś dobę, to też taka ciemna plama - jakby "wypalone".
Zmyć tego za chuja nie szło, no i nie było to też wydrapane. Ewidentnie zaszła tam jakaś reakcja. Możliwe że chlor wchodzi w jakąś reakcję.
Blachę wyjebałem.
Ten analog hexa też był kiedyś na niej rozcierany to nic takiego po nim nie było, ale nie leżał tam tak długo.
Też wyżarło mi blacik, z tym że to był kawałek blachy z jednej strony lakierowanej. No i raz się zajebałem w akcji i wysypałem temat zamiast na stronę czystą, to na tą z powłoką.
Z tym że to bardzo twarda powłoka, nieraz na niej fetę rozcierałem i wszystko git. Lecz gdy wysypana trójka poleżała tam jakąś dobę, to też taka ciemna plama - jakby "wypalone".
Zmyć tego za chuja nie szło, no i nie było to też wydrapane. Ewidentnie zaszła tam jakaś reakcja. Możliwe że chlor wchodzi w jakąś reakcję.
Blachę wyjebałem.
Ten analog hexa też był kiedyś na niej rozcierany to nic takiego po nim nie było, ale nie leżał tam tak długo.
Metamorfoza