Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Nie zatrzymał się do kontroli - porzucił pojazd z narkotykami
13.08.2025, 22:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.08.2025, 23:13 przez włodzimierz.)
Nie zatrzymał się do policyjnej kontroli, uciekał, porzucił pojazd, w którym policjanci ujawnili narkotyki. Zatrzymany przez policjantów 26- latek odpowie za posiadanie narkotyków i niezatrzymanie do kontroli drogowej.
W dniu 11 sierpnia 2025 roku, około godziny 14:00, w miejscowości Udorpie, kierujący pojazdem marki Audi, 26-letni mieszkaniec powiatu bytowskiego, nie zatrzymał się do kontroli drogowej. Policjanci niezwłocznie podjęli pościg za pojazdem. Kierowca porzucił samochód i zbiegł z miejsca zdarzenia.
W toku prowadzonych czynności ustalono, że mężczyzna posiada aktywny zakaz prowadzenia pojazdów, a w jego samochodzie ujawniono środki odurzające.
Dzięki intensywnym działaniom poszukiwawczym funkcjonariusze zatrzymali podejrzanego. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i za popełnione przestępstwa odpowie przed sądem.
Policjanci z Komendy Powiatowej Policji w Bytowie przypominają, że niezatrzymanie się do kontroli drogowej jest poważnym przestępstwem zagrożonym karą pozbawienia wolności do 5 lat, a za posiadanie narkotyków grozi kara nawet do 3 lat więzienia.
źródło: https://pomorska.policja.gov.pl/pom/info...otyki.html
W dniu 11 sierpnia 2025 roku, około godziny 14:00, w miejscowości Udorpie, kierujący pojazdem marki Audi, 26-letni mieszkaniec powiatu bytowskiego, nie zatrzymał się do kontroli drogowej. Policjanci niezwłocznie podjęli pościg za pojazdem. Kierowca porzucił samochód i zbiegł z miejsca zdarzenia.
W toku prowadzonych czynności ustalono, że mężczyzna posiada aktywny zakaz prowadzenia pojazdów, a w jego samochodzie ujawniono środki odurzające.
Dzięki intensywnym działaniom poszukiwawczym funkcjonariusze zatrzymali podejrzanego. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i za popełnione przestępstwa odpowie przed sądem.
Policjanci z Komendy Powiatowej Policji w Bytowie przypominają, że niezatrzymanie się do kontroli drogowej jest poważnym przestępstwem zagrożonym karą pozbawienia wolności do 5 lat, a za posiadanie narkotyków grozi kara nawet do 3 lat więzienia.
źródło: https://pomorska.policja.gov.pl/pom/info...otyki.html
Ja jestem tym, który puka
13.08.2025, 22:45
Morał z tego taki, że trzeba ograniczać ilość przestępstw popełnianych w danej chwili do jednego... albo posiadanie dragów, albo jeżdżenia z zakazem prowadzenia.
13.08.2025, 22:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.08.2025, 22:48 przez włodzimierz.)
Konrad Curze mnie to w sumie śmieszy trochę, że niezatrzymanie się to do 5 lat, a narkotyki do 3
przecież napisałem, pomorska policja
nie wiem czy linki mogę dawać
(13.08.2025, 22:47)horsii napisał(a): a źródło?
przecież napisałem, pomorska policja
nie wiem czy linki mogę dawać
13.08.2025, 22:55
włodzimierz
Wychodzi na to, że to był jakiś detal, a nie pokaźne ilości, ergo niska szkodliwość czynu, bo szkodzi tylko sobie. Jednak chęć uniknięcia kontroli pojazdu naraża więcej osób.
Wychodzi na to, że to był jakiś detal, a nie pokaźne ilości, ergo niska szkodliwość czynu, bo szkodzi tylko sobie. Jednak chęć uniknięcia kontroli pojazdu naraża więcej osób.
13.08.2025, 23:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.08.2025, 23:11 przez włodzimierz.)
horsii
dobrze, następnym razem będę wstawiał
dobrze, następnym razem będę wstawiał
15.08.2025, 04:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.08.2025, 04:56 przez Metykatykot.)
(13.08.2025, 22:45)Konrad Curze napisał(a): Morał z tego taki, że trzeba ograniczać ilość przestępstw popełnianych w danej chwili do jednego... albo posiadanie dragów, albo jeżdżenia z zakazem prowadzenia.
Niektórzy to pierdolą oj tam oj tam

15.08.2025, 16:58
No ludzie są idiotami. Zwłąszcza przy poważniejszych przestępstwach zasada jest prosta: jedna nielegalna rzecz przy sobie / robiona w danym momencie. Łatwiej jest monitorować, czy rzeczywiście jest się ostrożnym. Zmniejszona szansa na przypał a jeśli już się wpadnie to jest szansa uniknięcia efektu domina i wykłądniczego zwiększenia wyroku / grzywny. Ech, ale jak widać, dość proste rozważenie ryzyka przekracza możliwości wielu osób.