Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Wpływ narkotyków na mózg *Korzystny/Niekorzystny*
04.06.2023, 10:07
(03.06.2023, 04:40)Beeniepatu napisał(a):C84Sgrzyby to jedne z lepszych katalizatorow psychodeli. Ale randka z nimi nie moze byc w ciemno. Takie spotkanie trzeba przygotowac. S&S sa kluczowe, bo grzyby potrawia przytloczyc a trip jest intensywny i dlugi. Jak bedziesz w dobrym nastroju, bez jakis sytuacji, ktora starasz sie rozwiazac w glowie, w fajnym miejscu - lono natury, ze zgrana ekipa, to czas spedzicie na smiechawie i podziwianiu kolorow. Otwarcie bodzce i ich odczuwanie to grzybowa magia. Ja osobiscie nigdy nie doswiadczylem zadnych rozkmin dotyczacych np. zrozumienia, ze jestem kims innym, i takie tam. Zaden psychodelik tak na mnie nie dziala. Byc moze dlatego, ze taki mam s&s, te trip w ta strone nie pojdzie
Kiedyś na hypka wrzucałem publikacje które dawały o wiele większy dystans do grzybów czy innych psychodelików
Warto też wspomnieć, że serotonina też jest odpowiedzialna za powstawanie stresu itd.
Ja nie mówię "nie próbuj" ja mówię przemysł temat, bo większość substancji psychoaktywnych moze zadziałać dobrze a może zadziałać źle. A często może wszystko przyjsc z czasem (np negatywne odczucia).
Warto też dodać, ze zwiększona ilość serotoniny źle działa na serce i układ krwionośny.
04.06.2023, 10:22
Lukas1985 to jest oczywista sprawa, bo dotyczy wszelkiego rodzaju substancji psychoaktywnych. Zwlaszcza przy ich nadmiernym i dlugoterminowym stosowaniu.
Warte zaznaczenia jest, ze grzyby psylocybinowe (a ja o takich mowie) stanowia najrzadszy powod koniecznej naglej pomocy lekarskiej / hospitalizacji. Co jednoczesnie pokazuje, ze wciaz sa przypadki koniecznosci takiej pomocy
Warte zaznaczenia jest, ze grzyby psylocybinowe (a ja o takich mowie) stanowia najrzadszy powod koniecznej naglej pomocy lekarskiej / hospitalizacji. Co jednoczesnie pokazuje, ze wciaz sa przypadki koniecznosci takiej pomocy
YOUR ATTORNEY
04.06.2023, 21:28
jak sie przesadzi z amanitką to można zostać człowiekiem lasu jak Sokrates z yt
10.07.2023, 13:10
DLACZEGO "JAGODY LEŚNE" SĄ TAK POTĘŻNE PODCZAS UZDRAWIANIA?
Komórki mózgu i układu nerwowego są najwyższymi ośrodkami energetycznymi w Twoim ciele.
Czy wiesz, że neurony wymagają więcej energii niż typowa komórka?
W swojej praktyce klinicznej dr Robert Morse odniósł sukces w regeneracji nerwów u pacjentów na diecie całkowicie owocowej, ale zauważył, że takich samych rezultatów już nie można osiągnąć na diecie surowych lub gotowanych warzyw.
Jaka jest różnica?
Regeneracja wymaga energii, ale nie takiej, którą mierzy się kaloriami.
„Zauważyliśmy, że MÓZG I OŚRODKI NERWOWE CIAŁA ZAWIERAJĄ TKANKI O NAJWIĘKSZEJ ENERGII LUB ELEKTRYCZNOŚCI, JAKIE MAMY.
Odkryliśmy, że OWOCE MAJĄ NAJWYŻSZĄ ENERGIĘ ELEKTRYCZNĄ ZE WSZYSTKICH POKARMÓW. Woltomierze i mierniki elektromagnetyczne mogą mierzyć tę energię.
Moje własne badania kliniczne wykazały, że OWOCE REGENERUJĄ MÓZG I TKANKĘ NERWOWĄ ”. - Dr. Robert Morse
JAGODY SĄ NAJLEPSZYMI OWOCAMI DO NAPRAWY I REGENERACJI UKŁADU NERWOWEGO! Są najwyższą formą energii elektrycznej (paliwa) dla organizmu człowieka.
„Pole badań magnetyczno-elektrycznych udawania, że ludzkie ciało jest istotą elektryczną, a nasze zdrowie (siła i wytrzymałość) zależy od prądów energetycznych przepływających przez ciało”. - George S. White, lekarz medycyny
Jagody w postaci surowej (bez obróbki cieplnej) na tle wszystkich owoców są szczególnie wyróżnione, ponieważ najlepiej regenerują gruczoły i mózg!
Pozostałe owoce jagodowe, a także cytrusy, melony, arbuzy, jabłka winogrona, itd. również będą bardzo wspierać organizm, oczyszczać go, nawadniać, odżywiać, energetyzować, działać regeneracyjnie, pomagać w usuwaniu stanów zapalnych i stagnacji.
Owoce i świeżo wyciskane soki powinno spożywać się na czczo. A także nie łączyć z białkami i tłuszczami, ponieważ jest to jedno z gorszych połączeń.
Warto także nauczyć się jeść wszelakie owoce rozdzielnie, delektować się ich smakiem z pojedyncza 🙂
10.07.2023, 13:44
poradniki z chińskiej medycyny ludowej, chuj że samo słońce, a nawet odległe od nas setki milionów lat pulsary mogą być źródłem takiej energii, to wszystko dzięki jagodziankom hahahah
pseudonauka
pseudonauka
10.07.2023, 13:46
Ogółem według ajurwedy, nie powinno się jeść owoców tuż po posiłku powinny być co najmniej pół godzinne odstępy, to samo tyczy się wody, powinna być pita przed posiłkiem bądź po posiłku również z pół godzinnym odstępem. Woda powinna być letnia bądź nawet ciepła. Na czczo powinno sié pić ciepłą wodę
25.12.2024, 13:19
Z tą wodą to racja i nie tyczy się to tylko owoców, ale też jajek. I faktycznie nie jest to mit sam na sobie sprawdziłem jeśli chodzi o jajka. Po spożyciu jajecznicy napiłem się zimnej wody i możecie domyślić się co było później. Oczywiście nie jest to żaden wyznacznik, że każdemu coś będzie po takiej mieszance.
25.12.2024, 14:10
(10.07.2023, 13:46)RaeminGhos napisał(a): Na czczo powinno sié pić ciepłą wodę
Hmmm, ciekawe jak pili ciepłą wodę zanim wynaleziono coś takiego jak ogień?🤔
Trzeba ich zjebać, ze chlali prosto ze strumienia
Ostatnie czego chcę jak wstaję to ciepła woda w mordzie.
Tylko zimna, najlepiej z lodówki ❤️
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
pijesz zimną wodę z rana z lodówki? naczczo? hmm...
https://kobieta.onet.pl/zdrowie/dlaczego...dy/16txgzh
Zimna woda spowalnia trawienie
Zgodnie z medycyną ajurwedyjską, picie zimnej wody prowadzi do zaburzenia równowagi wewnętrznej i spowalnia trawienie. Jest to spowodowane faktem, że organizm potrzebuje wtedy dodatkowej energii, aby przywrócić optymalną temperaturę ciała. Podobne działanie zostało potwierdzone przed medycynę Zachodu. Schłodzone napoje prowadzą do kurczenia się naczyń krwionośnych i ograniczają wchłanianie składników odżywczych w procesie trawienia. Co więcej, [b]picie zimnej wody tuż po posiłku[/b] upośledza zdolność organizmu do rozkładania tłuszczów. Po kontakcie z lodowatym płynem spożywany pokarm twardnieje, a jelita kurczą się, co może dodatkowo prowadzić do zaparć. Dlatego lepiej nie wpijać schłodzonego napoju wcześniej niż pół godziny od obiadu.
Zimna woda pogłębia objawy chorobowe
W jednym z badań ukazano, że [b]picie zimnej wody w czasie przeziębienia[/b] może pogłębiać objawy chorobowe. Sprawia bowiem, że śluz w drogach oddechowych staje się gęstszy, co może utrudniać oddychanie. Dla porównania, picie rosołu czy gorącej wody ułatwia przepływ powietrza przez drogi oddechowe. Picie zimnych napojów jest niezalecane także u osób z achalazją, czyli chorobą, która utrudnia połykanie pokarmów – może pogarszać dolegliwości u chorych. Z kolei ciepłe płyny ułatwiają pacjentom przełykanie. Natomiast [b]picie zimnej wody przez osoby cierpiące na astmę[/b] prowadzić może do skurczu oskrzeli oraz trudności z oddychaniem.
Picie lodowatej wody może wywołać ból głowy
W analizie przeprowadzonej w 2011 r. dowiedziono, że picie zimnej wody może prowadzić do bólów głowy. Prawie 8 proc. uczestników badania doświadczyło takich objawów po spożyciu 150 ml lodowatego płynu przez słomkę. Co więcej, osoby z tendencją do migren po wypiciu schodzonego napoju cierpiały na ból głowy dwukrotnie częściej niż te, które nie miały skłonności do tej dolegliwości.
Lodowata woda a funkcje organów
Picie zimnej wody stymuluje nerw błędny, odpowiedzialny za kontrolę procesów niezbędnych do utrzymania człowieka przy życiu. Takie działanie prowadzi do spowolnionego bicia serca. Kolejnym organem, na który negatywnie oddziałuje picie zimnej wody, jest śledziona. Jej prawidłowe działanie warunkuje zwalczanie infekcji. Aby zachować odpowiednie funkcje, narząd ten potrzebuje umiarkowanej temperatury.
Optymalna temperatura wody, czyli jaka?
Skoro picie lodowatej wody niesie niekorzystne dla organizmu konsekwencje, jaką temperaturę najlepiej wybrać? Podpowiedzią może być badanie przeprowadzone w 2013 r., analizujące skutki spożywania napojów o różnych temperaturach. W eksperymencie uczestniczyły osoby odwodnione po lekkich ćwiczeniach i znajdujące się w gorącym pokoju. Jak dowiedli badacze, temperatura wypijanej wody wpłynęła na ilość wydzielanego przez nie potu oraz na to, jak dużo płynów przyjmowały. [b]Optymalną temperaturą płynów[/b] okazało się 16 st. C. Ta grupa uczestników piła więcej i mniej się pociła. Badacze stwierdzili, że jest najlepszy sposób na nawodnienie organizmu przy umiarkowanym wysiłku.
https://kobieta.onet.pl/zdrowie/dlaczego...dy/16txgzh
Zimna woda spowalnia trawienie
Zgodnie z medycyną ajurwedyjską, picie zimnej wody prowadzi do zaburzenia równowagi wewnętrznej i spowalnia trawienie. Jest to spowodowane faktem, że organizm potrzebuje wtedy dodatkowej energii, aby przywrócić optymalną temperaturę ciała. Podobne działanie zostało potwierdzone przed medycynę Zachodu. Schłodzone napoje prowadzą do kurczenia się naczyń krwionośnych i ograniczają wchłanianie składników odżywczych w procesie trawienia. Co więcej, [b]picie zimnej wody tuż po posiłku[/b] upośledza zdolność organizmu do rozkładania tłuszczów. Po kontakcie z lodowatym płynem spożywany pokarm twardnieje, a jelita kurczą się, co może dodatkowo prowadzić do zaparć. Dlatego lepiej nie wpijać schłodzonego napoju wcześniej niż pół godziny od obiadu.
Zimna woda pogłębia objawy chorobowe
W jednym z badań ukazano, że [b]picie zimnej wody w czasie przeziębienia[/b] może pogłębiać objawy chorobowe. Sprawia bowiem, że śluz w drogach oddechowych staje się gęstszy, co może utrudniać oddychanie. Dla porównania, picie rosołu czy gorącej wody ułatwia przepływ powietrza przez drogi oddechowe. Picie zimnych napojów jest niezalecane także u osób z achalazją, czyli chorobą, która utrudnia połykanie pokarmów – może pogarszać dolegliwości u chorych. Z kolei ciepłe płyny ułatwiają pacjentom przełykanie. Natomiast [b]picie zimnej wody przez osoby cierpiące na astmę[/b] prowadzić może do skurczu oskrzeli oraz trudności z oddychaniem.
Picie lodowatej wody może wywołać ból głowy
W analizie przeprowadzonej w 2011 r. dowiedziono, że picie zimnej wody może prowadzić do bólów głowy. Prawie 8 proc. uczestników badania doświadczyło takich objawów po spożyciu 150 ml lodowatego płynu przez słomkę. Co więcej, osoby z tendencją do migren po wypiciu schodzonego napoju cierpiały na ból głowy dwukrotnie częściej niż te, które nie miały skłonności do tej dolegliwości.
Lodowata woda a funkcje organów
Picie zimnej wody stymuluje nerw błędny, odpowiedzialny za kontrolę procesów niezbędnych do utrzymania człowieka przy życiu. Takie działanie prowadzi do spowolnionego bicia serca. Kolejnym organem, na który negatywnie oddziałuje picie zimnej wody, jest śledziona. Jej prawidłowe działanie warunkuje zwalczanie infekcji. Aby zachować odpowiednie funkcje, narząd ten potrzebuje umiarkowanej temperatury.
Optymalna temperatura wody, czyli jaka?
Skoro picie lodowatej wody niesie niekorzystne dla organizmu konsekwencje, jaką temperaturę najlepiej wybrać? Podpowiedzią może być badanie przeprowadzone w 2013 r., analizujące skutki spożywania napojów o różnych temperaturach. W eksperymencie uczestniczyły osoby odwodnione po lekkich ćwiczeniach i znajdujące się w gorącym pokoju. Jak dowiedli badacze, temperatura wypijanej wody wpłynęła na ilość wydzielanego przez nie potu oraz na to, jak dużo płynów przyjmowały. [b]Optymalną temperaturą płynów[/b] okazało się 16 st. C. Ta grupa uczestników piła więcej i mniej się pociła. Badacze stwierdzili, że jest najlepszy sposób na nawodnienie organizmu przy umiarkowanym wysiłku.
mrrrrau