Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Hemantane <<< Czy chcielibyście tą molekułę na rynku?
04.11.2024, 06:25
Hemantane
Potencjalny Nowy Gracz w Świecie Substancji Psychotropowych
Hemantane, znany również jako hymantane lub N-(2-adamantyl)hexametylenoimina, jest eksperymentalnym środkiem przeciwparkinsonowskim z grupy adamantanów. Choć nie został wprowadzony na rynek, był badany w Rosji jako potencjalny lek o różnych mechanizmach działania, które mogą przynieść obiecujące efekty zarówno w terapii neurologicznej, jak i w zastosowaniach psychotropowych.
Kluczowe Właściwości Chemiczne
Potencjalne Mechanizmy Działania
Potencjalne Efekty Psychotropowe
Dzięki złożonemu mechanizmowi działania, hemantane może wykazywać interesujące właściwości psychotropowe. Wstępne badania sugerują, że jego działanie modulujące na układ dopaminergiczny i serotoninergiczny w obrębie prążkowia (striatum) może wpływać na poprawę nastroju, redukcję niepokoju oraz stymulowanie funkcji poznawczych. To sprawia, że hemantane potencjalnie mógłby znaleźć zastosowanie w terapii zaburzeń depresyjnych, lękowych czy w wspomaganiu funkcji poznawczych.
Podobieństwa do Innych Związków
Hemantane wykazuje pewne podobieństwa do innych środków z grupy adamantanów, takich jak amantadyna i memantyna, które również działają jako antagoniści receptora NMDA i wykazują aktywność wobec receptorów sigma. Te związki są stosowane w leczeniu chorób neurodegeneracyjnych, co wskazuje, że hemantane mógłby również znaleźć zastosowanie jako lek wspomagający terapię takich schorzeń.
Czy Hemantane Mógłby Być Dla Was Interesujący?
Biorąc pod uwagę unikalne właściwości hemantane, wydaje się, że ma on duży potencjał do zastosowań terapeutycznych oraz być może do zastosowań psychotropowych. Gdybyście byli zainteresowani jego wprowadzeniem do oferty, mogłoby to być interesującym uzupełnieniem dla osób poszukujących nowych środków wspomagających funkcje poznawcze i regulujących nastrój.
Hemantane jako substancja badawcza mógłby zainteresować zarówno badaczy zajmujących się nowymi terapiami, jak i osoby poszukujące alternatywnych środków do poprawy funkcji kognitywnych czy wspierania zdrowia psychicznego.
Uwaga z powodu wrogich działań
główna strona PacLab nie działa.
Znajdziecie nas na Archety
Potencjalny Nowy Gracz w Świecie Substancji Psychotropowych
Hemantane, znany również jako hymantane lub N-(2-adamantyl)hexametylenoimina, jest eksperymentalnym środkiem przeciwparkinsonowskim z grupy adamantanów. Choć nie został wprowadzony na rynek, był badany w Rosji jako potencjalny lek o różnych mechanizmach działania, które mogą przynieść obiecujące efekty zarówno w terapii neurologicznej, jak i w zastosowaniach psychotropowych.
Kluczowe Właściwości Chemiczne
- Nazwa IUPAC: N-(2-Adamantyl)hexametylenoimina
- Wzór chemiczny: C₁₆H₂₇N
- Masa molowa: 233,399 g/mol
Potencjalne Mechanizmy Działania
- Antagonista Receptora NMDA: Hemantane działa jako niskiego powinowactwa, niekonkurencyjny antagonista receptora NMDA. Receptory te odgrywają kluczową rolę w regulacji sygnałów pobudzeniowych w mózgu, a ich blokada może prowadzić do zmniejszenia ekscytotoksyczności, która jest zaangażowana w schorzenia neurodegeneracyjne, takie jak choroba Parkinsona. Dzięki temu, hemantane może działać ochronnie na komórki nerwowe, co otwiera perspektywy dla jego zastosowań w neurologii.
- Inhibitor MAO-B: Badania sugerują, że hemantane może selektywnie hamować enzym MAO-B, który rozkłada dopaminę w mózgu. Dzięki temu, może zwiększać poziom dopaminy, co jest kluczowe dla osób cierpiących na schorzenia z niedoborem tego neuroprzekaźnika, jak choroba Parkinsona.
- Agonista Receptorów Sigma: Hemantane prawdopodobnie działa również jako agonista receptorów sigma, co może być związane z jego wpływem na układ dopaminergiczny. Receptory sigma są coraz bardziej badane pod kątem ich roli w modulacji nastroju, odczuwaniu bólu oraz potencjalnych efektów psychotropowych.
Potencjalne Efekty Psychotropowe
Dzięki złożonemu mechanizmowi działania, hemantane może wykazywać interesujące właściwości psychotropowe. Wstępne badania sugerują, że jego działanie modulujące na układ dopaminergiczny i serotoninergiczny w obrębie prążkowia (striatum) może wpływać na poprawę nastroju, redukcję niepokoju oraz stymulowanie funkcji poznawczych. To sprawia, że hemantane potencjalnie mógłby znaleźć zastosowanie w terapii zaburzeń depresyjnych, lękowych czy w wspomaganiu funkcji poznawczych.
Podobieństwa do Innych Związków
Hemantane wykazuje pewne podobieństwa do innych środków z grupy adamantanów, takich jak amantadyna i memantyna, które również działają jako antagoniści receptora NMDA i wykazują aktywność wobec receptorów sigma. Te związki są stosowane w leczeniu chorób neurodegeneracyjnych, co wskazuje, że hemantane mógłby również znaleźć zastosowanie jako lek wspomagający terapię takich schorzeń.
Czy Hemantane Mógłby Być Dla Was Interesujący?
Biorąc pod uwagę unikalne właściwości hemantane, wydaje się, że ma on duży potencjał do zastosowań terapeutycznych oraz być może do zastosowań psychotropowych. Gdybyście byli zainteresowani jego wprowadzeniem do oferty, mogłoby to być interesującym uzupełnieniem dla osób poszukujących nowych środków wspomagających funkcje poznawcze i regulujących nastrój.
Hemantane jako substancja badawcza mógłby zainteresować zarówno badaczy zajmujących się nowymi terapiami, jak i osoby poszukujące alternatywnych środków do poprawy funkcji kognitywnych czy wspierania zdrowia psychicznego.
Uwaga z powodu wrogich działań
główna strona PacLab nie działa.
Znajdziecie nas na Archety
04.11.2024, 07:49
(04.11.2024, 06:25)PacLab napisał(a): ...
Co on pierdoli...
Nie uwierzycie ale ja do regulacji nastroju często wykorzystuję...uwaga!...trzymajcie się krzesła bo jebnie...
... spacer😎
Zapewniam że to najlepszy regulator nastroju.
Swoją drogą, gdyby to miałoby być takie zajebiste to już dawno trwałyby badania w różnych państwach.
Nie znamy również skutków ubocznych działania tego wynalazku.
A im bardziej złożony proces działania tym bardziej rozregulowany nasz organizm.
Auwiderzein 🙋
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
04.11.2024, 08:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.11.2024, 08:15 przez hulerkfow23.)
PacLab może skupcie się na takich związkach, które mają jakąkolwiek historie przyjmowania przez ludzi. Znalazłem jakieś artykuły typowo naukowe gdzie przeprowadzono taki EKSPERYMENT na szczurach.
Bez zbędnego pierdolenia szczury przeżyły, a działanie spełniło oczekiwania przy dawkach 10-40mg/kg masy ciała.
Według mnie za mało jest danych, żeby to wprowadzać, ale może ktoś chce się pobawić w szalonego naukowca i poeksperymentować na sobie. Raczej nikt nie umrze, ale też raczej się nie naćpa. Ja osobiście nie jestem przekonany.
Teraz znalazłem artykuły mówiące o dawkach 10-20mg/kg masy ciała. Informacje są niespójne, a dawka przy której ten związek w ogóle pokazuje swój potencjał dosyć wysoka.
Bez zbędnego pierdolenia szczury przeżyły, a działanie spełniło oczekiwania przy dawkach 10-40mg/kg masy ciała.
Według mnie za mało jest danych, żeby to wprowadzać, ale może ktoś chce się pobawić w szalonego naukowca i poeksperymentować na sobie. Raczej nikt nie umrze, ale też raczej się nie naćpa. Ja osobiście nie jestem przekonany.
Teraz znalazłem artykuły mówiące o dawkach 10-20mg/kg masy ciała. Informacje są niespójne, a dawka przy której ten związek w ogóle pokazuje swój potencjał dosyć wysoka.
Test