Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Krypto płatności, czy da się bezpieczniej?
23.05.2025, 21:49
Żyjemy w czasach, gdzie każdy ruch Twoich cyfrowych pieniędzy zostawia ślad – a większość ludzi nawet nie zdaje sobie z tego sprawy. Korzystając z giełd KYC takich jak Binance, podpisujesz się pod każdą transakcją. Nie dosłownie, ale metadane nie kłamią.
Chcesz zyskać prywatność? Zrobić to legalnie, ale świadomie? Dobrze trafiłeś. Pokażę Ci, jak krok po kroku uwolnić swoje kryptowaluty z łańcucha powiązań.
Etap 1: Przejście przez most
Założenie wstępne: Masz już środki na swoim koncie Binance.
Plan: Wymienimy je na Monero (XMR) – kryptowalutę stworzoną z myślą o prywatności – za pomocą FixedFloat: zdecentralizowanej wymieniarki bez rejestracji.
Instrukcja:
Dlaczego Monero?
Monero to kryptowaluta stworzona z myślą o prywatności. W przeciwieństwie do Bitcoina, wszystkie transakcje są domyślnie ukryte – kwoty, adresy, odbiorcy, wszystko.
Portfel Monero GUI – dwie opcje:
Kiedy pobierzesz oficjalny portfel Monero GUI z https://www.getmonero.org, masz dwie opcje:
Etap 3: Gotowe. I co dalej?
Masz Monero. Masz spokój. Teraz możesz:
Prywatność to nie przestępstwo. To Twoje prawo.
PS. nie przelewajcie dużych kwot naraz (grozi to blokadą na binance) używajcie VPN. o VPN'ach które są dobre a które sprzedajne będzie niebawem kolejny POST.
Chcesz zyskać prywatność? Zrobić to legalnie, ale świadomie? Dobrze trafiłeś. Pokażę Ci, jak krok po kroku uwolnić swoje kryptowaluty z łańcucha powiązań.
Etap 1: Przejście przez most
Założenie wstępne: Masz już środki na swoim koncie Binance.
Plan: Wymienimy je na Monero (XMR) – kryptowalutę stworzoną z myślą o prywatności – za pomocą FixedFloat: zdecentralizowanej wymieniarki bez rejestracji.
Instrukcja:
- Wejdź na stronę: https://www.fixedfloat.com (nie rejestruj się nie ma potrzeby)
- Ustaw wymianę:
- Z: USDT (lub innej kryptowaluty, którą masz na Binance)
- Na: XMR
- Z: USDT (lub innej kryptowaluty, którą masz na Binance)
- Wprowadź kwotę oraz adres swojego portfela Monero.
- FixedFloat wygeneruje Ci adres USDT, na który musisz wysłać środki.
- Przejdź do Binance → „Wypłata krypto” → wybierz USDT → wklej adres z FixedFloat → zaznacz, że „wysyłasz do siebie”.
- Po kilku minutach Twoje środki pojawią się na portfelu Monero – już bez odcisku palca z Binance.
Dlaczego Monero?
Monero to kryptowaluta stworzona z myślą o prywatności. W przeciwieństwie do Bitcoina, wszystkie transakcje są domyślnie ukryte – kwoty, adresy, odbiorcy, wszystko.
Portfel Monero GUI – dwie opcje:
Kiedy pobierzesz oficjalny portfel Monero GUI z https://www.getmonero.org, masz dwie opcje:
- Pełny węzeł (Full node) – ściągasz cały blockchain (~150 GB). Maksymalna prywatność i niezależność, ale potrzebujesz sporo miejsca i czasu.
- Zdalny węzeł (Remote node) – nie pobierasz blockchaina, portfel łączy się z istniejącym węzłem Monero online. To szybsze, lżejsze i wygodniejsze, choć teoretycznie nieco mniej prywatne (bo zewnętrzny węzeł widzi czas Twojego zapytania).
Etap 3: Gotowe. I co dalej?
Masz Monero. Masz spokój. Teraz możesz:
- płacić bez śladów
- trzymać środki bez obaw, że ktoś je analizuje,
- wymieniać je później z powrotem na inne krypto, jeśli zechcesz.
Prywatność to nie przestępstwo. To Twoje prawo.
PS. nie przelewajcie dużych kwot naraz (grozi to blokadą na binance) używajcie VPN. o VPN'ach które są dobre a które sprzedajne będzie niebawem kolejny POST.
27.05.2025, 01:07
Pomijając już kwestię poradnika, który notabene każdy powinien przeczytać i się zastosować (o ile nie znacie innych sposobów, które macie pewność, że działają).
To od początku, od kiedy zacząłem interesować się tematem vendorów w clearnecie... Chodziło mi po głowie jedno pytanie.
Które w sumie zapomniałem zadać, więc zrobię to teraz.
Dlaczego wszyscy, a przynajmniej większość vendorów oferuje i preferuje płatności w szpiegowalucie? (BTC)
Ja rozumiem, że vendorów stać, żeby wszystkie te środki dobrze pomiksować, wyprać i bez żadnego ryzyka zamienić na gotówkę...
Ale nam jako kupującym płacenie za pomocą bitcoina drastycznie uderza w anonimowość (którą każdy rozsądny stara się trzymać na najwyższym poziomie).
To od początku, od kiedy zacząłem interesować się tematem vendorów w clearnecie... Chodziło mi po głowie jedno pytanie.
Które w sumie zapomniałem zadać, więc zrobię to teraz.
Dlaczego wszyscy, a przynajmniej większość vendorów oferuje i preferuje płatności w szpiegowalucie? (BTC)
Ja rozumiem, że vendorów stać, żeby wszystkie te środki dobrze pomiksować, wyprać i bez żadnego ryzyka zamienić na gotówkę...
Ale nam jako kupującym płacenie za pomocą bitcoina drastycznie uderza w anonimowość (którą każdy rozsądny stara się trzymać na najwyższym poziomie).
27.05.2025, 18:27
Najlepsza kryptowaluta to zawsze będzie Monero (XMR), każdy ją może wybrać jeśli chce do płatności, tylko od kupującego to zależy czym chce płacić, większość ludzi płaci w BTC bo to dla niektórych i tak cud że uda mu się krypto ogarnąć. Wszystkie kryptowaluty są śledzone prócz Monero która nie pozostawia śladów. Jeżeli nie robisz nic przez gięłdę kyc a kupiłeś w bitomacie to też praktycznie nie ma śladów że ty to ty. Ważne by adresy nie miały żadnego powiązania. Możesz użyć fixedflout do konwersji na inne krypto, tym zatrzesz również lekko ślad ale nie tak jak przy konwersji do XMR.