Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Zatrzymano narkotyki warte ponad 12 mln zł
28.01.2025, 19:58
Zatrzymano narkotyki warte ponad 12 mln zł
.
.
.
.
.
Efektem wspólnych działań Nadodrzańskiego Oddziału Straży Granicznej, poznańskiej policji i dolnośląskiej KAS było udaremnienie przemytu z Europy Zachodniej do Polski 277 kg marihuany oraz 16 tys. butelek wina bez wymaganych dokumentów. Do sprawy zatrzymano 3 osoby. Narkotyki były ukryte w specjalnych skrytkach wewnątrz palet przewożonych samochodem ciężarowym. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonego narkotyków i wina to ponad 12 mln zł. Śledztwo nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Funkcjonariusze Nadodrzańskiego Oddziału Straży Granicznej z Placówki w Zgorzelcu wspólnie z policjantami z Wydziału do walki z Przestępczością Narkotykową KWP w Poznaniu i dolnośląską Krajową Administracją Skarbową 18 stycznia przeprowadzili działania w rejonie byłego przejścia granicznego w Jędrzychowicach.
Efektem wspólnej akcji było zatrzymanie 3 osób w sprawie przemytu z Europy Zachodniej do Polski 277 kilogramów marihuany. Funkcjonariusze zatrzymali i skontrolowali wytypowany samochód ciężarowy, który w części ładunkowej przewoził 20 palet z 16 tys. butelek wina bez wymaganych dokumentów.Wewnątrz kilku palet z winami funkcjonariusze znaleźli skrytki wypełnione workami z marihuaną o szacunkowej wartości ponad 12 milionów złotych. Zatrzymano dwóch kierowców, którzy usłyszeli zarzuty dotyczące przemytu i posiadania znacznych ilości narkotyków oraz zarzuty z kodeksu karno-skarbowego. Na wniosek Prokuratury Okręgowej w Poznaniu sąd zastosował wobec nich tymczasowy areszt.
Dodatkowo 20 stycznia policjanci zatrzymali na terenie Grodziska Wielkopolskiego właściciela pojazdu ciężarowego. Także ten mężczyzna usłyszał zarzut przemytu narkotyków i trafił do tymczasowego aresztu.
Za próbę przemytu takiej ilości narkotyków zatrzymanym mężczyznom grozi kara do 20 lat więzienia.źródło: https://www.zgorzelec.info/news/28964
mrrrrau

28.01.2025, 20:13
Zawsze zastanawiało mnie, po co przemycać coś, co można wyprodukować, a w tym przypadku raczej wyhodować na miejscu. I to tyczy się też wszelkich bk a tym bardziej alkoholu.
Rozumiem przemycanie koksu, ale marihunaen? A komu to potrzebne?
Szczególnie w czasach kiedy za 150 zł i 15 minutach poświęconych na wizytę u lekarza w klinice konopnej możesz dostać to legalnie i mając pewność, że nie jest czymś "dociążane".
Rozumiem przemycanie koksu, ale marihunaen? A komu to potrzebne?
Szczególnie w czasach kiedy za 150 zł i 15 minutach poświęconych na wizytę u lekarza w klinice konopnej możesz dostać to legalnie i mając pewność, że nie jest czymś "dociążane".
Znam się na rozkładaniu białek jak enzym
28.01.2025, 20:39
M7G9O
Mogę się nie znać i generalnie pierdolić 3 po 3, jednak wydaje mi się, że hodowla takich wielkich ilości bardziej opłaci się np w takiej ciepłej Hiszpanii biorąc pod uwagę koszty, a i pewnie też mniejszy przypał biorąc pod uwagę potrzebne rozmiary plantacji, bo to, że taka Hiszpania w środku swego terytorium jest po prostu bezludziem to chyba nie trzeba nikomu przedstawiać?
Mogę się nie znać i generalnie pierdolić 3 po 3, jednak wydaje mi się, że hodowla takich wielkich ilości bardziej opłaci się np w takiej ciepłej Hiszpanii biorąc pod uwagę koszty, a i pewnie też mniejszy przypał biorąc pod uwagę potrzebne rozmiary plantacji, bo to, że taka Hiszpania w środku swego terytorium jest po prostu bezludziem to chyba nie trzeba nikomu przedstawiać?
NIE dla OPIO !!!
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
#Pudzilla#Ferdzio#ktonastępny?
28.01.2025, 20:45
kot_kreskowy
Ja też się nie znam i to tylko moje domysły, ale odpowiadając.
Koszty samej produkcji może faktycznie byłyby mniejsze. Ale dodajmy teraz kwestie zapakowania tego do przemytu, zatrudnienia ludzi do jego wykonania i całej pozostałej logistyki... Nie wiem, czy nie wyszłoby na zero albo nawet na minus.
Szczególnie że w tym przypadku ryzykują utratą towaru wartego kilkanaście milionów złotych na jednym przerzucie.
Ja też się nie znam i to tylko moje domysły, ale odpowiadając.
Koszty samej produkcji może faktycznie byłyby mniejsze. Ale dodajmy teraz kwestie zapakowania tego do przemytu, zatrudnienia ludzi do jego wykonania i całej pozostałej logistyki... Nie wiem, czy nie wyszłoby na zero albo nawet na minus.
Szczególnie że w tym przypadku ryzykują utratą towaru wartego kilkanaście milionów złotych na jednym przerzucie.
Znam się na rozkładaniu białek jak enzym
28.01.2025, 21:45
KLIMAT... polska ma dobry...
ale inne kraje maja lepszy...
lepszy klimat... większe topy... więcej topów... mocniejszy top...
ale inne kraje maja lepszy...
lepszy klimat... większe topy... więcej topów... mocniejszy top...

mrrrrau

29.01.2025, 02:50
Kurwa mój gołąb wpadł ! nie będzie imprezy.

Nie było żadnych ciastek, więc kupiłem zaprawę murarską !
01.02.2025, 20:48
Nie ma to jak chować trawe w nielegalnie przewożonym winie.