Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Pentedron
No, a jak do NEPa porównasz? NEPa próbowałem, a pentedronu nie. NEP nawet spoko był w działaniu i wydaje mi się, że jest lepszy w działaniu od pentka i odrobinę serotoniny w tle się dało poczuć w tym nawet i przy tym jest lepszy, bardziej wyważony w działaniu od hexenu ponoć. NEP z tych trzech stymulantów w opiniach zazwyczaj uchodzi za najlepszy, a hex za najgorszy.
04.12.2025, 02:49
Na moją wiedzę NEP pod względem działania jest silniejszym pentendronem (koniec końców NEPa struktura chemiczna bazuje na cząsteczce pentendronu.
Lukas1985
No, a jak do NEPa porównasz? NEPa próbowałem, a pentedronu nie. NEP nawet spoko był w działaniu i wydaje mi się, że jest lepszy w działaniu od pentka i odrobinę serotoniny w tle się dało poczuć w tym nawet i przy tym jest lepszy, bardziej wyważony w działaniu od hexenu ponoć. NEP z tych trzech stymulantów w opiniach zazwyczaj uchodzi za najlepszy, a hex za najgorszy.
No, że silniejszy to jedno, ale działanie też trochę inne i nie jest to po prostu silniejszy pentedron, a coś więcej. To nie po prostu silniejszy NEP, a substancja dość podobna, ale jednak się nadal sporo różni i to nie tylko mocą. To jest jednak inna substancja, bo co prawda ma tylko dodaną grupę n-etylową zamiast n-metylowej i wygląda to po prostu jak silniejszy pentedron, ale wbrew pozorom to nie tylko różnica w mocy, ale też w działaniu.
(04.12.2025, 02:49)Konrad Curze napisał(a): Na moją wiedzę NEP pod względem działania jest silniejszym pentendronem (koniec końców NEPa struktura chemiczna bazuje na cząsteczce pentendronu.
No, że silniejszy to jedno, ale działanie też trochę inne i nie jest to po prostu silniejszy pentedron, a coś więcej. To nie po prostu silniejszy NEP, a substancja dość podobna, ale jednak się nadal sporo różni i to nie tylko mocą. To jest jednak inna substancja, bo co prawda ma tylko dodaną grupę n-etylową zamiast n-metylowej i wygląda to po prostu jak silniejszy pentedron, ale wbrew pozorom to nie tylko różnica w mocy, ale też w działaniu.
11 godzin(y) temu
(04.12.2025, 11:25)Bortak42 napisał(a): Lukas1985
Trzeba być naprawdę hipersmakoszem, żeby odczuć różnice między nep-em albo hexem. Różnica między pentem / hexem (tym metylowym) jest nieznaczna tak samo jak między nep-em a n-etylhexem. Coś tam odczujecie na zasadzie mniej/wiecej telepania, mniej / więcej serotoniny itd ale przy 3-4-5 wrzucie w każdym wypadku pozostaje tępa stymulacja.
( 11 godzin(y) temu)Lukas1985 napisał(a): Trzeba być naprawdę hipersmakoszem, żeby odczuć różnice między nep-em albo hexem. Różnica między pentem / hexem (tym metylowym) jest nieznaczna tak samo jak między nep-em a n-etylhexem. Coś tam odczujecie na zasadzie mniej/wiecej telepania, mniej / więcej serotoniny itd ale przy 3-4-5 wrzucie w każdym wypadku pozostaje tępa stymulacja.
Być może, chociaż hexen niby bardziej nachalny, mocny wjazd i gorzej działają dorzuty, a nep bardziej gładki, słabszy wjazd i rzekomo dorzutki lepiej działają, a pentedron dość podobnie jak hexen, ale słabiej i jeszcze bardziej pusto, więc różnica jest, ale to pewnie trzeba mieć sporo doświadczenia.
7 godzin(y) temu
Odwrotnie. Jak już jesteś przeżarty to pojedyncze podanie któregokolwiek że stymulantów będzie działać podobnie.
( 7 godzin(y) temu)Lukas1985 napisał(a): Odwrotnie. Jak już jesteś przeżarty to pojedyncze podanie któregokolwiek że stymulantów będzie działać podobnie.
Tu się zgadzam jednak jak się bez tolerancji testuje to się bardziej to czuje, chodziło mi o bycie koneserem, znawcą stimów, ale okazjonalnym i umiarkowanym, nieprzeżartym. czyli tym hipersmakoszem. Tylko, że nawet jak nie jesteś przeżarty to przy hexenie każda kolejna wrzuta po 1 nie działa jak należy, tylko się ją goni, ale tylko 1 działa, a przy tych dwóch (NEP i pentedron) tam po kilku chyba wrzutach dopiero przestaje działać, pierwsze kilka wrzut działa przy NEPie i pentedronie, a przy przeżarciu to bez różnicy. Także hexen o tyle gorszy chyba, że zawsze tylko 1 wrzuta działa, a tam kilka wrzutek działa jeszcze.