Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
AKTUALNE USTERKI DO NAPRAWY!!! [LISTA]
Dzisiaj, 00:28
https://dopal.org/showthread.php?tid=97
Od ilości postów i plusów. Natomiast nie ma automatycznej degradacji z rangi. To znaczy że użytkownik np. Kajabuza musiał w przeszłości osiągnąć minimum dla tej rangi.
Od ilości postów i plusów. Natomiast nie ma automatycznej degradacji z rangi. To znaczy że użytkownik np. Kajabuza musiał w przeszłości osiągnąć minimum dla tej rangi.
no to by wiele tlumaczylo... jakiś sens to ma, `ale
... skoro ranga zależy od pkt reputacji i postow... a ktos ` kto ma wiecej pkt reputacji i postow jest nizej niz ten kto ma ich mniej `byloby bez sensu. [ tak jak napilsaleś ]
... ale ` skąd, ktoś [ postronny ] miałby o jego `wcześniejszych` osiągnięciach wiedzieć? i gdzie to jest? prócz wglądu przez moderację i obsługę techniczną ...
... w tym kontekście ten cały jakby ranking jest bez sensu nie sądzisz?
ludzie ogólnie patrzą na te cyferki w tym ja, i trochę to zagmatwane. i stąd te pytania..
...i nie zmienia to faktu ze i tak wielu się w tym nie połapie haha
może niech system na bieżąco aktualizuje status pkt reputacji i postów i problemu nie ma, a sama ranga z automatu się degraduje lub powiększa w zależności od tych danych
... skoro ranga zależy od pkt reputacji i postow... a ktos ` kto ma wiecej pkt reputacji i postow jest nizej niz ten kto ma ich mniej `byloby bez sensu. [ tak jak napilsaleś ]
... ale ` skąd, ktoś [ postronny ] miałby o jego `wcześniejszych` osiągnięciach wiedzieć? i gdzie to jest? prócz wglądu przez moderację i obsługę techniczną ...
... w tym kontekście ten cały jakby ranking jest bez sensu nie sądzisz?
ludzie ogólnie patrzą na te cyferki w tym ja, i trochę to zagmatwane. i stąd te pytania..
...i nie zmienia to faktu ze i tak wielu się w tym nie połapie haha

może niech system na bieżąco aktualizuje status pkt reputacji i postów i problemu nie ma, a sama ranga z automatu się degraduje lub powiększa w zależności od tych danych
9 godzin(y) temu
Degradacje zostały uruchomione i przeliczone. Ponad setka użytkowników spadła ze swojej rangi, bo nie spełniała kryteriów. Dalsze degradacje będą działać automatycznie, jeśli punkty reputacji spadną poniżej minimum dla danej rangi.
Co do rankingu na stronie głównej to działa on poprawnie - od najwyższej do najniższej rangi, w przypadku tej samej rangi liczy się suma postów i punktów reputacji.
Co do rankingu na stronie głównej to działa on poprawnie - od najwyższej do najniższej rangi, w przypadku tej samej rangi liczy się suma postów i punktów reputacji.
znienawidzisz mnie Dopal.org
ale jest jeszcze jedna kwestia, z którą chyba zgodzi się większość użytkowników
mianowicie spójrz na te tabelę:
![[Obrazek: 555ttt.jpg]](https://i.ibb.co/1tqSHj6J/555ttt.jpg)
no już bardizej niebiesko nie mogło być
może da się zrobić coś w stylu:
1,2,3 - na różowo z tymi gwiazdkami latającymi jak jest...
4-10 - żółto
11-20 - pomarańczowo
21-30 - niebiesko
31 - 50 - te odcienie niebieskich co są - jak tam wolisz... a może coś z takich kolorów albo takich ?????
chodzi o to by trochę wyróżnić ludzików i żeby się coś w tej tabeli działo więcej bo tak smętnie trochę jest nie sądzisz?
czysta propozycja, jeśli to nie problem wielki w kodzie żeby to ogarnąć jakoś sensownie kolorkami jak myślisz?
wg. bym te tabele zrobiła do 50 miejsca... jest tylu użytkowników... strzelam że wielu by się chciało znaleźć na liście + może to być właśnie zachęta do pisania zarówno postów jak samych recenzji?
ale jest jeszcze jedna kwestia, z którą chyba zgodzi się większość użytkownikówmianowicie spójrz na te tabelę:
![[Obrazek: 555ttt.jpg]](https://i.ibb.co/1tqSHj6J/555ttt.jpg)
no już bardizej niebiesko nie mogło być

może da się zrobić coś w stylu:
1,2,3 - na różowo z tymi gwiazdkami latającymi jak jest...
4-10 - żółto
11-20 - pomarańczowo
21-30 - niebiesko
31 - 50 - te odcienie niebieskich co są - jak tam wolisz... a może coś z takich kolorów albo takich ?????
chodzi o to by trochę wyróżnić ludzików i żeby się coś w tej tabeli działo więcej bo tak smętnie trochę jest nie sądzisz?
czysta propozycja, jeśli to nie problem wielki w kodzie żeby to ogarnąć jakoś sensownie kolorkami jak myślisz?
wg. bym te tabele zrobiła do 50 miejsca... jest tylu użytkowników... strzelam że wielu by się chciało znaleźć na liście + może to być właśnie zachęta do pisania zarówno postów jak samych recenzji?
7 godzin(y) temu
sonia nawet madrze mowi i to opowiadanie przeczytalem cale i popieram.
1.Nie znacie zasady ? po pijaku sie nie liczy
2.Na błedach nauczka to przecierz podstawa...
2.Na błedach nauczka to przecierz podstawa...
te kolory które sobie dodałam Epsiakos ... to luźny wpis... chciałam tylko pokazać jak można oddzielić "miejsca" a nie finalny pomysł na "te kolory" bo wiadomo - jest jak piszesz.
Cała paleta jest do wyboru... a niebieski wg. bym dała jako najniższy poziom ... przecież to wystarczy albo zrobić ankietę albo na szybciora wymyślić cokolwiek "żeby to urozmaicić" mając na względzie kolory admina/moderacji oraz obsługi technicznej ( chociaż tu mam swój pomysł może trafny zobaczcie ) :
to moje propo:
admin - animowany
moderacja - animowany
redakcja - animowany( ??? )
obsługa techniczna - animowany
miejsca 1-3 ... różowy "animowany"
miejsca 4-10 ... żółty
miejsca 11-20 ... pomarańczowy
miejsca 31-50 ... niebieski
miejsca 51 i dalej ... cienki niebieski
obsługę techniczną bym dała na ... biało - może nawet z tymi gwiazdkami jak Lifeisbrutal myślę że nie dość, że "technicznie" było by ok ... to dodatkowo te kolory "tzw oczojebne" byly by dla ludzi, które piszą i wzbogacają forum o treści.
Wiadomo, że redakcja czy moderacja także forum wzbogaca o treści, ale chyba wiadomo o co mi chodzi, o taki rozdział jakby pomiędzy obsługą strony, a samymi użytkownkami.
co wy na to?
Cała paleta jest do wyboru... a niebieski wg. bym dała jako najniższy poziom ... przecież to wystarczy albo zrobić ankietę albo na szybciora wymyślić cokolwiek "żeby to urozmaicić" mając na względzie kolory admina/moderacji oraz obsługi technicznej ( chociaż tu mam swój pomysł może trafny zobaczcie ) :
to moje propo:
admin - animowany
moderacja - animowany
redakcja - animowany( ??? )
obsługa techniczna - animowany
miejsca 1-3 ... różowy "animowany"
miejsca 4-10 ... żółty
miejsca 11-20 ... pomarańczowy
miejsca 31-50 ... niebieski
miejsca 51 i dalej ... cienki niebieski
obsługę techniczną bym dała na ... biało - może nawet z tymi gwiazdkami jak Lifeisbrutal myślę że nie dość, że "technicznie" było by ok ... to dodatkowo te kolory "tzw oczojebne" byly by dla ludzi, które piszą i wzbogacają forum o treści.
Wiadomo, że redakcja czy moderacja także forum wzbogaca o treści, ale chyba wiadomo o co mi chodzi, o taki rozdział jakby pomiędzy obsługą strony, a samymi użytkownkami.
co wy na to?
4 godzin(y) temu
A co do straconych plusow, pare osob usunelo konta i wszystkie dodatnie i ujemne oceny zostaly rowniez skasowane jakby co ; )
4 godzin(y) temu
Ja rozumiem że jesteś kobietą i sie skupiasz na kosmetyce i głupotach kolorkach i takich tych, ale tak szczere, to to forum na poważniejsze problemy (choć nie takie, aby uniemożliwiało/znacznie utrudniało to korzystanie) niż to jaki kto ma kolorek xD
Te kolory nicków wg rang były zmieniane wiele razy, wręcz co chwilę w ciągu pierwszgo roku tego forum jakoś, te co są obecnie są tym "wzorem" to sie utrzymaly najdłużej. Tak jak teraz, jest dobrze, zostawmy jak jest. Mnie to tam nie razi.
Już bardziej bym się przyjebał do wspominanego w poprzednich postach dziwnego przelicznika postów+repki na ranking w top 20.
Te kolory nicków wg rang były zmieniane wiele razy, wręcz co chwilę w ciągu pierwszgo roku tego forum jakoś, te co są obecnie są tym "wzorem" to sie utrzymaly najdłużej. Tak jak teraz, jest dobrze, zostawmy jak jest. Mnie to tam nie razi.
Już bardziej bym się przyjebał do wspominanego w poprzednich postach dziwnego przelicznika postów+repki na ranking w top 20.
( 4 godzin(y) temu)Epsiakos napisał(a): A co do straconych plusow, pare osob usunelo konta i wszystkie dodatnie i ujemne oceny zostaly rowniez skasowane jakby co ; )
a to pamiętam... najbardziej mi utkwiło w pamięci "skasowanie konta" kota kreskowego
jprd... nawet nie wiedziałam, że mi UJ tyle plusów dał haha
kicia 
horsii no te przeliczniki serio już nawalały od dłuższego czasu... w sumie to nikt do końca nie wiedział chyba jak funkcjonują haha

a co do zmiany kolorów... to luźna propozycja... ale myślę, wielu userom by ten pomysł podszedł, jeśli to nie jest robota na godziny zmiany kodu... to można by było trochę ten "ranking postów" urozmaicić...
=>> wielu świeżaków chociażby może by to zainspirowało do tego, by pisać posty... no i co ważne recki zamówionego towaru od vendorów z forum.
Taki ranking, i chęć znalezienia się "na liście" zawsze jest jakimś motywatorem...