Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Jaka zajawka pomaga Wam zachować abstynencję?
06.11.2025, 13:32
Słuchanie muzyki, czytanie książek, wędkarstwo, ale jak człowiek jest w nałogu każde hobby spada na drugie miejsce
06.11.2025, 16:01
Piotrek8924
Dlatego ważne, aby hobby było czasochłonne i dość kosztowne - w ten sposób człowiek skupia swoją uwagę na hobby a nie myślach wywołanych głodami, a nawet jeśli uzależnienie będzie zbyt kuszące, to nie będzie kapitału do utopienia w dragach, bo został już wydany na jakąś pasję.
Dlatego ważne, aby hobby było czasochłonne i dość kosztowne - w ten sposób człowiek skupia swoją uwagę na hobby a nie myślach wywołanych głodami, a nawet jeśli uzależnienie będzie zbyt kuszące, to nie będzie kapitału do utopienia w dragach, bo został już wydany na jakąś pasję.
21.12.2025, 15:33
Ja mam właśnie ten problem, że na trzeźwo mi się ne chce nic robić. Dopiero jak się naćpam to się wkręcam w zajawki.
Nie wiem czy jest coś co na ten moment odciąga mnie od ćpania - w sensie zajawka jakaś.
Nie wiem czy jest coś co na ten moment odciąga mnie od ćpania - w sensie zajawka jakaś.
23.12.2025, 13:44
Ja również miałam problemZe znalezieniem jakiegokolwiek zajęcia które pomogłoby mi utrzymać abstynencję. Trzy miesiące temu trafiłam na Odwyk i po miesiącu Się naćpałam. Na ten moment jestem czysta 2 miesiące I tak naprawdę niedawno dopiero moje stare Pasje Znowu zaczęły mnie interesować.