Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Czy zanosisz opakowania kaucyjne do butelkomatu? 08/03/2026
Dzisiaj, 09:12
Ze dwa razy już wrzucałem puste butelki do tego gównianego automatu przy biedronce. Chujowo to działa.
Dzisiaj, 10:42
Z czasem może poprawią jakieś regulacje, design tych maszyn albo coś, bo słyszałem sporo głosów krytykujacych albo przepłnione automaty albo problemy z wrzucaniem tych butelek. Albo bardziej prawdopodobne rządzący się poklepią po plecach - kolejny wspaniały projekt a butelkomaty powoli zaczną się psuć i wszyscy będą mieli to w dupie - tylko nie obywatele.
Nigdy nie mialem tego w zwyczaju mimo że mieszkałem jakis czas w kraju gdzie to prężnie działało czyt..ludziki zanosiłi ,a mi to wisiało tam I teraz gdy jestem w pl ale zbieram dla wuja ktory raz w mscu szybko je zabiera i jeszcze sz,ybciej znika z nimi we mgle
I'm not searching for happiness
I'm searching for peace
I'm searching for peace
Staram się nie kupować napojów w takich opakowaniach a jeśli już biorę to wliczam to w cenę.
Nie mam czasu i nie chce mi się z tym gównem latać.
Ogólnie to sram na tą całą ekologię, niczego nie segreguje, uważam że jest to skok na kasę.
Nie mam czasu i nie chce mi się z tym gównem latać.
Ogólnie to sram na tą całą ekologię, niczego nie segreguje, uważam że jest to skok na kasę.
3 godzin(y) temu
Traktuje to jako podwyżkę napojów w butelkach i puszkach, nie oddałem do butelkomatu ani jednej sztuki i raczej nie mam zamiaru. Jedyne co się zmieniło to częściej kupuje sok w szklanych butelkach.
3 godzin(y) temu
Może być to zarówno realny problem, który wykorzystuje się, aby się dorobić np. greenwashingiem (zrzucając ciężar śladu węglowego na konsumenta / proponując za dopłatą bardziej ekologiczną wersję usługi tudzież produktu). Zmiany klimatu, i zanieczyszczenie środowiska są realnym problemem, ale lwią część winy ponoszą duże korporacje i miliarderzy.