Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Kwetiapina (Ketrel)
Wczoraj, 22:13
Na moją wiedzę najlepszą opcją jest melatonina - co prawda nie gwarantuje tak łatwego zaśnięcia jak leki typu kwetiapina, benzo itp. to zdecydowanie jest najzdrwoszą opcją (i czuję się po niej zdecydowanie bardziej wypoczęty niż po nasennych)
Wczoraj, 22:21
Melatonina chuja działa ojebalem raz chyba 40mg mulilo a zasnąć tak czy siak nie mogłem a jak zasnąłem to 15 min
Be objective and honest.
Wczoraj, 22:38
Ja jeszcze używam kołdry obciążającej, szlug, ewentualny prysznic, przewietrzenie pokoju, zasłonięcie zasłon i przede wszystkim filmik który zawsze sobie włączam do spania etc. tak aby psychicznie zasygnalizować mózgowi, że pora iść spać i fizycznie (szlugi pomagają na zaśnięcie, po wyjściu z prysznica temepratura naszego ciała spada, co nasz mózg też interepretuje jako sygnał do snu, ciemność sprzyja produkcji melatoniny etc).
Koniecznie też trzeba kupować leki a nie suplementy diety. Ale rzeczywiście słyszałem trochę głosów, że nie na wszystkich melatonina działa.
Koniecznie też trzeba kupować leki a nie suplementy diety. Ale rzeczywiście słyszałem trochę głosów, że nie na wszystkich melatonina działa.
Wczoraj, 23:33
(Wczoraj, 22:38)Konrad Curze napisał(a): Ja jeszcze używam kołdry obciążającej, szlug, ewentualny prysznic, przewietrzenie pokoju, zasłonięcie zasłon i przede wszystkim filmik który zawsze sobie włączam do spania etc. tak aby psychicznie zasygnalizować mózgowi, że pora iść spać i fizycznie (szlugi pomagają na zaśnięcie, po wyjściu z prysznica temepratura naszego ciała spada, co nasz mózg też interepretuje jako sygnał do snu, ciemność sprzyja produkcji melatoniny etc).
melatonine przypominam ze trzeba brac codziennie przez jakis okres i zrobic po tym przerwe
Wczoraj, 23:49
Akurat dostałem pozwolenie od psychiatry na przyjmowanie jej przez dłuższy okres (zamiast innych nasennych), ale na własną rękę niepowinno się brać melatoniny długoterminowo, bo można doprowadzić do zależności od niej / rozregulowania snu.
5 godzin(y) temu
Konrad Curze
Czy pozwolenie od psychiatry zmienia wpływ melatoniny na funkcjonowanie Twojego mózgu?
Czy to pozwolenie poparte było jakimiś badaniami, które by tego dowodziły?
Czy pozwolenie od psychiatry zmienia wpływ melatoniny na funkcjonowanie Twojego mózgu?
Czy to pozwolenie poparte było jakimiś badaniami, które by tego dowodziły?
Big fax, ribs got saucy no Nic Nacs, sink that
1 godzinę temu
Różnica jest taka, że już i tak mam z uwagi na moje choroby psychiczne zaburzone funkcjonowaniu mózgu i mogłoby być regulowane na różne sposoby, które by i tak ingerowały w CUN. Jest to po prostu kwestia wyboru narzędzia, które w odpowiednich warunkach może być pomocne, w innych szkodliwe. Nie jestem psychiatrą, zatem muszę polegać na ich osądzie w tego typu kwestiach. Jednak w oparciu o moje doświadczenia z różnymi nasennymi najlepiej sprawdziła się melatonina i po odstawieniu jej nie odnotowałem żadnych efektów ubocznych.