Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Doczyszczanie i krystalizacja RC przy użyciu acetonu
30.11.2022, 12:01
Poproszę w tym wątku o sposoby, porady na oczyszczanie (mi akurat chodzi o alfę) i krystalizację RC przy użyciu acetonu.
Sam nie mam pojęcia więc będę wdzięczny za podzielenie się Wasza wiedzą.
Sam nie mam pojęcia więc będę wdzięczny za podzielenie się Wasza wiedzą.
30.11.2022, 13:47
Mnie ciekawi jaka jest różnica w smaku alfy oczyszczonej i tej nie poddanej oczyszczaniu i krystalizacji
30.11.2022, 15:43
Powiem tak, nie wiesz dokładnie jaki jest skład substancji którą kupujesz ani szlak reakcyjny więc totalnie bez sensu czynność...
Może być tak, ze i Twoja substancja i ten "syf" się rozpuszcza w rozpuszczalnikach organicznych przez co nic nie zmienisz, ewentualnie spieprzysz temat przez reakcje jakie mogą zajść pomiędzy związkami.
Musiałbyś wziąć substancję wpakować na jakiegoś NMR'a / ICP, żeby dowiedzieć się dokladnie jaki jest jej skład, a później dobrać dalsze reakcje żeby ewentualnie oczyscić, ale to już jest roboty dosyć i dostęp do sprzętu jest potrzebny.
Także dosyć spory overkill jak na takie ilości
Może być tak, ze i Twoja substancja i ten "syf" się rozpuszcza w rozpuszczalnikach organicznych przez co nic nie zmienisz, ewentualnie spieprzysz temat przez reakcje jakie mogą zajść pomiędzy związkami.
Musiałbyś wziąć substancję wpakować na jakiegoś NMR'a / ICP, żeby dowiedzieć się dokladnie jaki jest jej skład, a później dobrać dalsze reakcje żeby ewentualnie oczyscić, ale to już jest roboty dosyć i dostęp do sprzętu jest potrzebny.
Także dosyć spory overkill jak na takie ilości
30.11.2022, 16:07
Beeniepatu może Ty coś w temacie ? Liczę na Ciebie, że coś podpowiesz heh po posmak alfy jakiś nieciekawy po vapo chemiczny, perfumowy chuj wie jaki....