Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Europol rozbił "superkartel"
30.11.2022, 16:06
Europol rozbił "superkartel" narkotykowy, skonfiskował 30 ton narkotyków
źródło :
Europol poinformował o likwidacji "superkartelu" narkotykowego, odpowiedzialnego za około jedną trzecią handlu kokainą w Europie. Skoordynowane akcje policjantów z sześciu krajów pozwoliły aresztować kilkadziesiąt osób.
W trakcie operacji "Desert Light" (z ang. światło pustyni) aresztowano 49 podejrzanych. Unijna agencja określiła te aresztowania jako "zwieńczenie równoległych dochodzeń prowadzonych w Hiszpanii, Francji, Belgii, Holandii i Zjednoczonych Emiratach Arabskich przy wsparciu Europolu". W rozbijaniu kartelu brały udział także Stany Zjednoczone.
Ponad 30 ton narkotyków skonfiskowanych
Siatka przestępcza zajmowała się handlem narkotykami na dużą skalę i praniem pieniędzy. Najwięcej osób - 14 - aresztowano w Holandii, a 6 "celów o dużym znaczeniu" aresztowano w Dubaju.
"Skala importu kokainy do Europy pod kontrolą i dowodzeniem podejrzanych była olbrzymia. Ponad 30 ton narkotyków zostało skonfiskowanych przez organy ścigania w trakcie dochodzenia" - przekazał Europol. Agencja podała, że operacja policji była wycelowana zarówno w "centrum kontroli i dowodzenia, jak i logistyczną infrastrukturę handlu narkotykami w Europie"
[video=youtube]Europol rozbił "superkartel" narkotykowy, skonfiskował 30 ton narkotyków[/video]
Coraz az więcej kokainy
W Europie konfiskowane są rekordowe ilości kokainy. Jej dostępność na kontynencie nigdy nie była większa, kokaina jest obecnie wyjątkowo czysta i tania - zauważyła agencja Associated Press.
W 2020 roku skonfiskowano łącznie 214 ton kokainy w Europie, co stanowi wzrost o 6 procent w porównaniu z rokiem poprzednim - poinformowała agencja. Eksperci z Europejskiego Centrum Monitorowania Narkotyków i Narkomanii (EMCDDA) oszacowali, że w 2022 roku w Europie może zostać skonfiskowane do 300 ton kokainy.
Aladeen Powiadam wam wszystko co tu pisze to bzdura wyssana z palca mojego kolegi siostry koleżanki
30.11.2022, 22:06
"Jej dostępność na kontynencie nigdy nie była większa, kokaina jest obecnie wyjątkowo czysta i tania"
Bo ja wiem, czy taka tania???
4 stówki nie wydaje się być ceną promocyjną.
Dla mnie wręcz zaporową.
Bo ja wiem, czy taka tania???
4 stówki nie wydaje się być ceną promocyjną.
Dla mnie wręcz zaporową.
Metamorfoza
01.12.2022, 07:50
Ile u nas w kraju kosztuję czyścioch? Miałem okazję walić jedynie 35-45% tak można było wyczytać z testu czystości materiał.
01.12.2022, 08:41
Dobrze ze starego prawdziwego hex-a (tego legendarnego znieczulajacego pol ryja) juz nie ma to sie skonczyly cwaniaczki z tematem za 20zl pchanym za 400 niczemu nieswiadomym amatorom szybkich wrazen
Koko to taki rolex do wciagania. Fakt, nie podrobisz tego dzialania zadnym rc bo koks jest bardzo specyficzny w farmakologii, ale jest tez swietnym wyznacznikiem statusu na swoj sposob
Koko to taki rolex do wciagania. Fakt, nie podrobisz tego dzialania zadnym rc bo koks jest bardzo specyficzny w farmakologii, ale jest tez swietnym wyznacznikiem statusu na swoj sposob
01.12.2022, 11:08
dobry czyścioch u nas - raczej nie realne , ale coś zbliżone do niego za 600 ogarniesz już...
ProducentRC
ProducentRC
01.12.2022, 13:45
na ulicy raczej ciężko znaleźć czyściocha
Aladeen Powiadam wam wszystko co tu pisze to bzdura wyssana z palca mojego kolegi siostry koleżanki
03.12.2022, 22:34
Szkoda chłopaków, jak oddadzą ich Ameryce, to wolności mogą już nie zobaczyć
Młody walczysz z systemem co dzień zasilając budżet
Monopol tytoniowy dodać akcyza na wódce
Już pozbawiony złudzeń na hardkory masz wkrętkę
Nie nawijaj o tym co zostało nawinięte
Monopol tytoniowy dodać akcyza na wódce
Już pozbawiony złudzeń na hardkory masz wkrętkę
Nie nawijaj o tym co zostało nawinięte