Forum TOR
Już teraz zapraszamy na nasze forum w sieci TOR.dopal67vkvim2qxc52cgp3zlmgzz5zac6ikpz536ehu7b2jed33ppryd.onion
Kopiuj adres
Bhp vpn
22.02.2023, 11:35
Cześć.
Nie będę zakładał nowego tematu.
Więc jeśli mam: vpn surfsharka i korzystam z protona i tor browser to w miarę jestem anonimowy? Nr słuchawki w abonamencie.
Więc jeśli mam: vpn surfsharka i korzystam z protona i tor browser to w miarę jestem anonimowy? Nr słuchawki w abonamencie.
04.07.2023, 13:44
(22.02.2023, 11:35)nawianiecc napisał(a): Cześć.
Nie jesteś! Czy tak cieżko do takich spraw ogarnąc sobie nr na kogos i tel z ktorego przegladasz takie wątki,do tego wykupujesz sobie płatne VPN za krypto i qtedy sobie lataj po tematach.
Tak na marginesie nie używaj neta i tel z ktorego korzystasz sobie normalnie w roznych sprawach związanych z Twoją osoba. Zawsze to wiekszy poziom bezpieczenstwa niż tel na abonament i internet.
Ja nawet na domowym wifi nie przegladam nic co może mnie wiązac z tym swiatem, tel ktorego używam normalnie codziennie nie ma zadnych sladów,że przegladam takie tematy.😉
06.07.2023, 19:43
Ech... Jeśli chcecie mieć pewność że VPN Was nie sprzeda... to kupcie sobie anonimowo za kryptowaluty własny serwer VPS i na nim postawcie jakiegoś VPNa open-source jak OpenVPN lub WireGuard - jak będą chętni to mogę napisać poradnik jak to zrobić... tylko czy komuś będzie się chciało? Jak znajdzie się chociaż jedna zainteresowana osoba to dajcie znać, napiszę.
Klucz PGP: https://pastebin.com/duKANM3E
07.07.2023, 06:45
horsii Hm, no okej - jest chociaż jeden chętny więc jak obiecałem tak zrobię. Usiądę nad tym w weekend na spokojnie (albo i na szybko co by się przyjemniej pisało poradnik), ale no mam jednak wątpliwości czy nie przerazi Was to, że trzeba będzie własny serwer z Linuxem kupić anonimowo za kryptowaluty, następnie wykonać kilkanaście/kilkadziesiąt poleceń w konsolii linuxowej na tym żeby to skonfigurować itp. XD Ale dobra, spróbujemy, tylko jak mówię dzisiaj jeszcze nie będę miał czasu, więc prawdopodobnie w ten, max. przyszły weekend możecie się spodziewać tutoriala jak postawić własnego VPNa (najprawdopodobniej OpenVPN, bo wg mnie prościej go postawić niż WireGuard, a z open-sourcowych rozwiązań to raczej tylko te 2 mamy tak łatwo dostępne) na własnym VPSie dzięki czemu będziemy to my jako jego administratorzy mieli nad nim 100% kontroli (a więc pewność, że niikt nie przechowuje logów - jeśli go tak sami skonfigurujemy - no chyba że ktoś nawet sam sobie nie ufa i mimo że sobie wmówi że logów nie trzyma to i tak wszystko będzie logował XDDD, ale takie przypadki to pomińmy.
07.07.2023, 10:25
(04.07.2023, 13:44)Haris777 napisał(a): Nie jesteś! Czy tak cieżko do takich spraw ogarnąc sobie nr na kogos i tel z ktorego przegladasz takie wątki,do tego wykupujesz sobie płatne VPN za krypto i qtedy sobie lataj po tematach.
Tak na marginesie nie używaj neta i tel z ktorego korzystasz sobie normalnie w roznych sprawach związanych z Twoją osoba. Zawsze to wiekszy poziom bezpieczenstwa niż tel na abonament i internet.
Ja nawet na domowym wifi nie przegladam nic co może mnie wiązac z tym swiatem, tel ktorego używam normalnie codziennie nie ma zadnych sladów,że przegladam takie tematy.😉
To się nazywa paranoja.
07.07.2023, 11:59
(07.07.2023, 10:25)Lukas1985 napisał(a): To się nazywa paranoja.
Nie, nie jest to paranoja - uwierz że żaden dostawca VPNa nie będzie Cię chronił dla... 10$ które mu zapłaciłeś? Jak dostawca ma logi (czego nie jesteś w stanie zweryfikować o ile sam nie zrobisz swojego własnego VPNa) to gwarantuję Ci że przekaże służbom wszystko co wie i może.
Nieraz były takie przypadki.
07.07.2023, 14:03
Oczywiście, że nie ma do tych vpn-ow. Ja mówię o czymś innym. To, że siedzisz sobie na forum o dopach czy przeglądasz oferty sklepów nic nie znaczy.
Nikt rozsądny nie będzie ganiać typa o 1 gr klefedronu. Tzn będzie ganiać ale dopóki ilość zysków nie przeważy pracy i strat wpakowanych w całą akcje.
Nikt rozsądny nie będzie ganiać typa o 1 gr klefedronu. Tzn będzie ganiać ale dopóki ilość zysków nie przeważy pracy i strat wpakowanych w całą akcje.
07.07.2023, 18:42
Lukas1985 tak, tu masz rację jak najbardziej - ale zakładam że osoba która temat założyła jednak chce być na prawdę anonimowa w internecie, a nie tylko chce żeby wydawało jej się że jest anonimowa, w dodatku za to płaciła a jak przyjdzie co do czego to i tak się okaże że były to pieniądze wyrzucone w błoto i nie zapewniały żadnej anonimowości.